Healthy bosbessen appelcake

Wat een plaatje! Vinden jullie ook niet? Sanne van de vegan blog Livingthegreenlife.nl heeft zich weer uitgesloofd voor I Love Health. Met als resultaat een vegan bosbessen appelcake. Ik kan niet wachten om ‘m te maken en proeven!

Ingrediënten bosbessen appelcake

  • 400 gram amandelmeel of speltmeel
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 5 eetlepels agave siroop
  • 125 gram (gesmolten) kokosolie
  • 2 grote appels
  • 75 gram bosbessen (diepvries)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder

 Bereidingswijze bosbessen appelcake

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en smeer je bakblik in met kokosolie.
  2. Meng in een grote kom het speltmeel of de speltbloem samen met het bakpoeder en de kaneel.
  3. Roer daarna de amandelmelk, de kokosolie en de agave siroop erdoorheen.
  4. Snij de appels in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Schep daarna de bosbessen erdoorheen.
  5. Giet het beslag in je bakblik en zet de cake 50 minuten in de oven.
  6. Haal de cake er daarna uit en leg er wat aluminium folie overheen zodat de bovenkant niet kan verbranden.
  7. Zet hem nog 20 minuten terug tot een saté prikker er droog uitkomt.
  8. Laat de cake even afkoelen, snij in plakjes, smeer er wat zelfgemaakte jam op en geniet!!

bosbessen appelcake bosbessen appelcake

 

 Laat vooral in de comments onder dit bericht weten wat van je van de gezonde appelcake vindt! Altijd leuk om te horen! x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties

  1. Deze cake leek me zo onwijs lekker!! Alleen wat was het een teleurstelling toen ik hem net probeerde 🙁
    Ik vind er persoonlijk bijna geen smaak aan zitten, ondanks ik me aan het recept en alle ingrediënten heb gehouden. Is er een tip voor de volgende keer wat ik anders kan doen?
    Zoals meerdere mensen ook al aangaven was bij mij het beslag ook erg dik..

  2. Gisteravond gemaakt! Super lekker!!! Bedankt voor het recept. (Ik heb esdoornsiroop gebruikt ipv agavesiroop) een tip misschien om de appel er geraspt er door heen te doen ipv stukjes, dan wordt de cake wat vaster.

  3. Ik vond ook het deeg erg dik. Kon nauwelijks het fruit er goed door mengen. Maar ondanks dat is hij erg lekker.
    Hoeveel calorieën is 1 plak van deze cake?

  4. Beslag is ontzettend dik, nauwelijks een beslag te noemen… hoort dit? Lijkt alsof er veel te weinig vocht in zit, maar heb exact het recept gevolgd!

  5. heerlijk!! zeker als hij net uit de oven komt. Heb ‘m alleen veel korter in de oven gehad. 50 minuten en daarna nog maar 5 min. en toen was hij al goed. Voor herhaling vatbaar!

  6. Hij zit in de oven nu, en volgens het recept hoort hij klaar te zijn. Maar vind hem helemaal niet vast worden. Hou hem er nog even in, maar zoals het er nu uit ziet kan ik hem niet in stukken snijden. Ik gebruikte een siliconen bakvorm, is dat waar het mis is gegaan? Heb een grote oven.