Getest en goedgekeurd!! // Superfoodies Golden Milk

Dranken, Food, Health, Recepten  /   - 

Ken jij Golden Milk al? Dit ‘Ayurvedische geheim’ is een drankje dat zijn oorsprong vindt in India. Duizenden jaren geleden dronk men al Golden Milk en vandaag de dag is het nog altijd geliefd voor het slapen gaan. Het drankje wordt gemaakt van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, en zit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen. Wij hebben voor jou de Golden Milk van Superfoodies getest. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Superfoodies Golden Milk 

Superfoodies ken je wellicht al van de Superfoodies Green Juice. Nu heeft Superfoodies een lekkere kant-en-klare mix voor Golden Milk, een verwarmend drankje dat barst van de vitaminen. Golden Milk van Superfoodies is onder andere rijk aan vitamine B6, ijzer, zink en magnesium, geheel vegan en vrij van toegevoegde suikers.  De mix bestaat uit een hoop specerijen met kurkuma als hoofdingrediënt. Naast kurkuma bevat het nog meer specerijen zoals zwarte peper, ceylon kaneel, kardemom, gember en nootmuskaat.

Oké, nog even een kort lesje kurkuma. Deze specerij uit de Oosterse keuken komt van de wortel van de plant Curcuma Longa. Kurkuma bevat de stof curcumine, waarvan aan de hand van diverse onderzoeken is vastgesteld dat het een zeer hoge antioxidantwaarde heeft. Hierdoor versterkt het het imuunsysteem en kan het preventief werken tegen allerlei ziekten en aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes type-2, overgewicht en zelfs kanker.

E-book met 15 kurkuma recepten!

Je kunt hier een gratis e-book downloaden met maar liefst 15 recepten met kurkuma.

Golden milk , superfoodies

De benefits van kurkuma

Kurkuma…

 • Heeft een ontstekingsremmende werking
 • Beschikt over kankerremmende eigenschappen: uit talloze laboratoriumonderzoeken en dierproeven is gebleken dat curcumine kankercellen kan doden en bij alle stadia van kanker (dus ook bij uitzaaiingen) een remmende werking heeft. Meer onderzoek is nodig om vast te stellen hoe effectief de kankerremmende werking van kurkuma bij mensen is.
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Beschermt tegen hart- en vaatziekten
 • Werkt cholesterolverlagend
 • Helpt tegen chronische vermoeidheid
 • Bevordert een goede spijsvertering
 • Biedt ondersteuning bij afvallen
 • Vertraagt het ontstaan van diabetes type-2
 • Werkt als pijnstiller
 • Zorgt voor een mooie huid

Wauw! Genoeg redenen dus om deze superfood vaker binnen te krijgen. De lekkerste manier hiervoor vinden wij door Golden Milk te drinken. Je gooit het poedertje makkelijk door je favoriete (plantaardige) melk en genieten maar. Of wat dacht je bijvoorbeeld van door je havermout? Of een golden bananenbrood? Natuurlijk kun je het ook gebruik in een hartig recept, zoals Golden pompoen soep!

Belangrijk! Kurkuma heeft één belangrijk “nadeel”: het wordt zeer slecht opgenomen door het lichaam. Dit probleem is echter op een eenvoudige manier op te lossen. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat als je kurkuma inneemt in combinatie met zwarte peper, de opneembaarheid van kurkuma sterk toeneemt. Voeg je er vervolgens ook nog gezonde vetten aan toe, dan vergroot je de opneembaarheid nog verder.

Golden Milk, superfoodies

Ga jij de Golden Milk van Superfoodies proberen? Laat het weten in een reactie!

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties