Persoonlijk // Marije over haar mind & body transformatie

Health, Mind  /   - 

Deze week is het mindfulness week op I Love Health! Samen met mijn vriendin Nadja van Mindful Bali zorg ik voor inspirerende (transformatie) verhalen, blog vol met mindfulness tips (bijv. over burn-outs) en met als klap op de vuurpijl een live webinar over mindfulness van Nadja en mij, VANDAAG OM 10.00u, vanuit Bali. Schrijf je hier nu gratis in! Eerder deze week het persoonlijke ‘mind-transformatie verhaal’ van Loekie en Fatma, nu die van Marije. Lees je mee?

Marije: Ongeveer een jaar geleden besefte ik dat ik al lange tijd op de automatische piloot door mijn leven ging. En ineens was ik 30. Vroeger dacht ik altijd dat ik op deze leeftijd bepaalde dingen bereikt moest hebben. Een eigen huis, gezin, goede baan etc. En als ik nu kijk naar waar ik toen stond, kon ik wel een paar van deze dingen afvinken, maar toch bleef er een gevoel van ‘ is dit het nu’ in mijn achterhoofd. Ik was vooral gefocust op de externe doelen die ik moest bereiken. Die doelen zouden er wel voor zorgen dat ik gelukkig werd. Ik had een goede fulltime baan bij een recruitment bureau waar ik mij volledig op stortte en waar ik manager van mijn afdeling werd. Ik wilde bewijzen wat ik allemaal kon, want dat gaf mij voldoening. Die bevestiging van buitenaf had ik nodig om mij goed te voelen. Compassie kende ik niet echt en mezelf veroordelen en bekritiseren kon ik goed. Vooral op het gebied van mijn lijf, waar ik niet tevreden over was en wat iedere dag op de voorgrond van mijn gedachten stond. Toch kon ik het niet opbrengen om wekelijks te trainen. Ik leefde van weekend naar weekend, op zoek naar geluksmomenten en keek eindeloos series en tv. Allemaal afleidingen die ervoor zorgden dat ik op de automatische piloot door het leven kon gaan en kon negeren wat er werkelijk in me omging. Lekker in mijn comfortzone blijven, wel zo veilig. Tot 2 jaar geleden. Na een gebeurtenis waardoor mijn zelfvertrouwen een klap kreeg, ging de knop om. Ik zette mijn focus op het shapen van mijn lichaam en vond een trainingsplan dat bij mij paste. Ik kwam door het trainen steeds beter in vorm, maar ik voelde mijzelf ook van binnen veranderen. Zo ontdekte ik vorig jaar dat mijn hart eigenlijk niet bij mijn huidige baan lag en dat alles wat ik bereikte mij geen innerlijke voldoening gaf.

Ik besloot om mijn baan achter me te laten, vertrok naar Bali en volgde daar een mindfulness cursus bij Mindful Bali. Ik was vrij nuchter en mindfulness was behoorlijk uit mijn comfortzone. Maar die negatieve spiraal waar ik de afgelopen tijd in zat, bracht me nergens en ik wist dat er iets moest veranderen. Wat ik ontdekte was life changing. Niet echt wetende wat me te wachten stond ging ik de eerste sessie in. Nadja zorgde er gelukkig voor dat ik snel op mijn gemak was en ik voelde gelijk een veiligheid en verbondenheid met haar. Tijdens de tweede sessie werd duidelijk dat ik al een behoorlijke periode tegen een burn-out aanzat. Nadja gaf mij het inzicht dat ik ver van mezelf en mijn intuïtie afstond. Ik had diep van binnen en onbewust de overtuiging dat ik ‘niet goed genoeg was’. Say what? Al lang geleden als kind had ik deze overtuiging opgedaan en zonder dat mijn bewuste geest dit wist droeg ik daar nog steeds een deel van bij me. Er waren wel wat gebeurtenissen waarvan ik dacht dat dit vandaan kon komen, maar ik dacht dat ik alles wel zo goed als verwerkt had. Niet dus. Doormiddel van meditatie en de opdrachten tijdens het traject gingen we hiermee aan de slag. Er kwamen veel oude emoties naar boven en ik werd me bewust van mijn eigen destructieve gedrag. Ik besefte me dat het onbewuste ‘niet goed genoeg’ geloof op verschillende manieren in mijn leven steeds weer naar voren kwam. Als een soort van spiegel. Een spiegel die ik nu pas kon zien. Ik brak. Het was een keerpunt in mijn leven. marije mindfulness nadja

Ik denk nog dagelijks terug aan mijn ervaring op Bali. Met veel dankbaarheid. Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Het ging niet vanzelf maar mijn mindset is compleet veranderd in het afgelopen jaar. Ik heb geleerd om dankbaar te zijn voor wat ik heb en te leven in het moment. Ik sport nu vanuit liefde voor mijn lichaam en niet meer vanuit de angst dat het niet goed genoeg is. Het is voor mij een moment om mijn hoofd leeg te maken, voor mezelf te zorgen en mijn lichaam te geven wat het nodig heeft. Nu ik dankbaarheid voel, trek ik meer ervaringen aan om dankbaar voor te zijn! In alles wat ik doe en alles wat ik zie, streef ik nu naar compassie. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet als er dingen gebeuren die ik niet begrijp, maar bij alles wat er op mijn pad komt vraag ik me af wat de les is die ik eruit hoor te halen en hoe het mij verder kan helpen. Welke spiegel wordt er voorgehouden? Af en toe heb ik echt nog wel momenten waarop de angst de voorhand krijgt, en waar ik even weer uit de flow ben. Maar het herpakken gaat steeds makkelijker. Het is een bijzondere reis waarin ik nog iedere dag iets nieuws ontdek.

Alles begon bij mij met het veranderen van mijn lichaam en werd compleet door het veranderen van mijn mindset. Het is de combinatie van die twee die ervoor gezorgd hebben dat ik dichter bij mezelf ben gekomen en dat ik mij gelukkig kan voelen. Door dagelijks vanuit liefde goed te zorgen voor mijn lichaam en geest, en hiermee dankbaarheid te tonen, is er zoveel veranderd. Ik heb in deze ontdekking mijn passie gevonden en heb ik dit jaar zelfs mijn eigen business opgezet! Als gecertificeerd personal trainer en gewichtsconsulente help ik nu anderen om blij te worden met hun lichaam. Het geeft mij onwijs veel inspiratie en voldoening om samen met mijn klanten hun doelen te bereiken en liefde te creëren voor hun lichaam zodat ook zij ruimte krijgen om dichterbij zichzelf te komen. In mijn trainingssessies pas ik elementen van yoga en mindfulness toe zodat we echt verder kunnen gaan dan alleen de buitenkant. Ik geloof dat de combinatie hiervan de sleutel is. Wees dankbaar voor wat je hebt, terwijl je werkt aan wat je wilt. Het is zo bijzonder om anderen te helpen en samen te ervaren hoe dit hun leven verandert. Het gaat niet om het creëren van een perfect lichaam, perfectie bestaat niet, het gaat om het creëren van liefde voor je lichaam. Dit is wat ik iedereen mee wil geven.

En binnenkort laat ik hier meer over zien op onze website RockingBliss! Een persoonlijke blog waar ik, samen met een vriendin, deel hoe wij ons hart volgen en inspiratie willen geven op het gebied van sport, gezonde voeding, yoga, mindfulness en meditatie.
Daarnaast gaan wij volgend jaar onze droom waarmaken en openen wij de deuren van onze RockingBliss studio waar alles samen komt. Personal Training, Yoga & Mindfulness. Keep you posted;)

“To keep the body in good health is a duty… Otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear.’’ – Buddha

Liefs Marije marije mindfulness nadja

VANDAAG! LIVE WEBINAR MINDFUL BALI & I LOVE HEALTH

Wil je meer weten over mindfulness en eten? Snap ik! Over een andere thema mag natuurlijk ook.

Ik heb vriendin en mindfulness expert Nadja van Mindful Bali gevraagd speciaal voor jullie een gratis webinar te houden. Vandaag, zaterdag 7 oktober om 10u is de live webinar van Mindful Bali en I Love Health over mindfulness en zelfliefde! Al je vragen kun je stellen onder deze blog of mailen naar info@ilovehealth.nl. We zullen geen namen noemen in de webinar, het is anoniem. We proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden! Dus stel al je vragen ?

Schrijf je hier in voor de gratis webinar.

xxx daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *