Iets met Tommy Hilfiger, Reformer Pilates en mega spierpijn…

Fashion, Sport  /   - 

Afgelopen week mocht ik, Mirte, namens ILH naar een eventje van Tommy Hilfiger en K/C Movement Amsterdam. Tommy lanceerde deze maand haar nieuwste sportlijn, en gaf ons de kans deze lijn te testen. En dat kun je natuurlijk het beste doen middels een te gekke workout! Tommy zorgde voor een lekker outfitje, en K/C Movement voor een nogal effectieve pilates les! Hoe dat was, en wat ik als krachtsport liefhebber daarvan vond, lees je hieronder! 

Tommy sports

Allereerst: de outfit. Tommy heeft een nieuwe sportlijn ontwikkeld geheel in de kleuren van het logo. Rood, blauw en wit komen vrijwel in ieder item terug. Ik als groot liefhebber van mooie sportkleren, wordt hier helemaal vrolijk van. Sporten in een goede en toffe outfit maakt een training voor mij écht leuker. Wat betreft looks en pasvorm is de lijn wat mij betreft helemaal geslaagd. Maar… naast de looks en pasvorm vind ik de stof ook altijd erg belangrijk. En op dat front laat de lijn nog wat te wensen over. Met name bij de tights zijn zweetplekken al vrij snel heel goed zichtbaar. Jammer, want persoonlijk vind ik dat dus niet zo fijn. Kortom, een te gekke outfit voor wie niet of nauwelijks zweet, of net als ik, ook buiten de sportschool graag in sportkleren rondloopt.

 

K/C Movement Reformer Pilates

Dan door naar de spierpijn. Voor wie, net als ik, niet in Amsterdam woont klinkt K/C ongetwijfeld niet bekend. Dus even een korte uitleg: K/C is een prachtige, luxe en vooral zeer professionele Pilates studio. Het is onlangs opgericht door professioneel ballet danseres en bewegingswetenschapper Margherita Bencini. Bij K/C wordt overigens geen gewone Pilates gegeven, maar Reformer Pilates. Oftewel, Pilates op een soort van apparaat/bed. Het is een vorm van Pilates waarmee het vroeger eigenlijk allemaal begonnen is. In de 1e wereldoorlog werden zieken in de ziekenboeg van de gevangenissen getraind in hun bed met de veren die zij onder het bed vandaan haalden. Joseph Pilates, de grondlegger van Pilates, heeft deze apparaten voor het eerst ontwikkeld. Later zijn de matlessen hier uit voort gekomen. De apparaten werken op spieruithoudingsvermogen, coördinatie, stabiliteit, en flexibiliteit. De veren op het toestel geven steun en weerstand.

reformer pilates
De Reformer Pilates apparaten bij K/C.

Laten we zeggen; een oud concept in een nieuw jasje. Hoe dan ook, ik had het nog nooit eerder gedaan. Van te voren kregen we een korte uitleg. “Altijd gedroomd van een strak lichaam? Reformer Pilates is je antwoord”, zo sluit Margherita haar praatje af. De les begint. Ik vind het leuk, want het is weer eens wat anders dan ik gewend ben. Op de helft van de pilatestraining wil ik uit gewoonte mijn voorhoofd af vegen, maar mijn hand blijft kurkdroog. Doe ik niet hard genoeg mijn best? Ik besluit om bij de volgende oefening wat tempo in te zetten. Dat is niet helemaal de bedoeling. Margherita wijst me op het volgende: Reformer Pilates voer je pas goed uit als je langzame bewegingen maakt. Zweten is dus niet nodig om resultaat te zien en te voelen. Oke, dat is even wennen voor mij. Ondanks dat het soms best pittig was,  heb ik voor mijn gevoel weinig gedaan. Tot ik de volgende dag uit mijn bed wil stappen… Holy moly wat een spierpijn. Mijn schouders, buik, benen en billen, ik voel het allemaal.

Verrek, Margherita had echt gelijk! Ik ben weer even herinnerd aan het feit dat de mate waarin je zweet niet per se iets zegt over de intensiteit je training. Ook was het voor mij weer een reminder om vaker een andere sport te doen. Op deze manier blijf je je lichaam uitdagen en trainen. Reformer Pilates wordt overigens niet alleen in Amsterdam aangeboden. Inmiddels zijn er ook elders in het land steeds meer yoga/fitness centra die deze vorm van Pilates aanbieden.

Heb jij wel eens Reformer Pilates gedaan? Dan ben ik heel benieuwd naar jou ervaring! Deel ‘m vooral hieronder in de comments.

>>Ik heb eerder ook eens pilates geprobeerd en daar schreef ik deze blog over!>>

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *