Vegan pannenkoeken met bosbessen en banaan

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Het is weer tijd voor een heerlijk vegan recept van de hand van Sanne van de blog Living te Green Life! Dit maal het recept voor vegan pannenkoeken met bosbessen en banaan. Yumm! Het doet me een beetje aan Bali denken, waar ik nu al bijna 3 weken verblijf. Als ontbijt word je namelijk doodgegooid met banaanpannenkoeken. Al weet ik zeker dat deze Balinese pannenkoeken niet kunnen tippen aan deze fantastische vegan pannenkoeken!

Ingrediënten vegan pannenkoeken

  • 1 grote, rijpe banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gram amandelmeel of speltmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 50 gram bosbessen

Bereiding vegan pannenkoeken

  1. Prak de banaan tot je geen klontjes meer ziet. Voeg de amandelmelk toe en roer goed.
  2. Schep daarna het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en de kokosbloesemsuiker erbij en meng alles door elkaar.
  3. Verwarm je koekenpan met daarin een lepeltje kokosolie. Wanneer dit gesmolten is schep je 2 lepels pannenkoekenmix in de pan en leg daar een paar bosbessen op.
  4. Wanneer de pannenkoeken beginnen te bubbelen draai je de pannenkoek voorzichtig om en laat je deze nog een minuutje liggen. Herhaal dit tot het beslag op is.
  5. Stapel de pannenkoeken op elkaar en giet er wat agave siroop over en wat extra bosbessen.

vegan pannenkoeken Smullen maar!

Heb je het vorige vegan recept van Sanne al gemaakt? Vegan Chia Pudding. Erg lekker, echt een aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties

  1. Hi,
    Ik heb het recept gevolgd behalve dat ik de banaan heb toegevoegd.
    Ik krijg geen pannenkoek, maar kruimels.. hoe kan dit?
    Groet,
    Nella

  2. Dit recept mist inderdaad binding. Het liep volledig uit in de pan. Ik heb havermout en vegan proteïnepoeder toegevoegd om een ietwat dikker beslag te krijgen. Het deeg even laten staan en af en toe geroerd. Ook merk ik dat ze echt traag moeten garen in de pan op een zacht vuurtje.

  3. Met de amandelmelk werd het een brij zoals scrambled eggs.. Heb de amandelmelk weggelaten en dat werkt beter. Beetje citroensap om het bakpoeder mee te helpen zijn werk te doen (lucht erin)

  4. Oh gelukkig, bij bijna iedereen lukken ze niet. Ik heb me aan het recept gehouden, maar ook bij mij was het onmogelijk om hier pannenkoekjes van te bakken. Het werd een soort scrambled ‘eggs’ die ik los moest schrapen van de pan. Wel een ontzettend lekker prutje :), dat dan weer wel. Ik heb het beslag wat dikker gemaakt met speltmeel en ze nu als muffins in de oven staan. Ik ben benieuwd.

  5. Ik weet niet of het met speltmeel wel lukt, maar met amandelmeel wordt het in ieder geval een losse brei, zelfs als je er een ei doorheen mengt!!! Geen aanrader dus om amandelmeel te gebruiken!

  6. Zoiets is toch helemaal niet te maken zonder op z’n minst 1 ei erin? Geen wonder dat hij bij iedereen uit elkaar valt…een ei bindt te boel

    1. Bij mij vielen ze ook uit elkaar…. Het kleine beetje dat nog enigszins gelukt was smaakte heerlijk, maar helaas de meerderheid weg moeten gooien. Geen succes dus.

  7. Heb het op allerlei mogelijke manieren geprobeerd, maar wil niet lukken 🙁
    Echt jammer!
    Ze worden helemaal niet ‘hard’ en kan ze dus niet omdraaien. Maar kan ook niet geloven dat het er zo uitziet als op dat plaatje..

  8. Geprobeerd, maar niet gelukt. Pannenkoeken werden niet hard en kon ze niet omdraaien!
    Ik heb mij helemaal aan het recept gebouden dus baal er erg van. Nu snel een nieuw ontbijtje bedenken

  9. De smaak is goed, alleen vallen de pannenkoeken uitelkaar en kan ik ze njet omdraaien in de pan..
    Hoelang moet een pannenjoek ongeveer op het vuur voordat je hem omdraait? En moet t op een hoog of laag vuur?

  10. Heb ze ook geprobeerd en zijn overheerlijk! Ik heb in plaats van bosbessen een mix van bosvruchten verwarmd met een beetje water en kokosolie.

  11. Nog makkelijker

    2 eieren,
    1 banaan
    1 theelepel kaneel
    1/4 geraspte winterwortel
    2 eetlepels havermout (kun je weglaten als je gluten niet verdraagt)

    Havermout in blender tot meel, rest erbij en bakken maar!
    Topping, vers fruit, wat lokale honing.

    Lekker