Buiten wordt het alsmaar kouder en kouder. Niets lekkerder om dan binnen te zitten met de kaarsjes aan en een kop dampende soep. Heerlijk! Ik maak in het weekend graag een flinke pan zodat ik de dagen er na nog een kopje nemen voor de lunch of als ik ’s avonds weinig tijd heb. Afgelopen zondag maakte ik een lekkere, pittige paprika soep. En wat lekker is, moet gedeeld worden! Dus hier komt het recept:
Ingrediënten spicy paprika soep
Voor 4 personen
- 2 grote tomaten
- 3 rode paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Chili peper
- 1 liter groentebouillon (van bouillon blokje)
- Verse basilicum (paar blaadjes per kom)
- Kokosolie (of andere olie)
- Peper & zout
Bereiding spicy paprika soep
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflook pers). Fruit dit in olie in een soeppan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Was ondertussen de paprika’s en tomaten en snij in grote stukken. Voeg dit toe aan de pan en bak even mee.
- Voeg de bouillon en een theelepel chili poeder toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes door koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep in de kom en garneer met een paar fijn gesneden blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
De basis van dit recept vond ik in het Voedsel Zandloperkookboek.
houd je bek kippenbout
KIP KIP KIIIIIIIIIIPPPPP KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIPPPPPPPPPPPPPPPP KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP LEKKERE KIIIIIIIIIIIIIIIIIIP
houd je bek
JAMMMM er zit lekker veel kip in de soep
Erg lekker en koolhydraatarm!!!
ik heb dit recept al diverse keren gemaakt en ik vind het een super lekker recept. ook zonder tomaten of/en met kleine blokjes chorizo erg lekker
Wat een lekker soepje!!! Die ga ik zeker vaker koken!!! 🙂
Hi,
Hoeveel chilli poeder gebruik je ?
De soep pas gemaakt, hij was heerlijk!
(Ik wil verder niet zeuren maar er staan wel twee spelfouten in het recept, bij 2. ‘tomatenuree’ i.p.v. tomatenpuree en bij 6. staat zoet i.p.v. zout)
thnx! Ga het gelijk aanpassen 🙂
Net gemaakt, Superlekker!!!!
ik heb hem vanavond gemaakt, ,het was heerlijk!
Lekker!
Ik ben dol op paprikasoep!
Vraagje: welk bouillonblokje gebruik je?
Volgens mij die van Zonnatura. Maar het kan er ook één van Ekoplaza zijn geweest. Ik heb de verpakking al weggegooid, dus weet het niet zeker meer.
JAMMM! Deze ga ik zeker proberen binnenkort 🙂
Die ga ik eens proberen