Banana bread van Elize // Ons favo recept in een nieuw jasje

Ontbijt, Recepten, Snack, Toetjes  /   - 

Het blijft altijd een succes: bananenbrood. Al jaren lang een van dé top recepten op ILH. Elize van @deli_zabeth deelt met ons haar recept voor banana bread. Ideaal als snack tussendoor! Snijd het in plakjes en vries het in, dan ben je altijd verzekerd van een gezonde snack.

Ingrediënten

Natte ingrediënten

  • 5 bananen
  • 1 ei
  • 65 ml maple syrup
  • 2 theelepels appel cider azijn

Droge ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 175 gram volkoren meel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • Handvol grof gehakte noten (bijv. pecan, walnoot, hazelnoot)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle droge ingrediënten met elkaar.
  3. Prak vervolgens de bananen fijn en meng met de droge ingrediënten.
  4. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng tot een geheel.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in bakvorm. Zet vervolgens je banana bread in de oven en bak in 45-50 minuten af.
  6. Tip: prik met een sateprikker in je bananabread. Komt die er droog uit? Dan is je banana bread gaar.
  7. Laat afkoelen en aanvallen maar!

banana bread, elize, elizabeth, gezond

Meer recepten van Elize? Die vind je hier! 

Liefs, Elize en team ILH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Ziet er heerlijk uit! Zou dit ook gemaakt kunnen worden met ei-vervanger of misschien anders ivm ei allergie?

    Ik hoor het graag!