Terug van weggeweest: eetdagboek van een health lover! Deze keer heb ik Lisa van de vegan blog Lisagoesvegan.com gevraagd. Inderdaad, een veganiste. Denk je dat vegan saai is? Dan zit je er goed naast. Lees maar mee!
“Hoi allemaal! Mijn naam is Lisa, ik ben 24 jaar, afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie en gék op dieren. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in hoe mijn eten op mijn bord terecht komt. Al jaren eet ik geen vlees en vis meer en gaandeweg kwam ik er achter dat er bij de alledaagse producten meer dierenleed komt kijken, dan we denken. Stap voor stap ben ik afgestapt van het eten van dierlijke producten en eet ik nu helemaal plantaardig. Ik voel mij zo fijn, energiek en vrij en het is tegelijkertijd goed voor dieren, medemens en milieu! Wat wil je nog meer? 🙂 Of ik veranderd ben? Totaal niet, ik ben nog steeds verslaafd aan chocola, koffietjes, brownies en taarten bakken. Rauwe snickers? Tempeh bacon? Goed, we dwalen af… 😉 Verder ben ik gek van snowboarden en wil ik graag nog goed leren surfen.
Daisy vroeg mij om een eetdagboek bij te houden, super leuk! Ik blog op www.lisagoesvegan.com over mijn weg naar een happy en plantaardig leven. Je kunt mij ook volgen op Instagram en mijn Facebook. Enjoy!”
Eetdagboek Lisa Goes Vegan
Maandag
Op naar werk! Als ontbijt eet ik soja-yoghurt met warme blauwe bessen, mango, aardbeien en wat muesli. Tussendoor eet ik wat noten met gedroogde incabessen.
Op werk drink ik een zwarte koffie en heel veel jasmijnthee. Tijdens de lunch neem ik een groot bord met salade (ik vis de kaas eruit) en drie volkoren boterhammen, één met pompoenhummus (ZO lekker) en de andere twee met een artisjokspread. Ik neem later nog een banaan.
’s Avonds maak ik een heerlijk bord met geblancheerde broccoli, gegrilde groenten, groenteballetjes, spinazie en radijsjes. Daarna nog 3 dadels mét pindakaas en chocola natuurlijk, wat denk jij nou 😉
Dinsdag
Bevrijdingsdag! Joepie. Ik ga vanmiddag naar Vrijland festival dus ik besluit in de ochtend te sporten. Voor het sporten eet ik een banaan en drink ik thee. In de sportschool doe ik eerst 15 min. cardio, daarna krachttraining van mijn benen en billen.
Ik drink een blauwe-bessen smoothie bij thuiskomst met 1 hele mango erbij en maak 2 potten thee en 1 zwarte koffie. Het is inmiddels al 12 uur dus ik ga gewoon weer voor de lunch; ik maak 4 speltwafels met bietenhummus en komkommer, samen met een appel die ik versier met pindakaas en rozijnen. Ik snack nog een Pecan parade reep.
Op het festival gaan we meteen aan het bier en duiken we de tent in want het lijkt wel een zandstorm op het terrein haha. Mijn honger wordt blijkbaar gestild door het bier. Er zijn helaas niet veel gezonde eettentjes te bekennen (lees: 1 friettent en 1 hamburgertent) dus de keuze is makkelijk: we gaan allemaal voor een frietje. Prima festivalvoer. Eenmaal thuisgekomen snaai ik nog 3 speltcrackers met pindakaas.
Woensdag
Goh, ik word niet helemaal fris wakker – hoe zou dat nou komen? Maar man wat heb ik een honger! Ik besluit mezelf maar uit mijn bed te trekken en thuis te werken. Ik maak een mega bak havermout-soya-yoghurt creatie en gooi letterlijk alle toppings erop die ik kon vinden. Later eet ik in de ochtend eet ik nog een appel met kaneel en een banaan.
Ik heb later twee koffie afspraken; ik drink een soya cappuccino, een thee en een superlekker drankje bij de Koffie Academie (met sinaasappel, verse gember en thee, die kennen jullie misschien ook al van Daisy’s instagram ;)) Als lunch haal ik een speltbroodje bij BROOD en die besmeer ik met pikante hummus en komkommer.
’s Avonds ga ik met mijn vriendinnetje bij één van mijn lievelingsrestaurantjes eten: de Bolhoed in de Jordaan. Alles is hier biologisch en vega en ook heel veel vegan, dus je kan je voorstellen hoe happy ik hier van word. Ik bestel de dagsalade (dit is verre van een bord met sla, het zijn allemaal verschillende groenten, tempeh, paddestoelen, kiemen en eerlijke dipsausjes) Het bord is bijna even groot als de tafel waar aan we zitten, haha! We drinken wijn erbij.
Donderdag
’s Ochtends eet ik havermout gekookt in amandelmelk en citroensap, blauwe bessen, aardbeien en walnoten als topping. Ik drink 2 soja cappucino’s en drink veel thee.
Ik vraag vriendelijk of ze iets plantaardigs voor me kunnen maken in het cafe waar ik werk; en WAUW, EN OF! Het meisje van de keuken schotelt mij een heerlijk bord salade met gegrilde groenten en een schaaltje pompoenhummus voor. En ik krijg er een broodje bij.
