Superfood: Hennepzaad

Food, Health  /   - 

Bij het horen van het woord hennepzaad hebben veel mensen de associatie met marihuana, maar hennepzaad is alles behalve dat!! De hennepzaden waar ik het over heb, hebben in tegenstelling tot marihuana geen psychoactieve werking. Wel zo fijn, in je smoothie bij het ontbijt.

Wat is hennepzaad?

Hennepzaad heeft veel geneeskrachtige eigenschappen en is daarom echt een superfood. Zo helpt het mee je gewrichten, hart- en bloedvaten en je geheugen in goede conditie te houden en bouwt het mee aan je gelukshormoon serotonine. Een zaadje waar je blij van wordt dus!

Hennepzaad zit vol met eiwitten, vitamines en heeft wel meer dan 20 soorten mineralen in zich. Het bevat ook nog eens alle 8 essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf aan kan maken, evenals omega 3, 6 en 9 in precies de juiste verhouding voor opname in ons lichaam. Deze onverzadigde vetzuren houden o.a. je huid in een goede conditie. Omega 3 heeft ook een positieve uitwerking op het brein. Daarnaast geeft dit zaadje ons veel energie en werkt het positief op je immuunsysteem.

hennepzaad gepeld

De voordelen op een rij:

  • Goed voor gewrichten, hart- en bloedvaten
  • Houdt geheugen en brein in goede conditie
  • Stimuleert aanmaak gelukshormoon serotonine
  • Zorgt voor een mooie huid
  • Geeft energie
  • Is goed voor je immuunsysteem

Gepeld hennepzaad

Het is wel belangrijk om te kiezen voor gepeld hennepzaad. De ongepelde variant is namelijk erg moeilijk te verwerken en daardoor komen ze er ‘van onder’ zo weer uit. Zonde, want op die manier worden de voedingsstoffen niet door je lichaam opgenomen! hennepzaad ontbijt - vijgen, kokos

Hoe eet je hennepzaad?

Je kunt hennepzaad op vele manieren eten. Denk aan mixen door je smoothie of juice, of je sprenkelt wat zaadjes over je salade, soep of avondmaaltijd. Ook kun je er gefilterd water aan toevoegen en in de blender hennepzaadmelk van maken. Het is een goede basis voor een zelfgemaakte muesli mix.

Mogelijkheden genoeg!

Recept juice met hennepzaad juice hennepzaad en biet

Juice of blend rode kool, komkommer en bleekselderij en meng met kokoswater. Je kunt de hennepzaadjes erover strooien of met de blender er doorheen mixen.

Hennepzaad kopen? Dat kan bij het Superfood Centre of via de webshop van I Love Health!

Deze blogpost is mede geschreven door health lover Melanie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

  1. Hennep als superfood is sowieso al een leuke wending maar om me heen zijn mensen opeens ook allemaal aan het kiemen geslagen. En dan bedoel ik geen alfalfa 😉

  2. ik ben sinds vorige week aan deze krachtpatsers begonnen en gebruik het over mijn pasta, in mijn smoothies en het is geroosterd ook erg lekker bij een broodje zalm of geitenkaas…krijg nu al zin in lunch…