Een eerste receptje voor de #LESSISMORE maand!
Toen ik laast uit eten was probeerde ik een zoete aardappel taartje met geitenkaas. Wat zijn die twee een goede combi! Dat moest ik zelf natuurlijk ook even proberen. En al is deze versie niet zo fancy als die ik heb geproefd, hij is toch heel geslaagd. Deze zoete aardappel salade voldoet prima als volledige avondmaaltijd. Of als een mooi kleurrijk voorgerecht als je de porties wat kleiner houdt. En super makkelijk te maken! Je kunt de amandelen ook vervangen door pijnboompitjes als je die in huis hebt, ook erg lekker!
Ingrediënten zoete aardappel salade met geitenkaas
Voor 2 personen
Voor de salade:
- 1 kg zoete aardappelen
- Olijfolie
- peper en zout
- 75 gr rucola
- 100 gr geitenkaas
- 75 gr amandelen, in stukjes gehakt
Voor de dressing:
- Bosje peterselie
- Olijfolie
- Sap van een halve limoen
- Honing
Tip: Als je niet zo van peterselie houdt kun je ook voor basilicum kiezen.
Bereiding zoete aardappel salade met geitenkaas
- Schil de aardappels en snijd in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden, meng in een ovenschaal de stukjes zoete aardappel met wat olijfolie, peper zout en rooster ze in 15-20 minuten goudbruin.
- Maak ondertussen de dressing door de peterselie, het limoensap en een flinke scheut olijfolie met een staafmixer tot een papje te mixen. Giet er beetje voor beetje net zo veel olijfolie bij tot je de consistentie van een dressing hebt. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Als de zoete aardappel klaar is haal je deze uit de oven en verdeel je het over de rucola. Strooi de geitenkaas en amandelen er over en besprenkel met wat honing en de dressing.
xxx
Mare
Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!
En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?
500 Gr zoete aardappel? Is dat niet een beetje veel? 100koolhydrateb van alleen nog maar de aardappel (480cal) en dan komt de rest er nog bij. Ziet er wel hel lekker uit trouwens. Ga ik zeker maken maar dan met minder hoeveelheden.
We hebben er van gesmuld, prachtige smaak combinatie!
Heb geen honing gebruikt, wellicht een volgende keer erbij!
Heel lekker recept! Ik had de peterselie inderdaad vervangen door basilicum en dat geeft ook een lekkere smaak.
Vanavond gegeten als diner en ik ga hem zeker nog een keertje maken! Ik heb de honing weggelaten (ben nu bezig met persoonlijke 30 days sugar free challenge) en advocado en geroosterde cherry tomaatjes aan toegevoegd.
Goed bezig!
Dat ziet er heerlijk uit!
Net gemaakt, was heerlijk! ;D
Alleen denk ik dat de zoete aardappel wat langer in de oven moet.
Heb je een aternatief voor geitenkaas? Dat lust ik écht niet….
Je zou huttenkase kunnen proberen, dit is een beetje neutraler van smaak. Ik zou denk ik dan alleen de honing weglaten! x
Aah, ik ben echt dol op alles wat hier in zit, deze ga ik zeker eens maken!
Ja lekker he! Ook echt al mijn favorieten. Leuk, laat zeker even weten of hij in de smaak viel! xxx