Hoe zit het met betaalde blogs?

Geen categorie  /   - 

Zoals jullie misschien wel is opgevallen, staan er de laatste tijd iets vaker betaalde blogs op I Love Health. Omdat ik van een aantal lezers vragen hierover kreeg, heb ik besloten een blog aan dit onderwerp te wijden. Uiteraard onbetaald 😉 Ik ben heel erg blij met deze (kritische) feedback van bezoek(st)ers, want zo weet ik wat er speelt en kan ik e.e.a. verduidelijken aan wie daar behoefte aan heeft. Ik schrijf mijn blogs uiteindelijk voor jullie! Ik wil jullie graag uitleggen hoe het precies werkt met (on)betaalde blogs, welke vragen ik kreeg, wat mijn visie is en hoe het allemaal begon met de site. Hopelijk schept het wat duidelijkheid voor wie hier vragen over had! Zo niet, let me know! Ik beantwoord je vragen graag.

Een aantal lezers van I Love Health vroeg mij de afgelopen dagen of ik nog wel eerlijk en betrouwbaar ben omdat er de laatste tijd vaker betaalde blogs op de site staan. Het enige juiste antwoord hierop is: JA! Ik zal je kort vertellen hoe het ooit begon met I Love Health, waar ik nu sta en hoe het dus werkt met betaalde blogs.

Ik ben eind dit jaar 2 jaar bezig met I Love Health. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een mini bedrijfje. Ik sta sinds begin dit jaar ingeschreven bij de KvK (yeah!) en verdien er wat geld mee. Ik doe het gewoon parttime. Of nou ja, bijna fulltime als je echt naar alle uren gaat kijken. Ik heb naast I Love Health nog een ‘gewone baan’. Ik had 2 jaar geleden nooit durven dromen dat ik op een punt zou komen dat I Love Health überhaupt een bedrijfje zou worden, laat staan dat ik er ooit van zou kunnen leven. Elke minuut die ik in de site steek vind ik zo leuk, dat het mij te gek lijkt om dit ooit wel fulltime te kunnen doen.

Do what you love and you never have to work a day in your life… is het niet?! Nou, ik kan je één ding zeggen: I love I Love Health! 😉 Ik vind echt alles leuk om te doen (behalve dan die stomme btw aangifte!), heb onwijs veel ideeën voor de toekomst (als ik meer tijd hebt) en krijg super veel energie van alle leuke en lieve reacties van lezers.

Omdat de site langzaam gegroeid is (dankzij jullie!) word ik steeds vaker benaderd door merken, producten en potentiële adverteerders. Zij willen soms in ruil voor een product aandacht op de site. En soms willen ze er voor betalen. Ik krijg hele leuke ‘aanbiedingen’, maar ook hele gekke hoor. Totaal niet passend bij I Love Health. Daar zeg ik dan gewoon ‘nee’ tegen, betaald of onbetaald. Als ik een samenwerking aan ga met een merk of product vraag ik mijzelf altijd 1 ding: zou ik dit ook onbetaald ook doen? Als het antwoord’ ja’ is, zijn er mogelijkheden tot samenwerking. Het allerbelangrijkste is namelijk dat het écht bij I Love Health past. Jullie bezoeken de site met een reden en als ik ineens iets heel geks ga doen qua onderwerpen wat totaal niet bij ILH past, dan zijn jullie zo weg, en dat wil ik natuurlijk niet.

Ik zeg vaak genoeg ‘nee’ tegen (commerciele) voorstellen. Hoe leuk ook! Zo kreeg ik pas een reisje naar Italië aangeboden. Te gek (OMG!), maar ik had géén idee wat ik er mee moest op de site. Dat is dan niet netjes naar de adverteerder toe, maar ook voor jullie is er geen klap aan om daar over te lezen. Dus helaas pindakaas, no deal.

Op dit moment is slechts een heel klein deel van de blogs op de I Love Health betaald. Ik wil ten alle tijde dat de balans goed blijft. Daarom heb ik besloten om méér blogs per week te posten, zodat het niet ‘ten koste’ gaat van de normale blogs, die jullie gewend zal. Al stop ik net zo veel liefde in een betaalde als onbetaalde blog, dus het zou sowieso geen nadeel hoeven te zijn. Ik begon ooit met 3 blogs p/w, dat waren er afgelopen jaar 4 p/w en tegenwoordig soms wel 6 p/w!

Om duidelijk voor jullie te scheppen, heb ik besloten om bij elke betaalde blog te vermelden dat het om een ‘advertorial’ gaat. Dat is dus een betaalde blog. Dit staat dan helemaal onderaan de blog. Zo weet je precies hoe of wat. Maar nogmaals: ook achter deze blogs sta ik voor 100%. Dus ik ben nog steeds hartstikke eerlijk.

Conclusie is dus dat er inderdaad af en toe wat betaalde blogs bij zijn gekomen. Deze zijn net als alle andere blogs helemaal I Love Health-proof. Daar hoef je dus nooit over te twijfelen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de ene blog je meer aanspreekt dan de andere. Maar dat zal je ook met onbetaalde blogs hebben.

Hopelijk heb ik wat duidelijkheid kunnen scheppen. Zo niet, stel gerust je vraag! Ik beantwoord ze graag.

Liefs,

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

 1. Wat naar dat je dan meteen zulk commentaar krijgt, vind dat je advertorials helemaal niet vervelend.. bovendien als je iets niet interesseert sla je dat stukje blog toch lekker over qua lezen 😉

 2. Goed en duidelijk uitgelegd!
  Ik zie net ook dat je blog over Zonnatura weg is. Blijkbaar heb je dat gedaan doordat je er zulke vervelende reacties op kreeg, dat vind ik rot voor je.

  1. Hoi Iris,
   De blog is inderdaad weg, maar komt deze week weer online hoor! Ik moest nog wat dingetjes aanpassen, had ‘m te snel op ‘online’ gezet. Stom! Een dezer staat ie er weer, mét alle comments erbij. Ik haal niet zomaar iets weg hoor 😉
   Groetjes,
   Daisy

 3. Ik vind het doodnormaal dat je ook betaalde blogs schrijft! je werkt er hard voor dus dan mag je er ook zeker wel wat aan verdienen!?
  en trouwens betaalde blogs vind ik ook heel interessant. Zo stond ik van de week in de supermarkt te kijken naar de nieuwe zonnatura repen en vroeg me af of het wat zou zijn en toevallig had je er net een blog over gepost. Dus was er juist blij mee! ga zo door

 4. Ik denk dat jij alleen maar trots op jezelf kan zijn. Hoe gaaf is dat, dat bedrijven betalen voor iets waar jij helemaal achterstaat.
  Voor mensen die dat niet snappen is het handig dat je het erbij zet dat je er betaald voor krijgt.
  Ik zelf ben super blij met je blogs en recepten. Ga zo door.

 5. ‘k Was ook enigszins verbaasd over de reacties die ik las op fb op je blog over Zonnatura! Snapt men dan niet dat ook voor jou enkel de zon opgaat voor niks 😉 ?
  Ik wel hoor! Ben heel blij met je blog en ook de advertorials zijn gerelateerd aan Healt, dus why not? En zo worden wij ook nog een beetje bekend met nieuwe producten en initiatieven!
  Ga vooral zo door Daisy!!!

 6. Goed dat je jou lezers hierover informeert. Ik kan begrijpen dat het bij sommige lezers vragen oproept als je een advertorial schrijft. Uiteindelijk bepaal jij waarover je schrijft en hoe je bijvoorbeeld een product of dienst in kaart brengt.

  Voor iedere blogger is het denk ik ook belangrijk om altijd even na te denken waarom je zo graag blogt!

  Zet ‘m op Daisy! Liefs, Anna

 7. Interessant om te lezen! Super dat je geld kan verdienen met je blog. Ik schrijf ook af en toe een advertorial. Ik probeer er wel altijd een leuk artikel van te maken en niet louter reclame voor dat merk of bedrijf. Veel succes nog!

 8. Goed zo Dais! Je bent gewoon hartstikke eerlijk en slim! Je mag best een centje verdienen aan je ‘part-time’ baan hoor! Je werkt er hard genoeg voor 🙂 En iedereen die je kent weet dat jij nooit iets zal aanprijzen waar jij niet achter staat en al helemaal niet voor het geld. Ga zo door!!

  1. P.S. en hoe tof is het trouwens dat merken als Zonnatura jou benaderen hallo?! Je hebt inmiddels een behoorlijke naam opgebouwd in ‘Health Land’. Iets om heel trots op te zijn 🙂