Kan je als vrouw lange spieren krijgen?

Beauty, Sport  /   - 

Als modellen met lange benen en een goed lijf de revue passeren, het zij in een magazine, op Instagram of tijdens de live presentatie van de nieuwe sportcollectie van topmodel Doutzen, dan denken vrouwen maar aan één ding: ik wil ook zulke lange spieren!  Althans, wij wel! De vraag is echter of dit wel kan? Kan je op natuurlijke wijze lange spieren ontwikkelen? In onderstaande blog leggen de experts van Personal Body Plan je uit hoe het zit.

Hoe krijg je lange spieren?

De waarheid over lange spieren is eigenlijk heel simpel. Genen spelen hierin de grootste rol. Bij je geboorte is anatomisch en genetisch bepaald waar jouw spieren beginnen en eindigen en of je dus wel of niet lange spieren hebt. De enige die invloed heeft op lange spieren is moeder natuur zelf. De prachtige modellen met lange benen mogen dus eigenlijk moeder natuur bedanken voor de genetische aanleg die ze hebben. Je krijgt geen lange spieren door yoga of pilates te gaan doen, wat soms nog weleens wordt beweerd, nee, de waarheid is echt te vinden in moeder natuur zelf.

Spierdefinitie creëren

Je kan dan weliswaar geen lange spieren krijgen, je kunt wel spierdefinitie creëren, iets wat we doorgaans eigenlijk ook bedoelen. Dat betekent dat je spieren meer zichtbaar worden, oftewel het shapen van je lichaam. Krachttraining is hierin een onderdeel alleen niet de belangrijkste. Het shapen van je lichaam doe je inderdaad door middel van krachttraining, maar de definitie aanbrengen doe je met voeding. Voeding heeft namelijk de grootste invloed op het creëren van een calorietekort en dat is weer nodig om je vetpercentage te verlagen waardoor spieren meer zichtbaar worden.

personal body plan, changing life, lange spieren
In de Personal Body Gym

Vetpercentage

Het ontwikkelen van een sixpack, of ‘lijntjes’ zichtbaar maken valt en staat met het vetpercentage wat je hebt. De enige manier om dit te bereiken is door je vetpercentage omlaag te brengen. Hierbij kun je cardio als ondersteuning gebruiken, alleen is voeding de bepalende factor. Je zult een calorietekort moeten creëren (meer energie verbruiken dan je binnenkrijgt) om dit voor mekaar te krijgen. Een calorietekort is geen synoniem voor een crashdieet overigens.

Conclusie

De waarheid is dat als je geen lange spieren hebt je dit ook nooit zal krijgen. Je wordt hier simpelweg mee geboren. Genetische aanleg speelt hierin dus de grootste rol. Besef je dus goed dat wanneer je dit wel wilt nastreven dit een onrealistisch doel is. Zie je zelf als individu, Jij bent jij! Kies welke look bij jou past aan de hand van jouw genetische eigenschappen. Natuurlijk mag je doelen stellen, maar dit moeten wel realistische zijn!

Groetjes!

Personal Body Plan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *