Deze vegetarische linzenstoof is echt een must cook! Linzen zijn mega gezond, want ze zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Alles-in-één-pan-gerechten zijn altijd favoriet bij mij, want het scheelt een hoop werk!
De linzenstoof beng ik op smaak met de kruidenmixen van The Spice Club. I love The Spice Club, want de kruiden zijn zonder zout of andere slechte toevoegingen! Helemaal I Love Health dus
De stoof is lekker met flatbread! Wil je extra light? Laat dan het brood weg en ga alleen voor de groenten!.
Ingredienten linzenstoof
Voor 4 personen
1 ui
2 knoflooktenen
2-4 cm gember
2 blikken linzen a 500 gram
4 grote tomaten
1 klein potje tomatenpuree
2 el Maroc Mix van The Spice Club
1/3 blikje water
Optioneel:
(vegan) kookroom
The Topping van The Spice Club
flat bread/naan/brood naar keus
Bereiding van de linzenstoof:
- Snipper de uit. Pers de knoflook. En schil en snijd de gember.
- Fruit de gesnipperde ui, geperste knoflook en de gember in de olijfolie
- En voeg de Maroc Mix van The Spice Club toe.
- Voeg daarna de tomatenpuree en de gesneden tomaten toe aan de pan.
- En vervolgens doe je de linzen uit blik met daarbij 1/3 blikje watere in de pan. En laat het lekker stoven gedurende ongeveer 20 minuten.
- Tot slot doe je er nog wat (vegan) kookroom over.
- En natuurlijk top je ‘m af met The Topping van The Spice Club, voor extra crunch en smaak.
Dit bericht op Instagram bekijken
Geniet ervan!
Meer gezonde recepten van I Love Health met The Spice Club vind je hier.
Geef een reactie