Eiersalade met cannellini bonen

Wist je dit al: 2016 is door de VN uitgeroepen tot het jaar van de boon! Ze bedenken tegenwoordig ook overal wat voor hè? Wanneer wordt het de dag van de blogger?! Misschien dat ik die zelf in het leven kan roepen! Nu moet ik zeggen dat ik het wel helemaal begrijp, dat jaar van de boon. Ik ben van mening dat we dat veel vaker op het menu moeten zetten. Bonen zijn namelijk hártstikke gezond. Ik zal je er wat meer over vertellen.

Bonen

Bonen zijn peulvruchten. Denk aan kidneybonen, kikkererwten, linzen, zwarte bonen, cannellini bonen en borlotti bonen. Er zijn wel 1000 soorten! Genoeg variatie dus. Bonen zijn rijk aan vezels (lees in deze blog alles over het belang van vezels), eiwitten, vitamine B en mineralen als ijzer.

Eiwitten

Momenteel eet ik wat meer eiwitten dan gebruikelijk, dit omdat ik veel (meer dan anders) sport. Ik heb daarom meer eiwitten nodig voor spierherstel – en opbouw. Nu wil ik me niet helemaal suf eten aan dierlijke eiwitten. Bonen zijn een hele goede plantaardige bron van eiwitten. Daarom staan ze vaak bij mij op tafel!

Meer bonen!

Zó gezond dus, en toch worden peulvruchten maar weinig gegeten in Nederland. Het blijkt dat de helft van de Nederlanders nauwelijks of geen bonen eet. En daar wil ik dus verandering in brengen. Je kunt daarom vanaf nu vaker recepten met bonen/peulvruchten verwachten op I Love Health. Er staan er sowieso al een aantal op de site. Zoek maar eens op peulvruchten of bonen.

Maar laten we beginnen met dit fijne recept: een eiersalade met bonen. Lekker op een (volkoren/spelt/zuurdesem) boterham, een goede cracker, rijstwafel of bij de borrel. Ik gebruikte hiervoor de cannellini bonen uit blik van Bonduelle.

Bonen uit blik?

Uit blik, hoor ik je denken? Ja hoor, gewoon uit blik. Men denkt vaak dat ‘vers’ altijd beter is. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Er zit geen verschil in voedingswaarden tussen bonen in blik versus verse bonen. Aan de bonen van Bonduelle zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Top! En helemaal I Love Health dus. eiersalade met bonen

Ingrediënten eiersalade met bonen

 • 4 hardgekookte eieren, 2 zonder eigeel
 • 100 gr. cannellini bonen van Bonduelle
 • 1 knoflook teen
 • Zout
 • Peper
 • Olijfolie
 • 2 el mayonaise (suikervrij)*
 • 1 sjalotje
 • 10 sprieten bieslook

Extra: Volkoren zuurdesembrood of crackers, toastjes

*lees de etiketten in de supermarkt en ga op zoek naar een mayonaise waaraan geen suiker is toegevoegd. Ze bestaan! Ik weet dat ze bij AH zo’n grote weckpot mayonaise hebben. Die is zonder toegevoegd suiker.

Bereiding eiersalade met bonen

 • Kook 4 eieren tot ze hard zijn. Koel af met koud water en pel ze.
 • Spoel de bonen onder de kraan in een vergiet en laat goed uitlekken.
 • Pers de knoflookteen uit boven een kom en meng met het zout, peper, de olijfolie en de mayonaise. Meng dit goed.
 • Snipper het sjalotje, en knip de bieslook sprieten (met een schaar) fijn. Voeg beide toe aan de mayonaise.
 • Verwijder uit twee eieren het eigeel. En snijd de eieren fijn. Voeg ook toe aan het mayonaise mengsel.
 • Voeg tot slot de cannellini bonen toe. Meng alles goed door.

Serveer met goed brood, op een cracker of bij de borrel.

Geniet ervan!

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

 1. Ook lekker zonder bonen! (Had ze helaas niet in huis) en ik heb de mayonaise vervangen door olijfolie en yoghurt, plakt iets minder maar smaakt goed ! Ga hem snel nog een keer mét bonen maken?

 2. Wat bijzonder! Echt nooit aan gedacht om bonen door m’n eiersalade te doen…. Ga ik proberen (als jij zegt dat het lekker is 🙂 )

 3. Klinkt goed! Die ga ik zeker maken. En ik gebruik altijd Belze Majoneis. Suikervrij, geen andere toevoegingen en met vrije uitloop scharreleieren. Gewoon te koop bij de Jumbo.