Ik heb JOU nodig! Lock me up – Free a girl!

Naast al het méga leuke food, fit en health nieuws op mijn site 😉 , nu een blog die er écht, maar dan ook écht, toe doet. Ik waardeer het heel erg als je verder leest!

Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, schat de International Labour Organization dat ten minste 1,8 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks of pornografie, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft. In India worden meisjes vastgehouden in bordelen, in een hokje van 1 bij 2 meter en gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl bevrijdt de meisjes uit deze bordelen. Dat het werk effectief is blijkt uit de cijfers; sinds de oprichting in 2008 heeft Free a Girl meer dan 3.700 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. En hun strijd gaat door.  lock me up free a girl

Lock me Up – Free a Girl

Om nog meer meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en de bevrijdingsteams uit te breiden organiseert Free a Girl ieder jaar de actie Lock me Up – Free a Girl. Dit jaar van woensdag 18 t/m zondag 22 mei. Meer dan 200 deelnemers laten zich 12 uur lang opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter in restaurants door heel Nederland. Deze hokjes staan symbool voor de hokjes waar meisjes in Indiase bordelen worden vastgehouden.

En ik ben er één van!

Het werkt dat Free a Girl verricht vind ik geweldig. Ik volg hen al jaren op de voet. Toen Free a Girl nog als stichting Stop Kindermisbruik door het leven ging, werkte ik al voor/met de stichting. Ik zie dus al jaren van vrij dicht bij wat voor fantastisch werk zij verrichten en hoe die meisje hun leven weer terug krijgen. Ze hebben dus al meer dan 3.700 meisje bevrijdt uit de prostitutie. Hoe bijzonder is dat?! 3.700 levens terug gegeven. Ik wil daar heel graag (weer) mijn steentje aan bijdragen. Daarom was de keus snel gemaakt toen ik gevraagd werd deel te nemen aan de Lock me Up actie.

Ik laat mij op 18 mei gedurende 12 uur opsluiten in een klein hokje in restaurant Michiu in Amsterdam. Zo’n mini hokje lijkt dus op de afschuwelijk kleine hokjes in bordelen waar deze meisjes worden opgesloten. Behalve aandacht hiervoor te vragen, ga ik op (minimaal) €2500 sponsorgeld ophalen. Dit geld wordt weer gebruikt om nog meer meisjes te bevrijden.

En jij kunt helpen! En wel op 2 manieren;

  • Laat je ook opsluiten!

Er zij nog hokjes vrij van 18-22 mei. Je vindt ze door heel Nederland. Dus meld je aan en doe net als mij mee aan Lock me Up – Free a Girl. Geef je op als deelnemer www.lockmeup.nl. DaisyOppelaar_ILoveHealth_ lock me up free a girl

  • Sponsor mij!

Ik wil minimaal €2500 ophalen als sponsorgeld. En daarvoor kan ik jouw bijdrage natuurlijk heel goed voor gebruiken. Hoe klein of groot, álles is welkom. Eeuwige dank is wat je van mij krijgt, en natuurlijk van Free a Girl en de meisjes die je zo helpt bevrijden. Dit is mijn persoonlijke sponsorpagina.

Thanks lieve allemaal! Ik reken op jullie 😉

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Tof! Ik doe ook mee! 🙂 Ik moet bekennen dat sponsors vinden nog wel super moeilijk is zeg, poeh,… Zit nog niet eens aan de 100 euro. Dus als iemand mij kan helpen, graaag. Maar ik geef niet op en doe mijn best! We can do this! 😀

  2. Ontzettend goed dat hier aandacht voor is en dat je hieraan meewerkt Daisy! Ik zou dit ook wel willen doen…ik vraag me alleen meteen af, mag je wel naar het toilet en mag er eten en drinken mee in het hokje?! Haha

    1. Hey Esther, je mag zeker naar het toilet. En qua eten is het één kommetje rijst per dag (net als die meisjes die écht gedwongen dagenlang in een hokje zitten) en water.
      Te gek als je ook mee doet 🙂