Personal preggo update #4 // week 32-36 // verlof

Health, Zwanger  /   - 

Gister zag ik de bekende blauwe streepjes op een klein wit apparaatje staan. En vandaag zit ik op de grond in het babykamertje van mijn dochter tussen stapels kleertjes als een volleerde psycho mum alles op kleur uit te zoeken voor de was. Uiteraard met ‘neutraal wasmiddel’. Haha. Je begrijpt: mijn verlof is in gegaan!

Gelukkig was het niet echt gister dat ik erachter kwam dat ik zwanger was, maar soms voelt het wel zo! Op andere momenten lijkt het ook weer een eeuwigheid geleden hoor. Er is al weer zo veel gebeurd in de tussentijd. Maar gelukkig duurt het 9 maanden, zo’n zwangerschap. Elke maand groei je er een beetje meer in. Figuurlijk. En elke maand groei je een beetje meer. Letterlijk.

Mijn vorige preggo update was van week 28 tot 32. Toen was ik net een weekje op Bali. Nu ben ik ruim 36 weken en dus met verlof. Maar hoe is de afgelopen maand gegaan? Ik loop er weer door heen met je!

Week 32-34 // Bali

Ik was in totaal bijna 4 weken op Bali. De eerste 10 dagen hard, maar leuk werken, aan de ILH Retreat Bali. En daarna was het vakantievieren geblazen! Tuurlijk wel een beetje social media gedaan en brandjes op de mail geblust, maar verder keihard genieten van onze laatste vakantie samen, met zijn tweetjes. Hoewel mini me al behoorlijk aanwezig was hoor. Maar dat vonden we alleen maar heel gezellig! Ze laat elke dag goed van zich ‘horen’ tijdens diverse speelkwartiertjes waar ze helemaal los gaat in die buik. Bizar om te zien. Alsof er een klein alientje wil uitbreken… Ook heeft ze sinds die periode heel vaak de hik! Geen idee hoe dat zou voelen, tot je het voelt, dan is het super duidelijk! Gedurende een minuut of 5 heeft ze elke 3 seconde een kleine hikje die je op dezelfde plek voelt, bij haar schoudertjes. Super schattig en leuk om te voelen.

daisy bali strand zwanger
33 weken zwanger!

Bali was sowieso weer heerlijk en mega goed te doen met 34 weken zwangerschap op de teller. Ik was vooraf behoorlijk gewaarschuwd en bang gemaakt door iedereen. Maar ik vond het heel erg fijn. Tuurlijk heb ik veel dingen aangepast t.o.v. andere Bali trips, maar dat doe je met je leven in NL ook toch, als je 34 weken zwanger bent. Uiteraard heb ik niet meer gesurfd dit keer, maar ook geen andere sporten gedaan. Beetje strandwandelen was het wel. Als Roij vroeg ging surfen, dook ik nog even in bed om een boekje te lezen of een meditatie appje te luisteren. Niet in de volle zon liggen bakken. ’s Avonds vroeg mijn bedje in. Niet te vaak van plek wisselen/reizen door Bali, want dat breekt je echt op. Gewoon alles een versnellinkje lager en het ging prima. Ik ben sowieso een zon- en warmteaanbidder, dus ik had niet meer ‘last’ van de warmte dan anders hoor. Dus kan ik Bali aanraden als je zo ver zwanger bent als ik: JA, als je je niet te druk maakt qua reizen, absoluut.

Wat ik minder aanraad is 19u vliegen met 34,5 week zwangerschap. Tuurlijk, ik hield mijzelf voor dat aan elke 19u een eind komt – wat ook zo is. Maar het was wel echt een heel stuk zwaarder dan anders. Gewoon niet lekker zetten, niet op je zij kunnen, stoel krap, rugpijn, gewoon blegh en lang en stom. En een jetlag bij terug komst in combinatie met de al gebruikelijke gebroken nachten door minimaal 4 x plassen per nacht in het laatste trimester van je zwangerschap is ook geen aanrader. daisy bali strand zwanger

Week 34-36 in Nederland

Na Bali ben ik nog 1,5 week aan het werk geweest op kantoor. Gelukkig had ik alles voor Bali al goed voorbereid en waren er geen mega stressvolle projecten meer die gedaan moesten worden. Meer dingetjes afronden, overdragen aan de meiden uit mijn team, etc. En het was maar goed dat dit nog maar 1,5 week was en zonder ingewikkelde dingen, want de focus was ver te zoeken. Een beetje dit werk: “O email, email, blogje, rompertje, email, commode, knuffeltje, boxpakje, borstvoeding. He wat? Wat is er? Waar was ik mee bezig? Of trouwens, waar ben ik eigenlijk?? Kantoor?? Waarom ben ik hier?!” hahaha. Hoor gelukkig van andere moeders dat dit volkomen normaal is.

Fysiek gezien gaat het allemaal op zich nog prima. Ik kan niet ontkennen dat het niet best pittig is, aan het eind van je zwangerschap. Tuurlijk heb ik ook een kwaaltje hier of daar. Aan het eind van de dag steeds iets vaker last van hoge rugpijn. En soms ook wel het gevoel alsof iemand een fietspomp op mijn navel heeft gezet en de boel net even te strak heeft opgepompt. Maar goed, schijnt allemaal normaal te zijn er erbij te horen. Dus again, so far so good.

36 weken zwanger daisy
36 weken zwanger!

Baby shower!

En toen was het ineens zondagmiddag en werd ik TOTAAL verrast met een babyshower door alle lieve vrouwen in mijn leven: mijn moeder, zusjes, vriendinnen en schoonmoeder. Zo leuk! Ik had ‘m écht niet zien aankomen. Heerlijk geborreld, mijn meiden met echte vino, ik met alchoholvrije prosseco. Uiteraard met roze taarten en brownies, vegan en glutenvrij, van Oh my Pie. Mega verwend met dé draagzak der draagzakken, de grijze leopard van Artipoppe (thanks girls!!!!) en een te lief leuk boekje gekregen met babyfoto’s en lieve teksten van alle vrouwen die aanwezig waren. Zo bijzonder! Precies zoals ik het het liefst wilde! Love you!!!! oh my pie baby shower muffins babyshower

Verlof!

Ik ben nu lekker met verlof, dus ik ga mij vooral niet te druk maken. Ik hoop dat het hele verlof gebeuren als eigen baas een beetje te doen is. Dat ik écht alles kan laten voor wat het is… en niet stiekem nog te vaak wat doe of ‘even mijn mail check’. Maar goed, we gaan het meemaken! Ik wil het wel echt, niks doen! En als die kleine er eenmaal is, zal dat waarschijnlijk vanzelf gaan omdat je gewoonweg geen tijd meer hebt voor werkdingen en geen zin. Want hallo: ze is er dan eindelijk en dan wil ik niets anders dan staren naar mijn lieve kleine meissie (of in die spaarzame minuten dat ze slaapt en ik ‘niets te doen’ heb, gewoon zelf ook SLAPEN!?) Affijn, we gaan het zien!

Verlof? Gaat ILH on hold? Nee!

De meiden uit mijnt team nemen bepaalde taken van mij over, waardoor ik lekker mijn handen vrij heb. Daarom gaat ILH wel gewoon door qua blogs. Geen 5 per week, maar 3 per week. En in januari gaan we ook gewoon de Less is More maand doen. Kwestie van goed voorbereiden! Mijn Instagram doe ik lekker vanuit huis en is toch super persoonlijk, dus dat doe ik zelf. Be ready for some serious baby spam…. Dus ik hoop dat jullie mij lekker blijven volgen op Insta en ILH op de site en Facebook! Voor je het weet is het maart en ben ik weer aan het werk, inmiddels moeder van een 3 maanden oude baby… hoe bizar is dat?! 😉

roij en daisy, verlof, zwanger
Lekker van onze laatste weekjes ‘samen’ genieten!

Liefs!

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Ik ga in maart naar Bali en ben dan 22 weken zwanger. Moet eerlijk zeggen dat ik toch wel een beetje nerveus erover ben. Heb jij een tip voor muggenspray die ik veilig kan gebruiken maar wel effectief is?

  2. Leuk geschreven weer!

    Ik had gister mijn eerste dag verlof en heb ook de baby kleertjes gewassen, zo leuk om dit nu allemaal aan het droog rek te zien hangen!

    Geniet van je verlof!