Recept: Bananenbrood met havermout

Kennen jullie Suzie van de blog Food Idee al? Niet? Dan introduceren wij haar graag met een van haar heerlijke recepten. Net als wij, volgt Suzie ook de 80/20 regel. Oftewel, 80% van de tijd gezond: veel groenten, fruit en weinig suiker, zout en vlees. En het overige deel genieten we van lekkere taartjes, brownies of een goed glas wijn. Haar recepten zijn gezond, en op een makkelijke manier te bereiden. Daar houden we van bij ILH.  Daarom dus vanaf nu af en toe een gastblog van Suzie. En ze valt gelijk met de deur in huis hoor. Wat dacht je van dit verantwoorde en vooral lekkere tussendoortje (of ontbijtje)?

Ingrediënten bananenboord met havermout

Ingrediënten voor 1 bananenbrood met havermout

  • 100 gram havermout
  • 3 rijpe bananen (lekker bruin)
  • 3 eieren
  • 1 appel
  • een mespunt kaneel
  • zout

Bereiding bananenbrood met havermout

1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Pureer vervolgens de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je e havermout, kaneel en de eieren toe.
3. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
4. Vet de cakevorm in. Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook olijfolie of een klein beetje roomboter gebruiken.
5. Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar. Food idee, bananenbrood

En dan smullen maar!

Liefs Mirte (& Suzie)

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie