Recept || Vegan cashew yoghurt

Ontbijt, Recepten, Toetjes  /   - 

Cashew yoghurt is een lekker en simpel alternatief voor dierlijke yoghurt. Daarnaast is het een bron van proteïne en geeft het je een energieke start van je dag! Heerlijk in combinatie met vers fruit, granola of muesli. Dit recept van Sanne van Livingthegeenlife.nl is, zoals we van haar gewend zijn, simpel maar toch heel erg lekker! Het enige waar je wel even rekening mee moet houden is de weektijd van de cashews, die moeten een paar uurtjes in water staan om zacht te worden.

Ingrediënten cashew yoghurt

Voor 2 porties cashew yoghurt

  • 150 gram cashewnoten
  • 500 ml water
  • 8 zachte dadels zonder pit
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding cashew yoghurt

  1. Laat de cashewnoten zeker 5 uur weken in het water zodat ze goed zacht worden.
  2. Giet het water af en doe de cashewnoten in je keukenmachine en laat deze 4 minuten draaien tot er een soort pap ontstaat.
  3. Voeg hier de dadels en het kaneel aan toe en zet je keukenmachine weer aan. Laat zeker 10 minuten draaien tot je een zachte yoghurt overhoudt.
  4. Vind je de yoghurt nog te stevig van textuur dan kan je er nog wat water bij doen en weer mengen.
  5. Giet alles in een weckpot en bewaar maximaal 3 dagen in je koelkast.

Versier je cashew yohgurt met je favoriete gezonde toppings naar keuze. Of zoals Sanne deed: met vijgen, walnoten, granaatappelpitjes en kokosflakes.

Variatietip: Houd je niet zo van cashewnoten, probeer deze yoghurt dan eens te maken van amandelen, ook echt een aanrader!

cashewyoghurt

Heb jij wel eens je eigen yoghurt gemaakt? Leuk als je jouw tips of ervaring laat weten in de comments hieronder. Vinden we leuk!

xxx Mare & Sanne

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties