Thaise erwtensoep met kokosmelk

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Dit recept voor Thaise erwtensoep maak je met rauwe erwtjes! Gek eigenlijk dat ik dit nog nooit eerder had geprobeerd want doordat je de erwtjes niet kookt zitten ze nog vol vitamines, is de soep heel fris van smaak en mooi lichtgroen van kleur. Je maakt deze soep super snel door alle ingrediënten in de blender te mixen. Hij is dan ook in tien minuutjes klaar, en de afwas is minimaal. Ook altijd mooi meegenomen toch? Je kunt de soep ook heel goed koud eten, maar in de winter ben ik meer van de warme soepjes. Dat doen we van de zomer wel weer, want deze Thaise erwtensoep is zeker een blijvertje!

thaise erwtensoep Ingrediënten Thaise erwtensoep

Voor 2 personen

  • 300 gram doperwtjes (ontdooit)
  • Half blik kokosmelk
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • rasp en sap van 1 citroen.
  • 2,5 cm verse gember in stukjes
  • ½ tl rode peper flokken
  • paar takjes verse koriander + een paar voor de garnering
  • Zout en peper

Bereiding Thaise erwtensoep

  1. Mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde consistentie, voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Warm de soep in een pannetje, schep in een kom en garneer met de verse koriander. Easy peas(y)!

thaise erwtensoep Enyoy!

xxx

Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties