De allerleukste baby & zwangerschap apps

Health, Zwanger  /   - 

Oei!!! Wat komt er een hoop informatie op je af als je zwanger bent! Of beter nog: wat wil je veel weten als je zwanger bent!! Toen ik hoorde dat ik zwanger was – en het nog geheim was – ging ik direct aan de slag met boeken, apps, blogs en andere informatiebronnen om zoveel mogelijk informatie op te nemen. Ik kon vriendinnen met kids nog niets vragen, want het was nog geheim! Hoe verder ik kwam in de zwangerschap, hoe minder het werd met de apps en boeken, maar momenteel kijk ik nog wekelijks naar de leukste apps wat de status is en wat ik ‘gemist’ heb. Mijn zwangere vriendinnen doen gelukkig precies hetzelfde, dus helemaal gek ben ik niet. Ik vroeg hen ook om hun favo zwangerschap apps, dus deze blog is een fijne mix van mijn en hun tips voor leuke apps.

De leukste zwangerschap apps!

Zwangerschapsinformatie apps

 • Babycenter –> Amerikaanse app. Door mij vooral gebruikt door de leuke ‘Bumpie’ galerij. Ja, inderdaad, een bumpie: een selfie van je bump! Maar ook veel handige tips voor tijdens de zwangerschap. Ook grappig – en soms erg overdreven Amerikaans – is de ‘Is it safe?’ informatie. Ook te gebruiken als de baby er eenmaal is.
 • Pregnancymeter –> wekelijks een uitgebreide update over deze week van je zwangerschap. Met info voor moeder, vader en ‘voor’ (over) de baby.
 • Ouders van Nu –> de app van het gelijknamige blad. Fijne, informatieve app die ook nog eens strooit met cadeaus; je krijgt zowel een zwanger- als babybox cadeau! En voor de echte die hards die niet kunnen stoppen met praten over de baby (to be), is er het forum!
 • Zwangerschap+ –> uiteraard met aftelschermpje: hoeveel dagen heb je nog te gaan? Veel tips en info. Met leuke tool om te zien hoe groot je kleintje nu is, aan te geven in groenten en fruit, in dieren of in snoep! Je kunt je afspraken bij bijvoorbeeld de verloskundige of je informatieavonden invoeren, je gewicht bijhouden, foto’s van je buik en je geboorteplan. Met weeën timer!

  zwangerschap apps
  Links: Zwangerschap+ Midden: Pregnancymeter Rechts: BabyCenter

Voor de man

 • Tuurlijk schatje –> Voor mannen, door mannen. Nou dan weet je het wel. Dagelijks een tip om als daddy-to-be die 9 maanden door te komen. Belangrijkste boodschap: zeg vooral vaak en veel ‘tuurlijk schatje’ tegen je zwangere hormonale wijffie en ga vooral niet in discussie… Couldn’t agree more! Ook leuk voor de vrouw om mee te lezen 😉

  tuurlijk schatje, zwangerschap apps
  Een kleine selectie van de vaak hilarische tips voor mannen uit de app Tuurlijk schatje.

Babynamen app

 • Zwitsal –> lief voorgegeven app met veel babynamen.
 • Zwangerschap+ –> deze app heeft ook een uitgebreide namen tool!

Meditatie apps

 • Headspace –> een fijne mediatie app die een programma voor zwangeren heeft.
 • Expectful –> een uitgebreide meditatie app die volledig op de zwangerschap gericht is.
zwangerschap apps
Links: Zwitsal namen app Midden: Headspace Rechts: Expectful

Dat waren ze, de favoriete baby & zwangerschap apps van mijn vriendinnen en mij!

Zijn er nog leuke apps die ik absoluut niet mag missen in de laatste 10 weken?! Deel ze vooral in de comments! Vinden we leuk :):)

>>Meer informatieve blogs over zwanger zijn, vind je hier!>>

Liefs!

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

 1. Hi Daisy, super nuttig! Ik gebruik zelf ook Zwangerhap van het voedingscentrum – kan je per ingredient checken of je het mag eten. Ook erg handig als vriendlief gaat koken.
  Heb je misschien ook tips voor goede boeken of websites? Ik zit nu in de help-ik-weet-hier-nog-niets-van-fase 😉 Thanks!

 2. Bijna alle apps al gedownload 🤭 maar de app ‘tuurlijk schatje’ vind ik niet en die lijkt me juist zo leuk. Kan je hier eventueel een link plaatsen (android)?

 3. Tuurlijk schatje ga ik doorgeven, hilarisch!
  Wij hebben Kinder gebruikt om tot ideeën voor de naam te komen, zo te zien lijkt dat een beetje op Zwitsal

 4. Ik ben niet zo van de zwangerschaps apps maar die Tuurlijk schatje heb ik gelijk naar mijn man gestuurd, echt grappig (ook wel handig want hij vraagt zo’n beetje om de week ‘hoe ver ben je nu’ omdat hij die vraag krijgt van collega’s en het maar niet kan onthouden :P.

  X