Eetdagboek SAP cup deelneemster Kirsten

Eetdagboek, Food  /   - 

Er komen op ILH veel verschillende eetdagboeken voorbij. En dat doe ik bewust. Iedereen is anders, heeft andere voorkeuren, of doelen. Ik volg sinds januari Personal Body Plan en train in de Changing Life Hub in Amsterdam Noord. Kirsten is één van de fitness trainers daar. In haar sportoutfitje kon ik al goed zien dat ze flink gespierd is. Toen ik met haar aan de praat raakte, vertelde ze mij dat ze aan het trainen is voor de SAP cup (een krachtsportwedstrijd). Ik vind dit soort verhalen altijd super interessant en heb veel bewondering voor de discipline die deze meiden (en mannen) hebben om zo bewust aan hun lichaam te werken. Daarom vroeg ik Kirsten naar haar eetdagboekje. Nieuwsgierig? Lees maar mee!

Kirsten: “Hoi, ik ben Kirsten Hogendoorn, Daisy vroeg mij om een eetdagboekje bij te houden. Vaak zien we veel dagboekjes met het doel, afvallen, strakker worden of vetverbranding. Mijn eetdagboek is gebaseerd op het totaal tegenovergestelde hiervan, namelijk: spieropbouw. Dit betekent voor mij dat ik meer kcal eet dan dat ik nodig heb en dus ook wat zwaarder wordt. Het is wel een gecontroleerde bulk (zo noem je het meer eten dan je verbruikt met als doel spieropbouw). Ik eet binnen een bepaald aantal kcal dat ik bijhoudt. Want het moet er natuurlijk voor eind december er ook weer af. Dan is de SAP cup namelijk.

eetdagboek kirsten sap cup
Kirsten en haar spierballen. Wow! 🙂

Ik ben op mijn 18e serieus begonnen met fitnessen en krachttraining. Alleen begreep ik nog niets van voeding en de belangrijke rol hiervan. Totdat ik met vrienden in aanraking kwam die het wel hadden. Hierdoor ontwikkelde ik mijn passie.

Sport en voeding is bij mij de basis van hoe ik leef. Ik neem vrijwel altijd mijn eten mee voor onderweg en zorg dat ik mijn trainingen goed kan uitvoeren. Ik train graag in de ochtend zodat ik mij de rest van de dag kan focussen op werk en vrienden. Ook ga ik graag uit eten. Zeker in deze periode dat ik wat meer kan eten, is er elke week wel ruimte voor een etentje met vrienden. Hier kan ik dan ontzettend van genieten, want ik houd echt van lekker (en veel – haha) eten!

Ik train meestal 4-6 keer per week, voornamelijk krachttraining. Nu ik aan het trainen ben voor de SAP cup eind december heb ik geen cardio in mijn programma, dit voer ik pas later in. eetdagboek kirsten sap cup

Eetdagboek Kirsten

Maandag:

  • 8.00: ik ontbijt meestal met havermout en deze tover ik om tot een heerlijk ontbijt. Dit keer was het een havermoutpap met eiwitpoeder, ongezoete amandelmelk, een banaan en wat pure hagelslag on top.
  • 13.00: ik eet iets lichts: een smart bar witte chocolade. eetdagboek kirsten sap cup
  • 14.30: het feestje voor mijn collega Clau. Ik eet een stuk red velvet cup cake en een stukje cake, wat gelijk mijn pre workout meal is. eetdagboek kirsten sap cup
  • 16.00 Post work out meal: De Griekse Stijl yoghurt van Optimel, jummie!
  • 18.00 Zoete aardappel, spinazie en verse zalm.
  • 20.00 Ik snack ene paar Oreo koekje.
  • 22.00 ik probeer altijd nog te eten voor dat ik ga slapen, dit keer eindigde ik met een grotere maaltijd dan normaal, havermout, eiwitpoeder en yoghurt.

