In mijn I Love Health kookboek uit 2015 (!!) stond al een shakshuka recept. Maar 8 jaar later ben ik nog steeds fan van dit recept en heb ik een leuke variatie gemaakt!
Heb je trek in iets lekkers en gezonds, maar wil je niet uren in de keuken staan? Shakshuka it is! Dit keer met feta en spinazie. In een handomdraai tover je een gezond en super lekker gerecht op tafel. Het geheim is de speciale Shakshuka mix van The Spice Club. Een kruidenmix vol natuurlijke ingrediënten, zonder zout en onnodige toevoegingen. En voor extra smaak en crunch voeg je The Topping toe.
Een ideaal recept voor een doordeweeks diner.
En tip van mij: maak extra veel, dan heb je de volgende dag ook een heerlijke lunch!
Ingrediënten shakshuka
✔️ 1 ui
✔️ 3 teentjes knoflook
✔️ 1 paprika (rood of geel)
✔️ 100 gr spinazie
✔️ 75 gr feta kaas
✔️ 800 gr tomaten in blik
✔️ 4 eieren
✔️ Verse koriander of peterselie (ter garnering)
✔️ Shakshuka mix van The Spice Club
✔️ The Topping van The Spice Club
Bereiding shakshuka
- Snijd de ui, knoflook en paprika.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en paprika ~5 min.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1-2 min.
- Mix de tomaten uit blik en The Spice Club Shakshuka mix. Laat 10-15 min sudderen.
- Voeg spinazie toe en kook 2-3 min.
- Maak 4 kuiltjes voor de eieren. Breek de eieren erin en strooi feta erover.
- Dek af met een deksel en stoof 5-8 min. op laag vuur, tot de eitjes gestold zijn.
- Garneer evt met koriander/peterselie en The Spice Club Topping.
Eet smakelijk!
Vind hier meer gezonde recepten!
Dit bericht op Instagram bekijken
Geef een reactie