Als ik uiteten ga wil ik het liefst een toetje. Gewoon omdat ik zin heb in nog iets ‘zoets’. Af en toe doe ik dit ook gewoon, gezond of niet. Maar zeker niet altijd. Ik moet toch ook een beetje ‘aan de lijn’ denken hè… En behalve de lijn, zitten de toetjes in restaurants doorgaans vol toegevoegde suikers. En die probeer ik toch zo veel mogelijk te vermijden. Daarom ben ik zo dol op gezonde toetjes, zoals deze vijf toppers! In deze gezonde toetjes vind je wel calorieën, dus onbeperkt hiervan genieten zonder aan te komen, zit er helaas niet in. Maar ik kan je wel garanderen dat de ingrediënten helemaal gezond, puur en echt zijn.
5 x Gezonde Toetjes
Chocolademousse met frambozen
De laatste aanwinst in het rijtje toetjes op de site! En wat voor aanwinst. Je maakt de choco mousse echt in een handomdraai, met simpele ingrediënten. En de smaak is niet van ‘echt’ te onderscheiden. Het recept.
Bananenijs
Bananen zijn heerlijk zoet van zichzelf, dus dit bananenijs ook. Wederom een super simpel receptje met een hoog ‘oe-ahhhhh’ gehalte. En voor de liefhebber: volledig vegan. Maken dus! Het recept. (Recept van Livingthegreenlife.nl)
Chocolade truffels
Veel simpeler dan dit wordt het niet: chocolade truffels gemaakt van slechts 3 ingrediënten. En dat doe je zo –> het recept.
Chocolade Cheesecake
Deze knapperd is wat meer werk dan de voorgaande recepten, maar soooooo worth it! Echt, heel erg lekker deze cheesecake. Het is de healthy remake van een ‘ongezonde’ chocolade cheesecake. Het recept.
Vegan appeltaart
Ik ben dol op appeltaart! Als verjaardagstaartje, op zaterdag bij de thee of een klein puntje als toetje na een goed diner. Kom maar door…! Deze vegan versie is glutenvrij. Het recept.
Wat is jouw favoriete gezonde dessert? Of heb je misschien een guilty-pleasure dessert die je graag in een gezond jasje zou zien? Let me know in de comments, wie weet kan ik er iets mee in de categorie ‘gezonde toetjes’! X Daisy
Hmm monchou taart, Tiramisu, wafels met slagroom??
hahaaha lekkkkeerrrrr! Moet de healthy versie nog wel ontdekken… maar wie weet!
Wat ik vaak doe is bevroren fruit even kort pureren met een heel klein beetje melk (om het wat romig te krijgen). Vervolgens doe ik in een bakje één of twee scheppen kwark en daar naast of daaroverheen het gepureerde bevroren fruit (wat praktisch gezien gewoon ijs is). Soms als ik ook zin in chocolade heb hak ik ook wat 85% chocolade fijn en strooi ik dat eroverheen 🙂
Oeh chocolade cheesecake!!
Vooral die bananen ijs lijkt me lekker en de chocolade mousse, mmm.