The Happiness Project #19 – “Aan jezelf werken is niet iemand anders willen zijn”

Health, Mind  /   - 

Nadja van Mindful Bali – de allerleukste & -beste mindfulness teacher op Bali, echt! – is een half jaar geleden haar eigen Happiness Project begonnen. Ze werkt een jaar lang aan haar eigen geluk en zelfacceptatie. Lees in deze blog wat haar Project precies inhoudt en in deze blogs het vervolg. Vorige keer vertelde Nadja al over hoe belangrijk het is om leuke dingen te doen, en vooral om daar ook echt de tijd voor te nemen. Lees hier hoe zij dit verder aanpakt. O ja, wist je dat je nu ook een online mindfulness cursus bij Mindful Bali kan doen?! Dus ook als je niet in Bali bent, kun je bij Nadja terecht!

O ja, wist je dat je nu ook een online mindfulness cursus bij Mindful Bali kan doen?! Dus ook als je niet in Bali bent, kun je bij Nadja terecht!

In deze blog vertelt Nadja als onderdeel van The Happiness Project over hoe zij zich voorbereidt op de komst van haar kindje. De laatste weken van haar zwangerschap zijn aangebroken. Haar focus voor nu: een zo goed mogelijk voorbeeld zijn voor haar kleintje die ze straks op de wereld zet. Hoe ze dat doet en hoe haar dat af gaat lees je hieronder.

Nadja: Aan jezelf werken betekent niet het streven naar iemand anders willen zijn. Het betekent juist terug gaan naar jezelf. Maar wie dat is, weten we vaak niet zo goed meer. Hoe je daar achter kan komt?  Pel alle ‘bullshit lagen’ van je af, als een soort ui. Zo kom je langzaam weer bij jezelf terug, wie je dus echt bent.

Wie wij ‘echt’ zijn is ook veranderlijk, afhankelijk van waar je bent in je leven. Zo sta ik vlak voor een enorme verandering. Nu ik dit schrijf ben ik 8 maanden zwanger en waggel ik met een enorme buik rond. Ik ga snel een nieuwe rol aannemen, de rol van een moeder. En dat is een gigantische transformatie. Eentje die je even stil laat staan en aan het denken zet.

Je hebt een ‘hogere zelf’ en een ‘lagere zelf’. De ‘hogere zelf’ is gedreven door liefde en de ‘lagere zelf’ door angst en je ego. We switchen vaak tussen die twee. Maar omdat ik een mensje op de wereld ga zetten en daar een goed voorbeeld voor wil zijn is het tijd om nog de nodige paar ‘bullshit lagen’ af te pellen en zoveel mogelijk mijn ‘hogere zelf’ te zijn. Er zijn namelijk nog een aantal punten waarvan ik weet dat ik mezelf laat tegenhouden door overtuigingen. Zowel in mijn relatie als in mijn business. En ik voel ook een tijdsdruk, want ja, die kleine die komt er toch echt aan wanneer die daar zin in heeft.

Vijf jaar geleden zat ik zelf in een dieptepunt. Op dat moment wist ik dat er NU iets moest gebeuren, anders zou het te laat zijn. Ik kwam op het punt dat ik stopte met enkel willen. Ik ging actie ondernemen. Ik heb toen een coach ingehuurd die ik op dat moment helemaal niet kon betalen. Maar een soort onderbuikgevoel zei dat ik het moest doen. Drie maanden later zag mijn leven er totaal anders uit en wist ik weer wie ik was.

Ik ben nu weer op een punt van ‘er moet NU iets gebeuren’, want het is straks niet alleen maar ik. Er zal een mini mens zijn die afhankelijk is van mij. Wat wil ik voor moeder zijn? Hoe wil ik dat mijn gezins leven eruit ziet? Hoeveel tijd wil ik hebben om er voor mijn kind te zijn? Welk voorbeeld wil ik geven?

Ik weet als geen ander dat we generatie op generatie onze geloofsovertuigingen doorgeven. En dat als jouw ouders met zichzelf in de knoop zaten en destructief waren, dat de kans heel erg groot is dat jij die issues overneemt. De kans dat jij het dan ook weer doorgeeft aan je kinderen is dan ook heel groot.

Toen ik in Ubud mijn opleiding als NLP trainer volgde werd mij iets heel duidelijk. Naast de wensen om een fantastische coaching business op te bouwen en zoveel mogelijk vrouwen op deze wereld te helpen weer gelukkig te worden met zichzelf, heb ik een nog hoger doel. Ik wil mijn eigen verleden volledig achter me laten. Ik wil al mijn geloofsovertuigingen doorbreken. Ik wil mijn eigen kind een gezonde, constructieve en liefdevolle omgeving bieden. Ik wilde die cyclus doorbreken, omdat ik weet dat het kan. We hebben geen verantwoordelijkheid over wat ons overkomt, zeker niet als kind zijnde. Maar we zijn wel verantwoordelijk hoe wij daar de rest van ons leven mee omgaan.

Ik had het voornemen om hier naar toe te werken voor als er over een paar jaar een kleine zou komen. Dat liep even ietsjes anders…. Het universum gaf me wat ik graag wilde, alleen een beetje snel. Twee maanden nadat ik terugkwam uit Ubud was ik zwanger.

Ik voelde dat het tijd was om NU de laatste overtuigingen die mij tegenhouden aan te pakken. En ik weet ook dat je het allemaal niet zelf hoeft te doen. Om hulp vragen is het beste wat je kan doen. Dat heb ik 5 jaar geleden al ervaren. Iemand anders heeft altijd een duidelijker beeld van waar je naar toe kan geven en waar je vast zit omdat diegene er niet in zit. En zelfs elke coach heeft een coach nodig om te groeien. Je bent nooit klaar. Er is geen einddoel. Je bent nooit ‘perfect’ want perfectie bestaat niet. Het is altijd een proces waar je in zit. Een leap of faith nemen is het waard.

Tijd om hulp in te schakelen dus!  Ik geloof erin dat het universum je altijd steunt, en dat toeval niet bestaat. Dus toen relatie coach, Rosa Winkel (URL: www.relationshipsthatmatter.org ) (die ook Nederlands is en op Bali woont) op mijn pad kwam wist ik dat dit een seintje was. Haar passie is om vrouwen te coachen met als reden dat zij moeders worden. Precies wat ik nodig heb dus. Samen gaan we de laatste ‘bullshit lagen’ afpellen zodat alles wat er overblijft, enkel liefde is. Zodat ik dat weer aan mijn kind kan doorgeven!

Aan het eind van deze maand zal je weer een verslag krijgen hoe dit is gegaan.

mindful

Liefs,

Nadja

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *