Hét Omarmbandje: Draag jij hem ook?

Health  /   - 

Een dak boven je hoofd, te eten, een baan en je familie en vrienden om je heen. Iets waar wij niet of nauwelijks bij stilstaan, omdat het allemaal zo vanzelfsprekend is voor ons, Nederlanders. Tot er weer ergens een aanslag wordt gepleegd, een land wordt getroffen door een aardbeving of overstroming, of er oorlog uitbreekt en duizenden mensen op de vlucht slaan. Dan is onze aandacht heel even bij alle slachtoffers. Heel even, want na een paar dagen nemen onze eigen ‘problemen’ het weer over, en vergeten we hen. Zij die geen thuis, geen baan of zelfs geen familie of vrienden meer hebben. Wij van ILH vinden dat zij altijd onze aandacht verdienen.

Omarmbandje Campagne

Dream Factory, een sociale coöperatie die is opgericht door de bekende modeontwerper Omar Munie, is een bijzondere campagne gestart: de Omarmbandjes! Wie dit toffe Omarmbandje draagt, laat zien dat hij voorstander is van diversiteit en bereid is om vluchtelingen en andere mensen in nood te steunen. De bandjes zijn namelijk gemaakt van reddingsvesten van vluchtelingen! Het gaat er om dat we allemaal even stil staan bij wat er gebeurt en nadenken over hoe we deze mensen kunnen helpen. Dream Factory voert deze campagne uit in samenwerking met Cordaid. Cordaid helpt mensen in nood. Van de oorlog in Syrië tot de droogte in Ethiopië. Met het Omarmbandje steun je overigens niet alleen buitenlandse projecten,  maar ook mensen in Nederland die het op eigen kracht niet redden. Zo kunnen mensen in Nederland die om wat voor reden dan ook niet zomaar een baan vinden, bij de Dreamfactory werken en zo een inkomen verdienen en een zinvolle en mooie bijdrage aan de maatschappij geven.

Klein gebaar, groot verschil!

Katja Schuurman, Jörgen Raymann en Claudia de Breij gingen ons al voor. Zij laten met hun bandje zien dat zij de vluchtelingen, maar ook andere slachtoffers steunen. Draag jij ‘m ook? Ik wel! Niet alleen een armbandje met een boodschap, maar ook nog eens een hartstikke stoer ding! Bestel jouw Omarmbandje HIER en je krijgt het thuis gestuurd (levering ca. 5 werkdagen). En mooi meegenomen, deze bandjes hebben ook nog een onwijs tof design! Wij doen hem niet meer af! Wat jij?! cordaid omarmbandje

Dat ik dit post over het Omarmbandje is niet voor niets. Het is ten eerste een waanzinnig mooie actie voor het goede doel en ten tweede een te gek armbandje dat aandacht verdient. Maar ik ga het komende jaar ook samenwerken met Cordaid. Dus je gaat zeker meer van I Love Health voor Cordaid horen! Stay tuned!

Liefs Daisy en Mirte

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]