Dinsdag:

  • 8.30 ontbijt: Mijn vriend maakte havermoutpannenkoeken met bosbessen! Super lekker. Hierna doken we de sportschool in voor een benentraining! eetdagboek kirsten sap cup
  • 11.30 post workout: Ik had honger! Ik nam twee donker bruine volkoren broodjes met twee eitjes en een plakje kaas.
  • 14.00: een banaan voor mijn werk.
  • 17.30: Zoete aardappel friet, spinazie en gegrilde kip.
  • 19.00: Mug cake time! Ik maak een kleine mug cake van eiwitpoeder, bakpoeder en ongezoete amandelmelk
  • 20.30: Dadels en warme appel met kaneel uit de magnetron (aanrader)!
  • 22.30: mijn laatste maaltijd was een beetje yoghurt.

Woensdag:

  • 7.30 ontbijt: Proteïne wafels met PB2 chocolate poeder, echt een feestje!
  • 12.30: De Wednesday meal van DoorMeal op werk: ik nam de Bubba Gump’s Crispy Shrimps! eetdagboek kirsten sap cup doormeal
  • 15.00: Na mijn training eet ik mijn banaan en dadels op. Ja, ik ben gek op dadels!
  • 17.30: ik eet hetzelfde al gisteravond. Ik (meal) prep vaak als ik moet werken, dus eet ik af en toe het zelfde.
  • 19.30: Ik eet nog een mug cake met eiwitpoeder en een topping van yoghurt.
  • 21.30: Weer mijn warme appeltje met kaneel, zo lekker!

    Donderdag:

  • 8.00: Ik ontbijt weer met havermout dit keer met eiwit poeder, speculoos pasta en witte en pure hagelslag. Feestje! Haha J
  • 11.00: mijn lieve vriend is vandaag jarig dus maakte ik deze heerlijke salted karamel cake voor hem. Een recept van meetyourmacros. Was echt super lekker! eetdaboek kirsten
  • 15.00: Na mijn beentraining gaan mijn vriend en ik naar de Yoghurt barn! Hier neem ik een XL magere yoghurt met heerlijke toppings. Echt super lekker. eetdagboek kirsten sap cup
  • 19.00: Patat met pinda saus en een kaassouffle, dat was zo lang geleden en eigenlijk ook echt super lekker weer eens! Verjaardagsdagje qua eten zoals je ziet 😉

Vrijdag:

  • 8.00: Ik ontbijt wederom met havermout.
  • 10.00: een klein handje dadels.
  • 13.00: Voordat ik ga trainen eet ik een meergranen broodje met kipfilet en kaas en maak er een tosti van.
  • 16.00: Na mijn total body training at ik nog een yoghurtje.
  • 17.30: Ik neem een klein stukje dadel taart van DoorMeal.
  • 19.00: Ik ga uit eten met collega’s, we namen allemaal een heerlijke Fish&Chips bij Stork.

Zaterdag:

  • 6.15: Ik ontbijt met havermout met extra eiwitpoeder.
  • 8.30: Ik eet een paar dadels en een appel.
  • 11.30: Ik lunch met gegrilde kip met doperwten.
  • 15.30: Ik neem een bakje yoghurt met twee oreo koekjes.
  • 18.30 Ik ga vanavond uiteten bij Mama Kelly in Den Haag. Daarom heb ik de rest van de dag rekening gehoudenmet mijn calorie inname, zodat ik niet ‘te veel’ eet. We hebben heerlijk gegeten bij Mama Kelly! Ik had vooraf de gamba’s en als hoofdgerecht de ladysteak met wat groente. eetdagboek kirsten sap cup

Zondag:

  • 9.30 ontbijt met heerlijke havermout pannenkoeken met Nutella!
  • 12.30 Ik doe vandaag mee aan Mud Masters. Ik zag er best tegen op om door de modder te ploeteren, maar eigenlijk viel het best mee en was het echt super leuk! Voor dat ik weg ga eet ik nog een banaan. eetdagboek kirsten sap cup
  • 14.30 voor de start eet ik nog een Proteïne Bar en ik ben klaar voor mijn Mud Masters run!
  • 18.30 vies, moe maar voldaan eet ik een makkelijke maaltijd, 2 volkoren broodjes, 2 magere runderhamburgers met een plakje kaas en natuurlijk groente erbij.
  • 20.30 Voor dat ik ga slapen vul ik mijn eiwitten nog even aan met wat yoghurt en diepvriesfruit.

liefs,

Kirsten (& Daisy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie