5 x tips: zo kom jij december gezond door, zonder kilo’s aan te komen!

Health  /   - 

6 december al weer! De feestmaand is aangebroken. Of nouja maand… niet álle dagen van december zijn feest. In principe zijn er maar vier echte feestdagen: Pakjesavond, 1e en 2e Kerstdag en Oudejaarsavond. Okay, en misschien nog kerstavond. Ondanks dat lekker eten tijdens deze dagen centraal staat, kun je met wat december tips van ILH prima december doorkomen zonder dat de extra kilo’s er aan vliegen.

ILH December tips

Ga voor gezond én lekker

Kies voor dingen die je écht lekker vindt en geniet daarvan. Maak het jezelf niet moeilijk door een hele bak pepernoten of kerstkransjes op tafel neer te zetten, want daarvan blijf je eten. Dat geldt natuurlijk niet voor een schaal mandarijnen! Ook lekker, toch?

Mandarijn,boomgaard
De mandarijntjes kleuren mooi oranje onder de Spaanse zon!

Las een balansdag(en) in

Gezond leven is all about balance! Hoe saai dat ook mag klinken. Spring je uit de band op een kerstborrel of ander gezellig diner of feestje? Geen probleem. Maar let de volgende dag dan extra op. Meer groenten en fruit, en minder koolhydraten en vetten. Ben je zo weer in balans.

Sla geen maaltijd over

Het is heel verstandig om te balansen als je de dag ervoor meer hebt gegeten dan normaal. Maar sla geen maaltijden over. Daar krijg je juist alleen maar honger van, waardoor je later toch weer naar die zak pepernoten of kerstkransjes grijpt. Ga voor wat kleinere porties verspreid over de dag. Zo voorkom je (vr)eetbuien.

Eet niet alles wat los of vast zit

Een kerstbrunch bij je ouders, een borrel bij één van je vriendinnen, gevolgd door een uitgebreid kerstdiner. Heerlijk, maar je hoeft niet ieder spijsbroodje of borrelhapje naar binnen te werken. Juist al die kleine hapjes tikken behoorlijk aan. Daarnaast is het kerstdiner een stuk minder leuk als je aanschuift met een volle buik. Toch? Zorg er dus liever voor dat je een beetje trek hebt, en sla een aantal hapjes af.

Beweeg!

Zorg er voor dat je niet alleen maar lui op de bank hangt, maar blijf actief. Wat extra beweging rond deze dagen kan geen kwaad. Maak een mooie boswandeling met de hele familie, ga lekker uitwaaien op het strand of trek gewoon je hardloopschoenen aan om een eind te rennen. De meeste sportscholen hebben een aangepast feestdagen rooster, maar zijn over het algemeen nog wel open hoor. Geen excuus dus! Asics 360 protection

Eet bewust

Focus niet op de hoeveelheid eten die je naar binnen kunt werken, maar kies voor kwaliteit. Geniet van de lekkerste gerechten, neem je tijd om echt van het eten te genieten. Je zult ook merken wanneer je bewust eet, je niet snel te veel eet, omdat je eerder een vol gevoel krijgt.

Dit waren onze december tips voor jullie.. Dan kunnen wij nog maar één ding zeggen: Geniet van deze laatste, heerlijke maand van het jaar!

Liefs,

Daisy & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. En wat mijn Weight Watchers Coach altijd zei: de periode tussen Kerst en Nieuwjaar is niet gevaarlijk. Het is die periode tussen Nieuwjaar en Kerst waar je op moet letten 😉