Frisse komkommersoep met munt || skinny & healthy

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Gisteravond had ik zin in soep, maar geen zin in zo’n dampende kom hete soep. Daar vond ik het eigenlijk te warm voor. Ik at vorig jaar eens een koud komkommersoepje bij een vriendin en vond dat onwijs lekker. Tijd dus om mijn eigen versie te maken. En tataa… hier het resultaat!

Je maakt dit soepje in een paar minuten. Je hoeft het niet te verwarmen, maar alleen te blenden met je staafmixer of in je blender.

Ander voordeel van deze soep is dat het erg ‘skinny’ is, dus meer dan geschikt als je op je gewicht wilt letten of wilt afvallen. Één kom komkommersoep bevat slechts 86 kcal (als je ‘m maakt met magere kwark)!

Combinatie & variatie

Deze komkommersoep met munt smaakt heel goed bij een (spelt) boterham met gerookte zalm. Ook lekker als variatie: roer wat snippers gerookte zalm door je soepje! komkommersoep met munt

Ingrediënten komkommersoep

Voor 4 personen

  • 2 komkommers
  • 500 gram (magere) kwark, Griekse Yoghurt of yoghurt
  • Handje verse munt
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels citroensap

Bereiding komkommersoep

  1. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  2. Snijd de komkommer in stukken. Doe het zelfde met de rode peper (wel eerst de pitjes verwijderen!).
  3. Doe de komkommer stukken, de kwark, de munt en de rode pepertjes in een kom. Gebruik een staafmixer om de ingrediënten te pureren tot een soep.
  4. Voeg nu citroensap en evt. wat peper toe om op smaak te brengen.
  5. Als de soep te dik is, kun je wat water toevoegen. Al vind ik de soep echt het lekkerst als hij nog wat dikkig is.
  6. Serveer de soep in een kom en garneer met een blaadje munt.

Genieten maar!

komkommersoep met munt

 

Wat vind jij van dit komkommersoepje? Leuk als je dit laat weten bij de comments onder dit bericht! Tips zijn natuurlijk ook altijd welkom! x 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties

  1. Vanwege de bouillon word ik echt misselijk van soep (risotto ben ik dan weer dol op, raar he), maar dit lijkt me echt een heerlijk receptje voor een warme zomerse dag. Toch maar es gaan proberen:-)

    1. Heb em vanmiddag bij de lunch gemaakt met een extra handje spinazie erdoor en als topping nog wat zongedroogde tomaat. Echt heerlijk! Dat ik soep ooit nog eens lekker ga vinden. In mijn Griekse kookboek kwam ik ook een recept voor koude komkommersoep tegen, maar daarin gebruiken ze (kippen)bouillon. Daarom sloeg ik dt recept altijd snel over haha. Zij gebruiken als topping nog wat walnoten, dus dat wil ik de volgende keer wel proberen. En dan gebruik ik dit recept als basis;-)

      1. Ik gebruik nooit bouillon in mijn soepen. Ik vind de smaak niet lekker, en wist je dat er gluten in zitten? Je kan je soepen ook gewoon kruiden met zout en peper, en eventueel andere kruiden. Even lekker! 🙂