In de test: De Grote Naturel Kwark Test

Food  /   - 

Het is alweer tijd voor onze derde test! Dit keer mogen wij verschillende soorten kwark testen. Omdat iedereen een andere voorkeur qua smaak heeft houden wij het zo neutraal mogelijk en daarom testen we enkel naturel kwark.

Kwark is voor veel mensen met een healthy lifestyle niet weg te denken uit hun eetpatroon. Voornamelijk omdat het een bron van eiwitten is en je snel verzadigd raakt. Daarnaast is het trouwens ideaal want het is met onwijs veel dingen te combineren. Zo is er bijna altijd wel een manier te vinden waarop jij het lekker vindt. Met muesli en fruit, bij je mug cake of door je smoothie. Vooral naturel kwark leent zich hier goed voor!

De kwark test

1. Campina, magere milde kwark

De magere kwark van Campina is van nature rijk aan proteïne maar heeft toch een milde smaak. Deze kwark is ideaal voor topsporters, aldus het merk. naturel kwark

2. Almhof Franse magere kwark

’Lekker dik en toch mager zo herken je onze Franse kwark naturel’. Dat is de omschrijving die Almhof geeft aan hun kwark. Almhof voegt geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan hun producten toe.

3. Alpro Go On

Alpro is een plantaardig merk en dit is dus ook een plantaardige kwark. De Alpro Go On is een nieuw product in het assortiment. Deze kwark zit vol met plantaardige eiwitten die zorgen voor een goede start. naturel kwark

4. AH volle Franse kwark

Ook Albert Heijn heeft kwark van eigen merk. Dit is de volle variant en bevat 8% vet en 5.5% eiwit.

Prijs per 500 gram

KwarkPrijs 500 grInhoudKcal 100grEiwit 100gr
AH€ 1,29500 gram1105.5
Almhof€ 1,45500 gram668.7
Campina€ 1,39500 gram5710.3
Alpro€ 1,81400 gram716.2

 

Naturel kwark test

We hebben alle informatie verzameld en komen bij het belangrijkste deel. We mogen testen! Welke kwark zal deze test winnen? Het testteam is weer bij elkaar gekomen om de verschillende soorten kwark te beoordelen. Zoals gewoonlijk kregen de merken wederom een cijfer van 1 (voor de beste) tot 5 (voor de minst favoriet). Welke viel het beste in de smaak?

1. Alpro

Alpro wint deze test! Elke tester zette dit merk op nummer 1. De smaak werd omschreven als ’zacht’   ’lekker romig’ en degene met de meeste smaak.

2. Campina

De tweede plaats is voor Campina. Campina kreeg de beoordeling dat het wel een romige smaak had maar ook wel wat zuur.

3. Almhof

Almhof krijgt de derde plek. En de wat zure smaak was de boosdoener. Niet echt een spetterende kwark.

4. AH volle kwark

Dan blijft die van de Albert Heijn nog over! Deze kwark heeft de laatste plaats gekregen. Het minst romig.

Recepten met kwark

Op I Love Health zijn al heel wat recepten met kwark verschenen! Ken je deze kwark recepten al? kwarktaart met frambozen, kwark test

Voor welke kwark zou jij kiezen uit deze grote kwark test ?  Laat het weten in de comments!

Liefs,

Sterre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Mennel heeeeeeerlijk, net zure room Is halfvolle kwark. Uit Frankrijk. 7.2 gr eiwit 75 kcal maar het smaakt naar room zalig !

  2. Nou, de ALPRO Go On komt bij mij in ieder geval op de laatste plaats.. 🙂 ik vond die niet naar kwark smaken en pas te eten toen ik er een boel muesli op had gegooid.. haha.. zo zie je maar dat smaken verschillen.. de milde kwark van Campina vind ik wel lekker.. en die van de Appie ook.

  3. Mijn voorkeur gaat echt uit naar Mennel kwark, voorheen Senoble kwark. Te koop bij de Jumbo. Dik, romig en niet te zuur. Ik vind hem heeeeeerlijk!

  4. Ik zocht een plantaardig alternatief voor kwark (aangezien het mijn favo ontbijtje is) en hebt dat gevonden in de alpro go on. Echt heerlijk! Hij is inderdaad wel wat duurder, maar wel een goed alternatief voor zuivel. Ik heb de kwark van Provamel ook al eens geprobeerd, die is ook erg lekker maar iets minder makkelijk verkrijgbaar.

  5. Alpro wint deze test op smaak (want dat was kennelijk het enige testcriterium) maar hoe zit het met voedingswaarde en prijs/kwaliteitverhouding? Alpro is wel verreweg de duurste en heeft maar weinig eiwit. Als sporter zou ik dan toch echt eerder voor Campina gaan! Ook wel gek om de smaak van plantaardige kwark te vergelijken met gewone kwark, natuurlijk is de plantaardige dan minder zuur.