Healthy clubsandwich met sardines en courgette

Lunch, Recepten  /   - 

Hoewel ik niet heel vaak brood eet, blijft het toch ontzettend lekker. Een goede sandwich van goed brood met goed beleg… ik houd er wel van! Voor mij is goed brood zuurdesemspeltbrood van de ambachtelijke bakker. Niet alleen mega jammie, maar ook één van de gezondste opties in broodland. En als we het dan hebben over gezond beleg kun je natuurlijk alle kanten op. De combi vis en brood vind ik heel goed. Vis bevat belangrijke vetten en eiwitten, wat het een verstandige keus maakt. En laat ik nu net voor Swatch een receptje mogen maken met als hoofdingrediënt ‘sardines’.

Swatch lanceerde onlangs de Dolce Vita collectie waarin 4 ingrediënten uit de Italiaanse keuken centraal zijn. Zij vroegen mij om bij elk horloge een recept te maken. Deze week gaat het om het sardientjes horloge (scroll helemaal naar beneden voor een foto van het horloge!). Ik ging aan de slag en maakte deze heerlijke club sandwich met sardines. swatch club sandwich sardines

Ingrediënten club sandwich met sardines

Voor 1 persoon

 • 3 (spelt)boterhammen
 • 1 blikje sardines (op water)
 • 1/3 courgette
 • Mayonaise (suikervrij)
 • Sla

Bereiding club sandwich met sardines

 1. Toast de boterhammen in een broodrooster.
 2. Snijd de courgette in lange, dunne plakken en grill deze in een (grill)pan aan beide kanten.
 3. Haal de sardines uit elkaar met een vorkje.
 4. Besmeer elke boterham met een laagje mayonaise.
 5. Begin met opbouwen: eerst een boterham, dan sla, sardines, 2 plakken courgette, een boterham, sla, sardines, 2 plaken courgette en dan de laatste boterham met mayonaise ondersteboven erop.
 6. Prik er 2 lange prikkers in en snijd voorzichtig doormidden.

Eetse!

Leuk als je in de comments laat weten hoe jouw favoriete club sandwich eruit ziet! x Daisy

swatch club sandwich sardines

Het horloge waar het allemaal om draait! Meer weten? Check het horloge dan in de webshop!

 

New Gent; 2015 Summer; 1504 Mediterranean Dolce Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. Dit vind ik een leuk en origineel receptje, ik was er zelf niet opgekomen om sardines en courgette op mijn brood te doen! Ik eet toch vrij vaak brood, omdat ik dat het eenvoudigste vind om mee naar school te nemen.

  Kan het overigens zijn dat je een foto hebt geplaatst van het verkeerde horloge? Op deze foto zie ik geloof ik de versies met tomaat, ui en sinaasappel.

  Liefs!

 2. Aah ik dacht eindelijk weer wat artikelen zonder sponsor, maar helaas aan het eind van het artikel toch weer een sponsor. Ben een tijd helemaal gek van je site geweest omdat ik je recepten onwijs goed maakbaar en vooral erg lekker vindt. Maar wordt de laatste tijd teleurgesteld door de grote hoeveelheid gesponsorde artikelen en winacties tussendoor. Moet je natuurlijk helemaal zelf weten en ik begrijp dat je dit nodig hebt om rond te komen. Maar voor mij persoonlijk verliest de site de kern hierdoor, namelijk dat alles wat hier op stond eerst meer vanuit je hart leek te komen ipv geld. Sponsor artikelen horen er bij, maar eens balans daar in vinden is ook belangrijk