Wat een plaatje! Vinden jullie ook niet? Sanne van de vegan blog Livingthegreenlife.nl heeft zich weer uitgesloofd voor I Love Health. Met als resultaat een vegan bosbessen appelcake. Ik kan niet wachten om ‘m te maken en proeven!
Ingrediënten bosbessen appelcake
- 400 gram amandelmeel of speltmeel
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 5 eetlepels agave siroop
- 125 gram (gesmolten) kokosolie
- 2 grote appels
- 75 gram bosbessen (diepvries)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze bosbessen appelcake
- Verwarm je oven voor op 170 graden en smeer je bakblik in met kokosolie.
- Meng in een grote kom het speltmeel of de speltbloem samen met het bakpoeder en de kaneel.
- Roer daarna de amandelmelk, de kokosolie en de agave siroop erdoorheen.
- Snij de appels in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Schep daarna de bosbessen erdoorheen.
- Giet het beslag in je bakblik en zet de cake 50 minuten in de oven.
- Haal de cake er daarna uit en leg er wat aluminium folie overheen zodat de bovenkant niet kan verbranden.
- Zet hem nog 20 minuten terug tot een saté prikker er droog uitkomt.
- Laat de cake even afkoelen, snij in plakjes, smeer er wat zelfgemaakte jam op en geniet!!
Laat vooral in de comments onder dit bericht weten wat van je van de gezonde appelcake vindt! Altijd leuk om te horen! x Daisy
Ik heb hem met amandelmeel gemaakt maar hij blijft vloeibaar? Hoe kan dit?
Kan het ipv amandelmeel ook met kokosmeel? En moet ik daar dan ook minder van gebruiken?
Deze lijkt me super lekker, alleen kan iemand mij vertellen hoeveel calorieën er in 1 plak zitten?
Deze cake leek me zo onwijs lekker!! Alleen wat was het een teleurstelling toen ik hem net probeerde 🙁
Ik vind er persoonlijk bijna geen smaak aan zitten, ondanks ik me aan het recept en alle ingrediënten heb gehouden. Is er een tip voor de volgende keer wat ik anders kan doen?
Zoals meerdere mensen ook al aangaven was bij mij het beslag ook erg dik..
Heey!
Kun je de kokosolie ook vervangen door olijfolie ?
Gisteravond gemaakt! Super lekker!!! Bedankt voor het recept. (Ik heb esdoornsiroop gebruikt ipv agavesiroop) een tip misschien om de appel er geraspt er door heen te doen ipv stukjes, dan wordt de cake wat vaster.
Goede tip!
Ben erg benieuwd! Waar kan de kokosolie door vervangen worden?
Ik vond ook het deeg erg dik. Kon nauwelijks het fruit er goed door mengen. Maar ondanks dat is hij erg lekker.
Hoeveel calorieën is 1 plak van deze cake?
Weet je zeker dat er zo weinig melk bij hoeft? Mijn “beslag” leek meer op pepernoten/koekjesdeeg lol.
Heb m met eieren en gedroogde zuidvruchten erin gemaakt; mmmm
Ik heb hem met amandelmeel gemaakt maar hij word niet vast. Is de cake op het plaatje met amandel of speltmeel gemaakt?
Hij ziet er echt ongelofelijk lekker uit!
JUM, die ingrediënten!
Ook mijn beslag is ontzettend dik geworden, maar het ruikt heerlijk vanuit de oven. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat!
Beslag is ontzettend dik, nauwelijks een beslag te noemen… hoort dit? Lijkt alsof er veel te weinig vocht in zit, maar heb exact het recept gevolgd!
*lijkt eerder op deeg?
Ooooh, heerlijk! Heb hem net gemaakt en ben er helemaal weg van! Zeker voor herhaling vatbaar!
heerlijk!! zeker als hij net uit de oven komt. Heb ‘m alleen veel korter in de oven gehad. 50 minuten en daarna nog maar 5 min. en toen was hij al goed. Voor herhaling vatbaar!
Hij zit in de oven nu, en volgens het recept hoort hij klaar te zijn. Maar vind hem helemaal niet vast worden. Hou hem er nog even in, maar zoals het er nu uit ziet kan ik hem niet in stukken snijden. Ik gebruikte een siliconen bakvorm, is dat waar het mis is gegaan? Heb een grote oven.
waarschijnlijk moet ik het deeg beter mengen. het smaakt hoe dan ook erg lekker!
Yummy, lijkt me fantastisch
Dankje dankje dankje!
Dit was precies het basisrecept met appel dat ik nodig had! Ik ga meteen beginnen
Oeh, lijkt me erg lekker om dit weekend te maken. Ik stuur het recept even door naar vriendje 😉
Laat ik dat nou allemaal in huis hebben en morgen vrij zijn! One bosbessen appelcake coming up 🙂
Oeh! Dat klinkt goed! Kan je ook honing gebruiken in plaats van agave siroop?
Ja hoor, dat kan ook.
Lijkt me lekker!
Jaaa fan, fan! Ik heb hem nog niet gemaakt, maar staat zeker op mijn probeer lijstje:)