Alles over kokosnoten & innocent kokoswater

Food  /   - 

YES! Kokoswater proeven! Dit is toch wel de beste voorpret van mijn trip naar Bali (ik vertrek vanavond!). Op Bali drink ik bijna dagelijks zo’n grote, jonge verse kokosnoot leeg. Héérlijk! En ontzettend hydraterend. Bij gebrek aan palmbomen in Nederland, maar met een flinke dosis zin in kokoswater, ben ik heel blij met de komst van het kokoswater van innocent. Ik zal je even uitleggen waarom!

What’s new?

Wat maakt dit kokoswater anders dan die al die andere kokoswatermerken vraag je je af? Dat vroeg ik mij in elk geval wel af. innocent kokoswater is niet gemaakt uit concentraat en zonder toevoegingen. Het is een mix van twee verschillende kokosnoten. En het water wordt gekoeld van boom tot winkel. Daardoor smaakt het kokoswater alsof je het zelf rechtstreeks uit de kokosnoot haalt. Aldus innocent. En dat heb ik getest. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze gelijk hebben. Ogen dicht en ik waan me op Bali!

Waarom kokoswater drinken?

Ik noemde het net al even: hydratatie. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te zijn, omdat dit positief bijdraagt aan een mooie huid, het afvoeren van afvalstoffen, een goede stoelgang en zelfs bij het afvallen. Kokoswater hydrateert enorm dankzij de aanwezige mineralen: kalium, calcium en magnesium dragen bij aan de opname en balans van water in je lichaam.

Waarom ik ook voor innocent kies

Als een merk zich innocent noemt, verwacht ik ook écht een innocent product. Een drankje is voor mij ‘onschuldig’ als het geen kwaad kan. En voor I Love Health betekent dat zonder toegevoegd suikers en e-nummers. Kunnen we allebei een dikke CHECK achter zetten bij innocent Coconut Water. Zoals ze zelf zeggen: Ons water is vers, komt zo uit de noot, bevat geen zoetstoffen, concentraten of toevoegingen en is koud het allerlekkerst. Daarbij is dit kokoswater ook nog een calorie- en vetarm. Voor de geïnteresseerden: een glas van 250ml bevat 47,8 kcal. Ook wil innocent haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Ze werken alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 zijn alle innocent bananen Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast geven ze 10% van onze winst aan goede doelen. innocent kokoswater

Leuke weetjes over kokosnoten & -bomen!

  • De beste kokospalmen groeien op eilandjes in de zee. Het zeewater brengt bij overstromingen zout en mineralen mee, waardoor de bomen groot en sterk kunnen worden en het kokoswater gezond, sappig en lekker.
  • Als de bliksem een boom niet treft (de #1 reden voor boomsterfte), kun je van een grote kokospalm 65 jaar lol hebben.
  • Er zijn grofweg drie formaten kokospalmen. Hoe groter, hoe langer het duurt voor ze vrucht geven, maar hoe langer ze ook vrucht geven.
  • Kokostelers laten hun bomen niet recht omhoog groeien maar in een soort bocht. Kromme bomen waaien minder snel om dan rechte.
  • De haren van een kokosnoot worden gebruikt om bezems van te maken.

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Heb je BE kokoswater weleens geproefd? Deze is te koop bij de Oriental supermarkten. Ook van de boom in het pak. Zonder enige toevoegingen 100% kokoswater. Naar mijn mening evenaart deze de verse kokosnoot die ik ook regelmatig drink. Dit merk verkoopt ook kleine drink pakjes wat weer makelijk meenemen is voor kinderen naar school. Mijn dochtertje is er gek op. Zeker de moeite waard om te testen. Ik zal deze van innocent ook gaan proberen.