’s Avonds maak ik een roerbak schotel met broccoli, prei, champignons, spinazie en cashewnoten met een saus van gember, sojasaus en limoensap. Ik strooi wat sesamzaad erover. Ik drink nog twee witte wijn onder het mom van het-is-bijna-weekend-dus-waarom-niet.
Vrijdag
Vandaag heb ik een training van mijn werk in Amsterdam Noord. Ik ontbijt met een grote groene smoothie met havermout, spinazie, banaan, gember, munt en spirulina. Ik heb veel dorst dus neem 4 mokken thee, met als gevolg dat ik misselijk en met een klotsende buik moet racen op mijn fiets. Tijdens de training neem ik koffie (what else?) en drink ik veel water.
Na de training gaan we met zn allen wat eten tegenover het pontje in Noord. Mijn collega haalt bio vegan groentekroketten (SAY WHAT?! hihi). En ik haal wat broodjes om het erop te doen. Verder neem ik een cold-pressed juice met aardbeien, sinaasappel, spinazie, boerenkool en celery, héél lekker.
Later fiets ik nog langs Vegabond (Jordaan) en smijt ik wat geld over de balk met een voorraad aan nieuwe vegan repen. Ik ben in de zevende hemel met een White Chocolate Macadamie Nut bar van CLIF in mijn mik. Ja probeer maar niet, want je bent sowieso hooked.
Aan het eind van de middag ga ik cocktails drinken met een vriendinnetjes op een borrel waar allemaal tapas staan. Veel vlees en kaas maar ik zie gelukkig wat crackers liggen die ik dip in een sausje waaran ik eigenlijk niet zeker weet of het humms was. Ik hoor toch nu echt mijn maag rommelen. Wat gaan we eten vragen we elkaar? We gaan met een grote groep meiden op het terras zitten met wijn, antipasti (ik at olijven, brood, hummus en gegrilde paprika) daarna bestellen we een zoete aardappelsoep met brood. Te gezellige avond, I call it a day.
En? Wat vind je van Lisa’s vegan eetdagboekje? Eet jij ook vegan? Of af en toe? Leuk als je een reactie geeft in de comments! x Daisy
Leuk eetdagboek om te lezen. Ik eet zelf voor 90% vegan, ik eet soms bio eieren of eieren die van mijn moeders buurman komen. Ik ken Lisa’s blog nog niet, maar ik ga er zo een kijkje op nemen!
Heel leuk om te lezen, ben altijd wel benieuwd wat je nu eet als veganist maar het klinkt allemaal heerlijk!
Wauw, wat eet jij lekker!
Wat leuk om te lezen. Ik ben geen veganist of vegetarisch maar heb nu wel heel veel ideeën voor lunch.
Thanks!
Ah leuk om te horen! Ja die roerbakschotel is zo lekker en makkelijk! Hij komt morgen toevallig op mijn blog;) Liefs, Lisa
Ik eet eerder vegetarisch dan vegan. Maar alles ziet er super lekker uit 😀
Eindenlijk weer een eetdagboekje! wat leuk, en wat voor eentje!
echt super om te zien, hoe gevarieerd en leuke week je hebt
liefs
Ah wat leuk om te horen Marijke! 🙂 Ik vind andere eetdagboekjes ook altijd zo leuk om te lezen! Liefs, Lisa
Heel erg leuk om te zien!
Ik ben nu sinds september ongeveer vegetariër en wil eigenlijk ook veganist worden. Mijn ouders staan alleen helemaal niet achter mij… Heb je daar misschien tips voor?
Eigenwijs dat ik ben eet ik nu al een tijdje zoveel mogelijk veganistisch en ik merk gelijk al opklaringen in onder anderen mijn huid en ik heb helemaal geen opgeblazen gevoel meer (Die 2 dingen zijn altijd wel een beetje issues van mij geweest)
Anyhow, heel erg leuk om te zien wat je allemaal eet, en ik heb je gelijk gevolgd op instagram, hele inspirerende fototjes staan erop!
ahh tof Manon dat je ook interesse hebt om veganistisch te gaan eten!! Nee, het is altijd lastig mensen vinden het altijd een beetje anders, maar je komt er wel! Met kleine veranderingen kom je al zo’n eind! En bak een keer een lekkere vegan taart voor je ouders (bijv. mijn Snickers taart) zijn ze meteen om;)
Ja ik merk het ook aan mijn huid en energie! Is zo’n verschil! leuk dat je me gaat volgen! Liefs!
Jaa ik denk dat ze er gewoon nog even aan moeten wennen.
Ik woon ook nog thuis dus qua koken is het natuurlijk ook wel eens lastig…
Ik eet heel soms Vegan (maar dat is meer om dat ik dan een groentesoepje eet (met groente bouillon) waar geen vlees (of room oid) bij zit, ik eet ook gewoon vlees dus meer per toeval vegan dan dat ik het er om doe 😉
Wel leuk om eens een compleet vegan dagboekje te zien!
Wat leuk Bente! Ja je eet vaak onbewust veel meer plantaardige dingen dan je denkt:) Gaat best makkelijk! kijk eens op gewoonvegan.nl daar staan de raarste allerdaagse dingen die gewoon vegan zijn!
Leuk dat je het leuk vindt! Liefs, Lisa
Dat is veel variatie in Lisa haar eetdagboekje. Dat roerbakschotelje ziet er heerlijk uit!
Ah leuk om te horen! Ja die roerbakschotel is zo lekker en makkelijk! Hij komt morgen toevallig op mijn blog;) Liefs, Lisa