Hoewel ik graag de credits voor dit goddelijke soepje zou willen, ben ik heel eerlijk, ik verdien ze niet. Mijn (ex)-schoonzus daarentegen wel. Het recept voor deze stevige tomatensoep is van haar hand en ik mocht ‘m gelukkig ‘lenen’ voor mijn site!
Ik maakte deze soep vlak voor mijn reis en heb er een paar dagen van genoten. Lunch, diner, zelfs een kleine bakje als 4-uurtje. Heerlijk! Kreeg er geen genoeg van.
Fijne van deze tomatensoep is dat ‘ie écht lekker stevig is en zo goed vult. Heerlijk tijdens deze koude dagen toch?
Ingrediënten stevige tomatensoep
- 6 trostomaten
- Circa 8 Tasty Tom tomaten*
- ½ pot zoete paprika
- 1 Rode ui
- 1 Rode peper
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
- 1 (groente) bouillon blokje
Optioneel: zachte geitenkaas
*andere tomaten mogen ook, maar deze zijn lekker zoet
Bereiding stevige tomatensoep
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een ovenschaal en vul deze met alle tomaten, de rode peper (in stukken en ontdaan van zaadjes) en met de knoflookteentjes. Besprenkel met olijfolie, peper en (zee)zout.
- Zet in de oven voor zo’n 20-30 minuten. Het gaat erom dat de tomaten grillen en de velletjes wat scheuren en loslaten.
- Als de tomaten bijna klaar zijn, zet dan een soeppan op het vuur. Fruit de rode ui (gesneden) in de olie.
- Voeg na 2 minuten de zoete paprika, ook in stukken gesneden toe, en fruit 2 minuten mee.
- Voeg nu de inhoud van de ovenschaal toe aan de soeppan. Voorzichtig, het is erg heet.
- Pureer met een staafmixer alles fijn tot een soepje.
- De soep is nu lekker dik en in principe klaar om te eten. Ik heb er echter nog zo’n 250 ml water met 1 bouillonblokje bij gedaan, zodat je wat meer soep hebt en nog wat extra smaak toevoegt. Je kunt ook alleen het bouillonblokje toevoegen, zonder water. Wel zorgen dat je het goed vermaalt met de staafmixer.
- Als je nog geitenkaas wilt toevoegen, verbrokkel dit dan vlak voor je het serveert over de soep. Heel lekker!
Geniet van je super healthy, mega stevige tomatensoep!
Ik vind het zoals altijd leuk als je in de comments laat weten wat je van de stevige tomatensoep vindt! Ook variaties en andere tips zijn altijd welkom! thnx, Daisy
Mag ik vragen wat bij de ingrediënten bedoelt wordt met:1/2 pot zoete paprika?
Hi Linda, hiermee wordt een pot gegrilde paprika uit de supermarkt bedoeld. Groetjes, Lindelotte
Voor hoeveel personen is dit?
Heerlijk soepje !!!
Ik heb er zelf wat verse gember en basilicum toegevoegd .
Zoooooo dat was lekker zeg! Echt anders dan ‘gewone’ tomatensoep. Wij hebben er zelfgebakken volkoren kruidenbrood bij gegeten, prima combi. Dit ga ik zeker vaker maken.
Dat brood klinkt ook heerlijk! Super dat het zo goed is bevallen.
Hmm wát is dit een lekker soepje! Ook 250 ml water toegevoegd en een bouillonblokje.. Niets veranderd aan het recept, heerlijk! ♡
Deze soep lijkt me heerlijk! Voor hoeveel personen is deze soep als avondmaaltijd (exclusief de extra 250 mol water en bouillonblokje aan het einde)?
Heb m al zooo vaak gemaakt hij is hier echt favoriet❤️
Wat goed!!
Ik ga deze soep straks maken, lijkt me heerlijk! Heb al heel vaak je groentesoepje gemaakt ook superlekker 🙂
ik mis een icoontje om de recepten direct te kunnen mailen naar mijzelf 😉
hoeveel calorien bevat 1 kom soep
(H)eerlijke soep! Bedankt voor je recept. Het potje verving ik door vier zoete puntpaprika’s die ik eerst in de oven roosterde (wel daarna even vel verwijderd). Tomatoes, knoflook en ui in ee ovenschaal, bouillon mediterranee erbij, wat water. Wat ben ik blij met een staafmixer :). Kindjes smullen hier ook van. Smakelijk eten!
Super lekker recept.. Vandaag voor het eerst gemaakt en gegeten!! Deze gaan we vaker maken,
Heerlijk!! Om je vingers bij af te likken! Thnx voor het recept!
Jammie! Heerlijke soep en zeker goed voor 4 kommen vol!
Kun je ook verse paprika toevoegen en dit ook in de oven mee laten roosteren?
Ja hoor! Dat kan zeker. Lekker experimenteren!
Ik vind je recepten echt suuuuper leuk en lekker 🙂
een klein tipje: het zou fijn zijn als je er misschien onder wilt zetten hoe lang het duurt om elk gerecht te maken 🙂
xoxo
Top! Goede feedback. Ga ik meenemen 🙂
Heb zojuist de soep gemaakt, heerlijk! Dank voor het recept. Wel een vraagje. Hoelang kun je deze soep bewaren? Hoop er de rest van de week mee te kunnen lunchen (t/m vrijdag). Kan dat als ik de pan in de koelkast zet of moet ik het al gaan invriezen?
Tnxs.
Klinkt onwijs lekker! Wel 1 vraagje, doe je de tomaten in gesneden stukken in de oven of gewoon heel? Ik ga dit recept zeker een keer maken!
Alvast bedankt voor je reactie xx
Ik deed ze er heel in. Maar in stukken kan ook. Maakt niet veel uit. Succes en geniet ervan!
Beste Eline,
Hier is de (ex)- schoonzus, je kunt ook gewone rode paprika’s toevoegen en die erbij doen in de ovenschaal, 2 stuks, in stukken gesneden.
haha dag yvetje!! thnx 🙂 xxx
Is dat dan ter vervanging van de rode peper? : )
x
Oeh ziet er goed uit. Ben er heel erg benieuwd naar!
Aah, dit ziet er zeker heerlijk uit.
Ik weet niet wat het is.. maar ik maak nou echt nooit, nooit soep.
Misschien ook om het feit dat mijn vriend het geen ´fatsoenlijk´ eten is, maar ik ga dit toch een keer voor hem neerzetten!
Gracias!
geen ´fatsoenlijk´ eten vindt(!) uiteraard!
Waar haal jij je geroosterde paprika’s? In al die potten zit suiker toegevoegd namelijk en dat eet ik liever niet, heb jij een tip?