Deze easy peasy kikkererwten stoof staat zo op tafel en is lekker gezond. Ideaal voor een grouwe dag als deze. Kan de zon even heel snel terug komen aub? Tot die tijd genieten wij nog lekker van deze stoof (onder een dekentje op de bank – herfst feeling all over the place)
Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. De afgelopen weken zag je op I Love Health al zo nu en dan lekkere recepten van Elize voorbijkomen. And there is more! Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar Instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.
Ingrediënten
- Dit recept is voor 4 personen
3 theelepels Baharat - 3 zoete aardappelen
- 2 blikjes tomatenblokjes (400 ml)
- 1 aubergine
- 2 blikjes kikkererwten
- grote handvol zwarte olijven gehakt
- grote handvol rozijnen
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
Toppings
- Citroen
- Gehakte amandelen
- Quinoa
- Peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
- Snijd vervolgens de zoete aardappel en aubergine in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens de knoflook en baharat kruiden toe. Bak dit 2 minuutjes aan.
- Voeg de aubergine, zoete aardappelen, tomaten in blik en een blikje water toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn (tussen 20-40 minuten afhankelijk van de grootte van de groente).
- Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de laatste twee minuten de uitgelekte kikkererwten, olijven en rozijnen een de groenten toe.
- Serveer de kikkererwten stoof met wat citroensap, gehakte amandelen en peterselie.
Eet smakelijk!
Meer recepten van Elize? Die vind je hier!
Dit bericht bekijken op Instagram
Geef een reactie