F*ck perfect en doe mee met de zelfliefde challenge!

Mind  /   - 

Heb je als goed voornemen om jezelf juist meer te gaan accepteren zoals je bent? Om juist blij te zijn met het lichaam dat je nu hebt, het werk dat je mag doen en de vrienden en familie die je hebt? Dan is deze zelfliefde challenge een absolute aanrader voor jou. In deze blog vertelt Nadja van Mindful Bali – de allerleukste & -beste mindfulness teacher op Bali! – je alles over de (gratis) challenge. Een challenge waarin jij leert dealen met een perfecte, neppe, en geshopte wereld. Nadja leert je alles over zelfliefde, en laat je vooral in zien dat perfectie alles behalve een maatstaaf is.  zelfliefde challenge nadja van osch mindful bali

Nadja: Perfectionisme verspreidt zich momenteel als een virus onder vrouwen. De hele dag door worden we gebombardeerd met de (onbewuste) boodschap dat we als vrouw aan een perfect plaatje moeten voldoen om goed genoeg te zijn. Op billboards langs de snelweg, op de televisie, in magazines, op Facebook en al helemaal op Instagram, zien we een overload aan perfecte beelden. We moeten het perfecte lichaam hebben, de perfecte stralende huid, de nieuwste outfit, een booming carriere, een druk sociaal leven, veel vrienden en ga zo nog maar even door. Door de opkomst van social media wordt de verleiding steeds groter om jezelf zo perfect mogelijk voor te doen. Zeg nou zelf, als iedereen er op Instagram fantastisch uitziet en het ideale leven lijkt te hebben, wie ben jij dan om je mindere menselijke kanten te laten zien? Als iedereen in je omgeving lip fillers, botox, facetune en drie filters gebruikt dan wordt het wel heel gedrufd om jezelf gewoon te laten zien zoals jij bent. Toch?

“In a world that profits from yourself doubt, loving yourself as you are becomes a rebellious act”

Het enige is, dat perfectionisme vaak aangemoedigd en bewonderd wordt in onze maatschappij. En dit terwijl het ons alleen maar ongelukkig maakt en het een ongelooflijke verspilling van je tijd is! Maar waarom doen we het dan?

Niets anders dan angst

Perfectionisme is niks anders dan ordinaire angst. Zoals Elizabeth Gilbert het zo mooi zegt: ‘Perfectionism is nothing but fear in high heels’. Als we als perfectionist door het leven gaan, denken we onbewust dat we een uitweg hebben gevonden. We zijn eigenlijk gewoon doodsbang voor kritiek en afwijzing en denken dan als we maar perfect genoeg zijn we dan iedereens goedkeuring en acceptatie krijgen. Het probleem is alleen dat het nooit perfect genoeg zal zijn. Als je eindelijk dat perfecte plaatje bereikt hebt zal je je nog steeds leeg en angstig voelen. Alle validatie van de hele wereld is namelijk nog steeds niet genoeg als je jezelf niet kunt accepteren. Door zo perfect mogelijk te zijn denk je controle te hebben over de wereld buiten je. Als jij perfect bent dan kunnen mensen geen kritiek op je leveren en moeten ze je wel accepteren. We hebben alleen geen enkele controle over de wereld buiten onszelf. Niemand ontkomt aan afwijzing of een situatie die wij kunnen opvatten als een afwijzing. Op het moment dat dingen dan toch niet gaan zoals jij wilt dan is je verklaring daarvoor al snel dat jij niet goed genoeg bent. Zo blijf je jezelf voor altijd bekritiseren.

Het is nooit goed genoeg

Als je een perfectionist bent dan heb je van tevoren al besloten dat wat je ook doet het nooit echt goed genoeg is en je jezelf nooit de validatie zal geven die je zoekt. Je zal jezelf nooit de permissie geven om van jezelf te gaan houden. Je zal ook alle echte connectie met jezelf en anderen afsnijden omdat je niet je authentieke zelf toont maar een gemaakte versie ervan. Kortom, je eindigt gefrustreerd, overwerkt, alleen en met een constant gevoel niet genoeg te zijn.

Perfectie is een illusie

Het lullige is dat perfectie niet eens bestaat. Wat de een een perfect lichaam vindt, vindt de ander te dik, te dun, te gespierd, te nep. Wat de een geweldig werk vindt, kan de ander helemaal verschrikkelijk vinden. Je kan aan kritiek, oordeel of afwijzing niet ontsnappen, want je kan nou eenmaal niet voor iedereen zijn. Op het moment dat je probeert er voor iedereen te zijn, raak je jezelf kwijt in het proces. Je bent je leven lang een illusie aan het najagen. Ofwel, de grootste tijdsverspilling ooit.

Durf jij de (gratis) zelfliefde challenge aan? Zo doe je mee

Wat is het tegenmiddel voor dit virus? Jezelf volledig te leren accepteren zoals jij bent. Je authentieke zelf te laten zien aan de wereld. Jezelf aan te moedigen in plaats van af te kraken. Je werk in te leveren ondanks dat het niet ‘perfect’ is. Jezelf te laten zien aan de wereld. Oké te zijn met het feit dat niet iedereen jou leuk vindt. Weten dat het oordeel van anderen niet jouw waarde bepaalt.

Wil je leren dit te doen? Nadja start 22 januari een GRATIS zelfliefde challenge waarin jij in een veilige groep kan werken aan perfectionisme loslaten en jezelf meer liefde geven. En dit allemaal onder begeleiding van Nadja. Mee doen? Meld je dan hier aan. zelfliefde challenge nadja mindful bali

Liefs Nadja & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *