ILH gaat op vakantie en neemt mee….

Health, Travel  /   - 

Yes, het is zomer! Veel mensen hebben vakantie of trekken er lekker een weekendje op uit! Op naar de zon, zee en het strand. Zo vertrek ik straks weer heerlijk naar Bali en gaat Mirte genieten van de Spaanse zon. Maar wat neem je mee? Iedere vakantie is het weer hetzelfde liedje, althans bij mij wel. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeet. Vaak is dat dan ook zo. Een tandenborstel, zonnebrand, pleisters of een bikini: allemaal geen ramp, maar wel onhandig! Daarom hebben wij een checklistje gemaakt. Een I Love Health vakantie checklist wel te verstaan. De belangrijkste spulletjes voor een relaxte vakantie hebben we voor je op een rij gezet.

reisartikelen

Zonnebrandcrème

Welk merk het ook is, wij gaan het liefst voor een zonnebrand met factor 50. Deze beschermt je huid het best tegen de zon. Ik word liever wat minder snel bruin (al ben ik eigenlijk van mening dat dat niet zo is met een hoge factor), dan dat ik me de eerste dag gelijk insmeer met olie en de rest van de vakantie als een kreeft rondloop. Daarnaast is dat natuurlijk ook heel slecht voor je huid. Insmeren dus. Met een hoge factor. Meerdere keren per dag. En ik duld geen tegenspraak 😉

Aftersun

Aftersun is ervoor gemaakt om je huid sneller te laten herstellen na het zonnen. Het geeft je huid de voeding, stevigheid en soepelheid die voorkomt dat je huid uitdroogt en gaat vervellen.

Zonnebril

Een zonnebril is niet alleen maar een leuk accessoire. Het is natuurlijk bedoeld om je ogen echt te beschermen tegen de zon. Ga daarom voor een bril met goede glazen, die de zonnestralen goed afweren.

daisy, kokoosnoot, bali
Een kokosnootje om af te koelen. Dat gaat er altijd wel in.

Lippenbalsem met SPF

Onze lippen willen we nog wel eens vergeten in te smeren. Maar ook je lippen kunnen flink verbranden in de zon. Denk aan blaasjes of pijnlijke en gevoelige lippen. Insmeren dus. Bij de drogist zijn verschillende soorten lippenbalm met SPF te verkrijgen.

Zen’sect anti-muggen spray

Lekker hoor, die warme  landen, maar dat vinden de muggen ook. Super vervelend om lek gestoken te worden op je vakantie. Die rode bulten staan nu niet bepaald sexy onder dat leuke zomerjurkje. Daarnaast kan het in combinatie met de warmte en de zon ook nog eens extra vervelend zijn. Om het nog maar niet te hebben over de ziektes die bepaalde muggensoorten veroorzaken.  In Bali – en vast ook in andere landen – heb je overdag zelfs een mug die dengue veroorzaakt. Een virus waar je enorm ziek van kunt worden. Wil je niet, en daarom gebruik ik Zen’sect. Een muggenspray die én werkt én lief is voor mijn huid. Het is namelijk niet agressief voor je huid, het voelt niet vettig aan en ruikt ook nog eens lekker. En dat kunnen we zeker niet van alle anti-muggen sprays zeggen! Fijn toch? Te koop bij Bol.com!

Een EHBO-reissetje

Je weet het maar nooit. Heb je je voet opengehaald aan een rots of een blaar van een flinke wandeling? Dan is het heel fijn om wat pleisters en jodium bij de hand te hebben.

Bikini

Ga je richting de zon, dan mag je bikini natuurlijk niet ontbreken! Het is mij wel eens overkomen dat ik me bikini dus ben vergeten. Maar dan heb je wel een hele goede reden om in een leuk surfshopje een nieuwe te scoren! Bijvoorbeeld deze vrolijke en sportieve bikini.

Desinfecterende gel

Altijd fijn om zo’n flesje bij de hand te hebben. In landen als Bali is er niet overal schoon water, om je handen toch te desinfecteren kun je dan gewoon wat gel gebruiken. Handig toch! Desinfecterende gel is in de meeste drogisten en supermarkten wel te verkrijgen.

Slippers

Slippers geven mij dat ultieme vakantie gevoel. Heerlijk! Must have voor op een zonnige vakantie.

Sportoutfitje

Op vakantie of niet, ook dan zijn wij wel in voor een workoutje! Wel in een lekker luchtig pakkie natuurlijk. I Love Health Retreat Bali april 2017 bootcamp

Camera

Die mooie foto op die berg, of het moment dat je eindelijk op je surfplank staat, dat moet je natuurlijk wel vast leggen! Dus vergeet je (actie)camera niet. Ook leuk trouwens: een onderwatercamera voor tijdens een snorkel- of duiktrip.

Draadloze airpods

Ideaal voor in het vliegtuig, op het strand of tijdens het sporten. Geen gedoe met snoeren of een zweterige koptelefoon, maar twee simpele en kleine oordopjes waar prima geluid uit komt en ook nog eens goed in je oor blijven zitten!

Voedsel

Vaak hebben ze in het buitenland niet alle producten die ze hier in Nederland wel hebben. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas of eiwitpoeder. Aangezien ik het altijd heel fijn vind om deze producten, waar ik ook ben, toch bij me te hebben, neem ik dat ook mee in mijn koffer. Verantwoord en lekker!

Heb jij nog een leuk/nuttig/gezond/sportief item aan dit rijtje toe te voegen? Laat het ons vooral weten in de comments hieronder!

Liefs Daisy & Mirte

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties