2 dagen vasten voor het goede doel: wij doen mee, jij ook?

Food  /   - 

Terwijl wij ons druk maken over hoe we onze smoothie bowl, latte macchiato of veganburger het beste op de foto krijgen, gaan ondertussen honderden kinderen en volwassenen letterlijk dood van de honger. En terwijl ik me soms druk maak over een bikiniproof lichaam en op mijn lijn let, zijn er veel te veel mensen op onze wereld die juist iedere kruimel hard nodig hebben.

Wanneer ik deze gedachten even laat bezinken, merk ik dat ik me eigenlijk een beetje schaam. Schaam voor het feit dat ik me druk maak over een mooi opgemaakt bord voor de juiste foto en over een buik die hier en daar wat strakker kan. We zijn tegenwoordig zo bezig met voeding, maar staan eigenlijk nauwelijks stil bij de vele hongersnoden in de rest van de wereld. Iedereen wil verantwoord eten en leven. We vinden dat groente en fruit op een milieuvriendelijke manier moet groeien. En dat koeien, kippen en varkens een eerlijk leven verdienen. Geen kiloknallers en plofkippen. Terecht dat we ons daar sterk voor maken, maar vergeten we nu niet iets? Zouden wij ons niet wat vaker druk moeten maken om de mensen die überhaupt niets te eten hebben? Denk aan de mensen die zijn getroffen door overstromingen of andere natuurrampen. Of mensen in oorlogsgebieden.

Al 6 jaar oorlog in Syrië

Een goed actueel voorbeeld is Syrië. Al meer dan zes jaar is het daar oorlog. Syriërs verlaten hun land niet alleen vanwege het geweld, maar ook omdat er gebrek is aan eten. Zij kampen met voedseltekorten die maar niet opgelost worden. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is…

2 dagen vasten

Om de mensen in Syrië en de vluchtelingen te steunen vasten wij op 8 en 9 april samen met Cordaid. Cordaid helpt vluchtelingen en andere mensen in nood waar ze kunnen. De mensen in Aleppo hebben de hulp het hardst nodig. Cordaid zorgt daar onder andere voor goede, gezonde, voedzame maaltijden, bijvoorbeeld door middel van gaarkeukens. En wij kunnen helpen door te laten zien dat we Cordaid steunen en met de mensen in Syrië mee leven. Tegelijkertijd is het een mooi moment om te beseffen hoe goed we het hebben in Nederland. Iedere dag te eten hebben is helaas lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Op 8 en 9 april vragen wij extra aandacht voor de Syrische mensen. Deze dagen eten we geen kleurrijke fruit bowls of luxe salades, maar zullen er sobere en alles behalve fotogenieke maaltijden op het menu staan.

Met de #vastenvoorsyrie posten wij onze sobere maaltijden. Wij steunen Cordaid. Doe je ook mee?

gaarkeuken, vasten goed doel, cordaid, syrie, vluchtelingen
Een gaarkeuken in Syrië.

Liefs

Daisy & Mirte


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *