Courgetti recept || Skinny pasta van courgette

Bijgerechten, Diner, Recepten  /   - 

Een paar maandjes geleden kreeg ik voor het eerst courgetti voorgeschoteld tijdens een diner bij vriendinnetje Paula. Courgetti? Ja precies, spaghetti van courgette = courgetti. Althans, zo heb ik het maar genoemd. Na het etentje bij Paula was ik verkocht. Ik wilde dit ook zelf kunnen maken! Paula heeft mij gelukkig de fijne kneepjes van het courgetti vak geleerd met als resultaat dit heerlijke recept op de site!

Ik ben zo dol op de courgetti omdat het heerlijk licht is, niet zo zwaar als echte pasta. Om die reden is het ook wat minder vullend natuurlijk. Maar je kunt het heel gemakkelijk i.p.v. normale pasta toevoegen aan een pasta gerecht. Voor wie op de koolhydraat inname let, maar tóch een pasta gerecht wil eten, is dit echt een hele goede oplossing. Of wat dacht je ervan om het als bijgerecht te serveren tijdens een etentje thuis? Een beetje zoals op de foto zeg maar. Pijnboompitjes erover, tomaatjes erbij… niks meer aan doen.

Maar hoe krijg ik nu die lange spaghetti slierten!? Ik hoor het je denken! No panico, je hoeft geen meterslange dunne linten te snijden. Je hebt daar een superhandig apparaatje voor: de SPIRELLI! Ik kocht die van mij bij Bol.com. Ideaal ding! (Zie foto onderaan blog.) Je moet het zien als een grote puntenslijper. Je steekt de courgette erin en draait ‘m rond als een potlood. En dan krijg je deze prachtige dunne slierten. Een kind kan de was doen.

Maar goed, het recept van de courgetti op de foto dus. So easy, but so tasteful! Soms is eenvoud zo veel beter dan veel poespas in een gerecht. In dat geval gaat dat zeker op!

Courgetti recept, pasta van courgette

Ingrediënten courgetti

2 personen

  • 1 courgette
  • 6 mini trostomaatjes (of cherry tomaatjes)
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 knoflook teen
  • Olijfolie/kokosolie
  • Zout

Bereiding courgetti

  1. Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie/kokosolie en evt. wat zout. Zet ze gedurende zo’n 10 minuten in de oven.
  2. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan.
  3. Was de courgette goed en maak met de SPIRELLI lange dunne slierten. Strooi er wat zout op. (Dit onttrekt een beetje van het vocht uit de courgette, wat fijn is voor het wokken).
  4. Verhit in een wok de kokosolie en voeg de fijngesneden of geperste teen knoflook toe.
  5. Voeg vervolgens de courgette slierten toe en wok kort op hoog vuur. Doe dit niet te lang, het is het lekkerst als ze nog een bite hebben!
  6. Verdeel over twee borden. Haal de tomaatjes uit de oven en zet een trosje op de courgetti. Strooi de pijnboompitjes erover en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.

BON APPETIT!

Tip: de courgette pasta smaakt ook heerlijk met een zelfgemaakte pesto (recept).

Op zoek naar de SPIRELLI? Je kunt ‘m dus bij Bol.com kopen.

spirelli voor courgetti, pasta van courgette

 

 

Geef een reactie

39 reacties