Simpel en gezond: een acai mug cake!

Ontbijt, Recepten, Toetjes  /   - 

Wij zijn dol op mug cakes! Vooral omdat ze simpelweg super easy te maken zijn. En snel. Een soort van fast food, maar dan gezond! Dit ontbijtje heb je zo op tafel en is ideaal voor een goede start. Maar dit is geen standaard mug cake! Om het wat specialer te maken is het een acai mug cake geworden. De acai smoothie bowls kennen we inmiddels wel. En daar ben ik ook dol op. Dus waarom geen mug cake met acai, dacht ik! Acai barst namelijk van de voordelen. Zo geeft het je een echte energieboost (perfect voor de ochtenden) en kan het eten van acai bessen helpen bij het schoonmaken van het spijsverteringskanaal. De bessen kunnen ons lichaam namelijk krachtig ontgiften. Acai bevat veel voedingsvezels en zijn dus altijd goed om aan je maaltijd toe te voegen.

Ingrediënten 1 acai mug cake

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 3 tl acai poeder van Superfoodies
  • 50 gram havermout
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: 2 el yoghurt/kwark/plantaardige zuivel en fruit, zoals een handje blauwe bessen

Bereiding acai mug cake

  1. Prak de banaan in een klein kommetje.
  2. Voeg nu de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar tot een beslag.
  3. Zet het kommetje gedurende 2 minuten in de magnetron op het hoogste wattage (circa 750 watt).
  4. Haal het voorzichtig (want het is heet!) uit de magnetron, draai om op een bordje zodat de mug cake uit het kommetje komt.
  5. Garneer daarna met toppings naar keuze.

Eet smakelijk!

acai mug cake

acai mug cake

Heb jij deze mug cake uitgeprobeerd? Wat vind jij ervan? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

4 reacties

  1. Snap dat het niet zo snel kan als in een magnetron, maar kun je zo’n mug cake ook in de oven maken in een vuurvast kommetje of schaaltje?
    Zo ja hoe heet en hoe lang denk je?
    Heb nl. geen magnetron maar dit recept lijkt me wel lekker …

    1. Hi Inge, een kwartiertje in een ovenschaal op 180 graden moet ook lukken! gewoon even checken wanneer het een cakeje is geworden en niet meer zacht is. Succes! groetjes, Daisy