Recept: vegetarische eenpans linzenstoof

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Deze vegetarische linzenstoof is echt een must cook! Linzen zijn mega gezond, want ze zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Alles-in-één-pan-gerechten zijn altijd favoriet bij mij, want het scheelt een hoop werk!

De linzenstoof beng ik op smaak met de kruidenmixen van The Spice Club. I love The Spice Club, want de kruiden zijn zonder zout of andere slechte toevoegingen! Helemaal I Love Health dus

De stoof is lekker met flatbread! Wil je extra light? Laat dan het brood weg en ga alleen voor de groenten!.

Ingredienten linzenstoof

Voor 4 personen

1 ui
2 knoflooktenen
2-4 cm gember
2 blikken linzen a 500 gram
4 grote tomaten
1 klein potje tomatenpuree
2 el Maroc Mix van The Spice Club
1/3 blikje water

Optioneel:
(vegan) kookroom
The Topping van The Spice Club
flat bread/naan/brood naar keus

Bereiding van de linzenstoof:

  1. Snipper de uit. Pers de knoflook. En schil en snijd de gember.
  2. Fruit de gesnipperde ui, geperste knoflook en de gember in de olijfolie
  3. En voeg de Maroc Mix van The Spice Club toe.
  4. Voeg daarna de tomatenpuree en de gesneden tomaten toe aan de pan.
  5. En vervolgens doe je de linzen uit blik met daarbij 1/3 blikje watere in de pan. En laat het lekker stoven gedurende ongeveer 20 minuten.
  6. Tot slot doe je er nog wat (vegan) kookroom over.
  7. En natuurlijk top je ‘m af met The Topping van The Spice Club, voor extra crunch en smaak.

 


Geniet ervan!

Meer gezonde recepten van I Love Health met The Spice Club vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *