In de spotlight: Jet van Nieuwkerk

Health, Life  /   - 

De maand juli maakte Daisy haar debuut als gast hoofd redacteur op Vrouw.nieuws.nl. De maand stond in het teken van, jawel, de zomer. Misschien wel het allerleukste van mijn gasthoofdredacteurschap: de in de spotlight interviews met drie hele fijne vrouwen die veel voor mij betekenen en inspirerend zijn op ondernemerschap: mijn zus Debby Oppelaar van The Workout Studio, mijn vriendin en mede-foodie Jet van Nieuwkerk van TipvanJet.nl en een van mijn beste vriendinnen Noeska Pak als allerfijnste mind & zelfliefde coach.

Eten en koken hebben altijd een wezenlijk onderdeel uitgemaakt van het leven van Jet van Nieuwkerk, die inmiddels drie kookboeken op haar naam heeft staan. Zes jaar geleden gebruikte ze voor het eerst de hashtag ‘tipvanjet’ en tweeënhalve maand geleden was het tijd voor een nieuw platform. Hiermee richt ze zich op vrouwen en hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. “Ik heb niks met fitgirls. Het gaat voor mij echt om hoe je van binnen het lekkerst in je vel kan zitten en dan krijg je wel het lichaam wat bij je past.”

“Wat eten we vanavond is bij ons het onderwerp van de dag”

Jet van Nieuwkerk komt van de hotelschool en heeft lange tijd in de horeca gewerkt. Op een gegeven moment was ze klaar met het ritme. “Als je altijd in de avonden en tijdens feestdagen werkt heb je zo’n ander rooster dan de mensen om je heen. Ik ben toen gaan schrijven over eten, onder andere voor het online magazine Amayzine.com. Over horeca, tips en gaandeweg begon ik steeds meer te schrijven over gezond leven en eten. Ik heb echt leren koken van mijn oma en mijn moeder. Wat eten we vanavond is bij ons het onderwerp van de dag.”

Ze ontpopt zich tot een expert op het gebied van happy en healthy leven, wat zeker niet saai of streng hoeft te zijn. Haar schrijfwerk valt op en er komt een uitgeverij op haar pad, die haar vraagt of ze een boek wil schrijven. Het worden er drie. Het was hard werken, aldus Jet. Vorig jaar is haar derde boek ‘Uit huis met Jet’ verschenen. “Ik heb een beetje spijt van de naam, want het boek is zeker niet alleen voor mensen die op kamers gaan wonen. Het is eigenlijk een basis kookboek voor iedereen die van koken houdt.”

“Ik vind het niet gek dat we daar overspannen van raken”

Haar eigen leven is zeker niet alleen maar happy en healthy. “Ik was twee jaar geleden overspannen en heb vier maanden op de bank gelegen. Het ging allemaal te snel na mijn tweede boek. Ik vroeg te veel van mezelf en legde de lat veel te hoog. Overspannenheid komt steeds vaker voor en een van de redenen hiervoor is dat we te veel kijken naar wat anderen doen. Door sociale media zijn we veel meer gaan vergelijken en daar krijg je stress van. Er is ontzettend veel keuze en we roepen dat alles mogelijk is. Ik vind het niet gek dat we daar overspannen van raken. We moeten van alles van onszelf en dat nekt ons. Dat is een groot verschil met vroeger.”

Goed voor jezelf zorgen is volgens Jet veel meer dan een bord met gezond eten. “Daar geef ik tips over op mijn platform Tip van Jet. Goed voor jezelf zorgen kan ook een leuke film kijken, een boek lezen of mooie muziek luisteren zijn. Ik schrijf recepten, over waar je in Parijs lekker kan eten en columns over mijn eigen leven. Ook wil ik inspirerende vrouwen gaan interviewen en ben ik nog bezig met een pr-tour. Ik wil eerst rustig aankijken hoe het loopt en hoe ik het wil hebben. Ik kies elke maand een thema van de maand. Vorige maand was dat ‘zomerklaar’ en deze maand is het ‘kookboeken’.”

Benieuwd naar de rest van het interview met Jet van Nieuwkerk? De rest lees hier je op Vrouw.nieuws.nl.

Jet van Nieuwkerk Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *