Het is nog steeds maart! Dus, we blijven nog even in de vegan stemming hier bij ILH. Want: maart vegan maand! Smoothie bowls zijn nog steeds een van mijn favoriete gerechten om de dag mee te beginnen. Het is super easy om een smoothie bowl vegan te maken. En daar weet Sanne van Living the Green Life! Zij komt met een heerlijke vegan smoothie bowl die ook nog eens in een handomdraai te maken is. Like!
Ingrediënten vegan smoothie bowl
Voor 2 porties
- 100 gram blauwe bessen*
- 1 rijpe banaan
- 1 rijpe mango
- 50 ml kokosmelk
Toppings, optioneel: vers fruit, geraspte kokos en wat zelfgemaakte jam.
*EXPERT TIP: als je bevroren bessen neemt wordt de kleur mooier!
Bereiding vegan smoothie bowl
- Blend alle ingrediënten in je krachtige blender* of keukenmachine totdat je een gladde smoothie hebt.
- Wil je de smoothie iets vloeibaarder omdat je hem meteen wil opdrinken? Voeg dan wat extra water of plantaardige melk toe. Wil je een mooie smoothiebowl maken waarop je toppings blijven liggen i.p.v. zinken, dan moet hij wat steviger zijn anders zakt het fruit er zo doorheen. Voeg dan extra bevroren fruit toe. Hierdoor krijg je een dikkere structuur.
- Versier je smoothiebowl met de gekozen toppings!
*zeker wanneer je aan de slag gaat met bevroren fruit kan ik een goede blender aanraden, heb je geen sterkte blender in huis? Laat dan het bevroren fruit weg)
Geniet ervan!
Ken je nog meer vegan smoothiebowls? Laat het weten in de comments!
Liefs,
Sterre
Net gemaakt, echt zó lekker!!
Fijn dat het gesmaakt heeft!