Wat is de perfect workout vloer?

Geen categorie  /   - 

Je hoeft lang niet altijd de deur uit om een workout te houden. Natuurlijk, joggen en het bezoeken van de sportschool: we doen het graag als het even kan, maar tijdens de winter als het weer steeds guurder en natter wordt, dan is een workout thuis toch wel de ideale plek. Je kunt zelfs een heuse sportruimte creëren voor jezelf, maar voor wie dat te ver gaat is er de workout, gewoon in je woonkamer. Toch maakt het wel degelijk uit welk type vloer je thuis hebt liggen; sommige werken wel en andere helaas niet. Wat zijn de beste sportvloeren voor thuis?

Zoveel soorten vloeren, wat is de beste workout vloer?

We hoeven niemand uit te leggen dat laminaat en PVC vloeren zo heerlijk glad zijn, maar ze zijn een crime voor huisdieren, jonge kinderen zonder antislip sokken én voor workout liefhebbers. Deze vloeren glijden veel te erg om er heerlijk op te kunnen sporten; en een sportmat volstaat nu eenmaal niet altijd voor je workoutplannen, zeker bij staande oefeningen. Stenen vloeren, ook al gaat het om een epoxy gietvloer, zijn vaak te hard en in sommige gevallen ook te glad om comfortabel op te kunnen sporten. Tapijt, dat is geen optie, zeker geen losliggende vloerkleden.

De beste workout vloer

Welke vloer wél ideaal is, zeg maar: de ultieme sportvloer? Dat zijn Gietvloeren, en dan bedoelen we de PU Gietvloer. Wat deze vloer zo fantastisch maakt? Hij wordt ook in gymnastiekzalen gebruikt, waar hij altijd de kenmerkende groene kleur heeft; zo’n vloer willen we natuurlijk niet in ons interieur hebben liggen, maar hij is in een groot scala aan kleuren verkrijgbaar.

Vaak wordt er voor het interieur een grijstoon gekozen, de betonlook. De PU vloer kan in glans of matte uitvoering geplaatst worden en hij is ook nog een super hygiënisch omdat hij zo gemakkelijk schoon te maken is en naadloos is. Zoals je gewend bent van de sporthal is de PU gietvloer licht elastisch; je zult nooit intens hard vallen mocht zich dat voordoen. Daarnaast werkt hij antislip, wel zo handig bij een workout.

Een fijne bijkomstigheid is dat deze gietvloer ook dé perfecte gezinsvloer is; want wat voor jou geldt, geldt ook voor je jonge kinderen. Ook zij zullen minder snel uitglijden en minder hard vallen op deze vloer. Tot slot is vloerverwarming altijd perfect te combineren met gietvloeren!

Een echte betonvloer, maar dan licht elastisch

Wie voor het origineel gaat, de echte Betonvloer, heeft alsnog de keuze om voor de gietvloer te kiezen. Een volledige betonvloer (100% bestaande uit beton) is te hard en levert te weinig wooncomfort op. Daarom is er dus de beton gietvloer op de markt. Deze speciaal ontwikkelde betonvloer bestaat voor 90% uit beton, maar de overige 10% bestaat uit polyurethaan (PU). Deze combinatie zorgt voor ideaal woonbeton, want deze betonnen gietvloer is net wat milder en zachter aan de voeten, net wat elastischer; kortom, dankzij deze melange is hij een stuk aangenamer dan een volledige betonvloer en vormt hij ook een perfecte basis voor een workout!

Doe een van deze workouts!

Groetjes

I Love Health

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *