Welke shampoo past bij mijn haar?

Beauty, Blog  /   - 

Ik ga vaak naar de kapper. Elke 8 weken laat ik mijn haar verven, want ja, ik word al grijs…. Dus ik moet vaak. Omdat ik het vaak verf, is het belangrijk mijn haar ook goed te verzorgen. Het kiezen van de juiste shampoo voor jouw haartype kan het verschil maken in hoe gezond je haar eruitziet. Er zijn echter allerlei verschillende opties te koop, waardoor het erg lastig is om de juiste shampoo voor jouw haar uit te kiezen. In dit artikel bespreken we welke shampoo geschikt is voor verschillende haartypes, denk aan anti roos shampoo en shampoo voor krullend haar.

Shampoo voor normaal haar

Voor degenen die normaal haar hebben, dus dat niet te droog of te vet is, is het van belang om een milde shampoo te gebruiken die zowel reinigt als hydrateert. Het is hiervoor raadzaam om voor een shampoo te kiezen die vrij is van zogenoemde sulfaten en parabenen. Zo kun je voorkomen dat je haar uitdroogt of beschadigd raakt. Een goede optie voor normaal haar is een hydraterende shampoo die natuurlijke ingrediënten bevat, zoals aloë vera of kokosnootolie.

Anti roos shampoo

Voor mensen die last hebben van roos is het belangrijk om een speciale anti roos shampoo te kopen. Deze shampoos zijn speciaal gemaakt om je hoofdhuid te kalmeren en zo roos te verminderen. Het is hierbij aan te raden om te kiezen voor een anti-roos shampoo die actieve ingrediënten in zich heeft, zoals zinkpyrithion of salicylzuur. Dit helpt bij het bestrijden van roos en het herstellen van de balans van de hoofdhuid. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de anti roos shampoo regelmatig te gebruiken. 

Shampoo voor droog haar

Als je haar droog en broos aanvoelt, is het belangrijk om een voedende shampoo te gebruiken die helpt bij het herstellen van de vochtbalans. Let er hierbij op dat de hydraterende shampoo ingrediënten bevat zoals arganolie, shea boter of jojoba-olie. Deze ingrediënten voeden en hydrateren het haar namelijk. Bovendien is het raadzaam om shampoos met sulfaten te vermijden, omdat deze het haar kunnen uitdrogen en beschadigen. Gebruik daarnaast een conditioner of haarmasker die de hydratatie versterkt en je haar tegelijkertijd weer gezond en glanzend maakt.

Shampoo voor vet haar

Als je haar juist snel vet wordt, is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die helpt bij het verwijderen van overtollig talg en vuil. Kies voor een verfrissende shampoo met ingrediënten zoals tea tree olie, citroen of munt. Deze ingrediënten helpen bij het reinigen van de hoofdhuid en het verminderen van overtollige olie. Verder moet je zware conditioners en stylingsproducten vermijden die het haar verzwaren en de talgproductie kunnen verhogen. Was je haar tot slot regelmatig met een milde shampoo om zo vet haar onder controle te houden.

Shampoo voor krullend haar

Als je krullend haar hebt, is het belangrijk om een speciale shampoo te kopen die de krullen definieert en hydrateert. Kies voor een shampoo voor krullend haar, die ingrediënten bevat zoals kokosnootolie, shea boter of arganolie. Deze helpen immers bij het definiëren van de krullen en het voorkomen van pluis. Gebruik tot slot een conditioner of leave-in behandeling speciaal voor krullend haar om de krullen te verzorgen en te hydrateren.

Wat voor shampoo gebruik jij?/


groetjes

Daisy – I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *