Personal Preggo Update #2 // week 22-27

Health, Zwanger  /   - 

Precies 6 maanden vandaag. 6 maanden… hoe bedoel je de tijd gaat snel? Ojee ik hoor je denken: begint ze nu al met die clichés…. YES! #sorrynotsorry! Die horen er duidelijk allemaal bij als je moeder gaat worden.

Maar ja, 6 maanden dus, of te wel 2/3 van mijn zwangerschap zit er al op. Wat gaat het nog lekker zeg. Ik ben nog steeds lucky genoeg om te zeggen dat ik echt van mijn zwangerschap kan genieten. Ik weet dat veel vrouwen dat helaas niet hebben, omdat ze last hebben van vervelende kwalen. En dat lijkt me zo heftig voor jullie! Maar voor mij geldt nog steeds, so far so good.

De vorige en eerste zwangerschapsupdate was van het begin tot week 22. Nu ben ik bijna 27 weken. Dus er zat een gat tussen de updates van 5 weken. Ik zal je in deze blog even updaten over de afgelopen weken.

Controle

Bij 24 weken hadden we weer een controle bij de verloskundige. Geen echo dit keer, die komt weer bij 28 weken (en dan gaan mijn moeder en zusjes mee, zo speciaal!!). Maar verder werd alles wel gecontroleerd (zo leuk om het hartje te horen kloppen, en elke keer weer een opluchting) en gelukkig was alles goed! Trots op mijn klein meisje!

Buik

Tot ongeveer 24 weken had iedereen het over mijn kleine buikje. Ergens vond ik dat wel fijn, dat ‘ie kleiner dan gemiddeld zou zijn (maar goed, wat is normaal!?) maar aan de andere kant ook helemaal niet. Wel fijn omdat ‘ie dan misschien ook niet zo mega mega mega groot is bij 40 weken. Maar niet leuk, omdat je natuurlijk eigenlijk wilt dat de hele wereld kan zien dat je zwanger bent, want ja, ik ben gewoon een trotse mommy to be. En zo’n net-niet-buikje, kan ook betekenen dat je gewoon een paar kilo aangekomen bent.

daisy, fay, zwanger
Met bestie Fay, toen het buikje nog ‘klein’ was…

Nou goed, deze eventuele kleine buik is verleden tijd. Sinds 2 weken is ‘ie daar in volle glorie hoor: the bump! Ik kan er niet meer om heen. Ineens word ik overal aangesproken door random mensen die niet twijfelen over een zwangerschap. Denk aan de beveiliging op Schiphol die mij wijzen op de gevaren (die er niet zijn) van de bodyscan. Of aan de buurman die vertelt dat ik pakketjes bij hem op kan halen, maar vervolgens nadat hij mij ziet toch alles komt brengen, want ‘een vrouw in jouw positie’ hoort dat niet te doen. OMG, ben ik nu een vrouw in ‘een positie’. Heftig!

In het Openbaar Vervoer heeft de buik nog minder succes. Bij een overvolle trein waar ik moest blijven staan, ging ik heel overdreven met een hand in mijn rug en de ander op mijn buik staan. Maar het mocht niet baten: niemand stond op 😉 Was ook niet echt nodig hoor. Maar ik dacht, ik maak er even misbruik van…!

Ook ‘schrik’ ik soms nog van mijn eigen spiegelbeeld in etalages. Ik vergeet dan even dat ik zwanger ben en zie wel zo’n goeie buik voorbij flitsen. Dat rijmt dan in een flits niet helemaal in mijn hoofd. Het is dus wennen, maar echt, heel erg leuk wennen. Zoals ik al zei, ik ben trots op mijn buikkie! zwanger, bump, daisy

>>Lees hier alle blogs over zwanger>>

Trippel trappel

Oooooo ze is zo lekker druk de laatste weken! Bij 20 weken voelde ik haar voor het eerst bewegen. Wat een waanzinnig bijzonder moment. Het duurde nog 2 weken voordat ook Roij het met zijn hand op mijn buik kon voelen. Toen werd het nog specialer, want zo ben je toch al een beetje samen met zijn drietjes. Leuk ook voor hem dat hij er zo meer deel van uit kan maken. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en gaat ze goed te keer. Ik kan mijn buik gewoon zien bewegen van buitenaf… heel gek. Ik ben heel benieuwd hoe dat met 38 weken zal zijn… (Wees een beetje lief voor je moeder plzzzz!)

Harde buiken en slecht slapen

Overall gaat het dus super goed. Ik had laatst wel voor het eerst ‘harde buiken’ na een lange dag op een bruiloft. De hele dag op hoge hakken bij 35 graden, dansen en gezelligheid, zijn dan toch wel echt te veel voor me. Dus om 23.00u zat ik langs de kant te kijken naar de feestende mensen, met een spaatje rood in de hand, stiekem te dromen van mijn bedje, terwijl ik over mijn buik wreef met last van die harde buiken. De dagen er na heb ik weer even rustig aan gedaan, en toen ging het allemaal wel weer.

Slapen is de laatste weken wel een dingetje. Ik ben sowieso geen hele goede slaper. Maar ik heb nu toch af en toe belabberde nachten… poeh. Ik denk dat het een combinatie van hormonen, veel (leuke dingen) aan je hoofd, 88 x plassen en een druk trappelende baby is. Heel vervelend. Afgelopen weekend heb ik zelfs een nacht van maar 2u slaap gemaakt. En dan overdag niet bij kunnen slapen tijdens een middagdutje. Ik sta gewoon teveel ‘aan’ of zo. Mocht iemand tips hebben… heel graag. Want niet slapen is echt killing. Zeker nu ik het extra hard nodig heb!

Sport?

Ik schreef laatst deze blog over sporten tijdens mijn zwangerschap. Een combinatie van een informatieve blog en mijn eigen ervaring. Ik ben rond week 24 helemaal gestopt met Rocycle, hardlopen en boksen. Maar ik mis dit wel echt. Hoewel ik nu krachttraining lessen voor vrouwen volg bij Vondelgym, aan zwangerschapsyoga doe en veel wandel, kan ik soms mijn energie niet zo goed kwijt. Ik vind die high impact lessen toch echt het lekkerste! En hoewel de Strongher Mama lessen super goed zijn, mis ik het ‘knallen’. Ik weet dat dit geen goed idee is, dus ik doe het ook echt niet meer. Maar toch, ik mis het wel! Ik probeer nu maar extra veel stevig te wandelen: naar afspraken, ’s ochtends voor werk, op vakantie elke ochtend naar het strand en in mijn pauze door het park. Maar ook dan moet ik de neiging om een stukje te rennen onderukken 😉 haha! Ben gewoon echt een cardio-lover, kom ik nu achter! Maar nogmaals: het is het risico van vervelende zwangerschapskwalen als verzakkingen, bekkenbodeminstabiliteit, urineverlies en diastases (say whaaaaat?!) niet waard. Dus ik blijf lekker bij mijn huidige program van de Strongher Mama lessen, yoga en wandelen. zwanger, bump, daisy

Baby preps & shoppings

De eerste flinke shop sessie voor mini me zit er op! Het (nu nog) laatje begint behoorlijk vol te raken. Ik mag even niets meer kopen tot na Bali (half oktober), want het is nu vooral nog zomerspul in de winkels, en ze wordt natuurlijk in de winter geboren. Dus even wachten op alle leuke winterspulletjes! Iemand nog tips voor leuke betaalbare babykleding? Deel ze vooral in de comments. Maar holy moly wat heeeeeerlijk en verleidelijk om helemaal los te gaan!!!

De eerste grote baby dingen zijn besteld/aangeschaft en aan de babykamer wordt gewerkt… Kinderwagen: check. We gaan voor een Joolz Day3. Hij moet nog binnenkomen, maar o wat is ie mooi! Ledikantje: check. We gaan voor de Sleepi van Stokke, dat leuke ovale bedje. Commode: check. Online besteld. Moet nog binnenkomen, niet in het echt gezien, dus hoop dat ie mooi is. Behang: wordt aan gewerkt… Creative Lab Amsterdam is een custom behang voor ons aan het ontwerpen. Heel erg overdreven voor die nu al kleine verwende aap… hihi maar te leuk! Kan niet wachten op het design. Kinderstoel: check. Tripp Trapp, ook van Stokke. En verder is het autostoeltje ook besteld: Pippa van Nuna. Ik heb vroeger voor dit merk gewerkt, dus vond het wel leuk om hier nu iets te nemen!

Mochten jullie nog andere mega goede tips van leuke merken, producten, musthaves of beter-niet-kopen hebben, ik hoor ze graag!!!

Binnenkort weer een update 🙂

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Kleding die aan de zijkant dicht gaat. Zo fijn, hoef je niet steeds te rommelen aan het hoofdje!

    Zet hem op en geniet ervan. Ik vond de mooiste tijd.

  2. Superleuk dat je je zo goed voelt, ik ben nu 23 weken en voel me ook toppie.

    Tips: als je flesvoeding gaat geven en geen quooker hebt: een magnetron-sterilisator voor de flessen en speentjes en de grote hydrofieldoeken van de hema!