10 tips om het allerbeste uit je leven te halen

Geen categorie, Life, Mind  /   - 

De afgelopen maanden, due to corona, hebben we kunnen merken dat het normale leven eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Alles stond even flink op zijn kop. Hoe goed het op een moment ook met je gaat, er kan altijd iets gebeuren dat ervoor zorgt dat je je leven niet meer kunt leven zoals je wil. Daarom is het ook zo belangrijk om te genieten van elk moment en nu je er toch bent het allerbeste van je leven te maken! Arts, medium en personal coach Chetanya de Wit geeft ons 10 tips om dit te doen.

Chetanya de Wit (46) helpt mensen met haar boek ‘We Kunnen Wel Veranderen, Gelukkig en Geliefd Zijn’ om minder vanuit emoties te handelen. Chetanya studeerde geneeskunde toen ze ziek werd en op haar ziekenbed een openbaring kreeg. Ze kreeg plots antwoord op allerlei vragen. Aanvankelijk had ze als wetenschappelijk ingesteld persoon geen idee wat ze met al die informatie moest, maar inmiddels weet ze er wel raad mee. Nu reist ze de wereld over om consulten te geven aan bedrijven en personen. Daarnaast geeft ze onder meer training over leiderschap en verslaving en schrijft ze over onderwerpen als gelukkig worden, slechte gewoontes, omgaan met het verleden en verandering. 

Leef in het hier en nu

Allereerst is het belangrijk om betrokken te zijn met wat er op dit moment speelt in je leven. Waardeer en beleef de kleine dingen die op dit moment gebeuren en grijp kansen aan die er op dit moment zijn. Dat betekent dus ook dat je je minder druk moet maken om het verleden en ook minder zorgen om wat er nog moet komen.

Ga offline

Niet alleen de afgelopen tijd in huis maar ook voorheen spenderen we ontzettend veel tijd achter een beeldscherm. Het is gek om te bedenken dat veel mensen vrijwel de hele dag van scherm naar scherm hoppen. Dit leidt ontzettend af van het moment waarin je leeft. Soms vergeet je bij het langdurig naar je telefoon of laptop kijken zelfs volledig waar je ook alweer was. Neem genoeg de tijd om te genieten van het echte leven, zonder die constante afleiding van de onlinewereld.

Kom in actie

Soms hebben we niet helemaal door als we meer andermans levens aan het volgen zijn dat dat we die van onszelf beleven. Overal zien we foto’s en video’s en we horen de gekste verhalen over wat andere mensen wel niet allemaal doen. Vergeet niet dat jij alleen je eigen leven hebt om over te beslissen. Grijp je kans en ga zelf aan de slag, maak die reis, neem dat risico, loop die marathon en overwin die angst. Er is niks mis met dromen, maar je moet niet vergeten dat als je iets wilt bereiken je dat alleen kunt doen door in actie te komen.

 Wees de persoon die je zelf leuk vindt

Wat zijn de kenmerken die je het leukst vindt aan bepaalde vrienden, kennissen of relaties? Welke dingen bewonderen je en wat kun je van een ander altijd heel erg waarderen? Wat maakt volgens jou iemand aantrekkelijk? Wees zelf die persoon! Bewandel het pad van je eigen favoriete mens en doe waar je gelukkig van wordt. Wat je naar anderen uitstraalt, krijg je vaak ook weer van hen terug.

Sta open voor verandering

Mensen vinden het vaak moeilijk om met verandering om te gaan. Maar lang niet alles blijft zoals je gewend bent en ook jij en andere mensen kunnen veranderen. Als je dat accepteert en je openstelt voor nieuwe dingen, kun je het omzetten naar iets positiefs. Probeer ook eens vaker iets nieuws waar je je normaal niet comfortabel bij voelt. Zo kun je weer achter nieuwe dingen komen die je trots of gelukkig maken.

Help anderen en neem hulp aan

Het is voor velen lang niet vanzelfsprekend om tijd te steken in het helpen van anderen. Voor beide partijen kan dit voor zowel voldoening als ontwikkeling zorgen. Daarbij hoeven we het simpelweg niet allemaal alleen te kunnen. Het delen van expertise en vaardigheden kan alleen maar goeds met zich meebrengen. Accepteer dus ook hulp van anderen.

Stel je grenzen

Je eigen grenzen te stellen en je hieraan houden is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. We willen het allerliefst iedereen tevreden houden. Met af en toe nee zeggen is echter niks mis. Blijf naar je gevoel luisteren als je twijfelt en doe geen dingen waar je je niet goed bij voelt voor een ander of om jezelf te bewijzen.

Je verleden bepaalt je toekomst

Uiteindelijk kan niemand anders dan jijzelf bepalen hoe jij je levensweg moet bewandelen. Toch kan het voor velen interessant zijn om te lezen over hoe ervaringen uit het verleden effect hebben op hoe we leven in de toekomst en hoe je hier de baas over kunt worden. Mijn boek We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn gaat over omgaan met het verleden, het binnenlaten van nieuwe gedachtes en gewoontes en het creëren van je eigen geluk.

Verander je drijfveer van angst naar liefde

We worden bijna altijd door pijn, tekort en machteloosheid gedreven in plaats van door waarde, overvloed en kracht. Probeer minder te denken aan wat je wilt vermijden of voorkomen en meer aan waar je hart ligt en wat je wél graag wilt bereiken. Zo raken de angsten die je hebt meer op de achtergrond en ben je echt bezig met wat je gelukkig maakt.

Ontspan

Allerlaatst is ontspanning ontzettend belangrijk. In de razendsnelle wereld van nu lijken we ons hoofd nooit echt meer leeg te maken. Ontspanning is voor zowel lichaam als geest heel belangrijk om gezond te blijven, te relativeren en later weer te kunnen presteren.

Heb jij wat aan deze tips? Laat het ons weten in een reactie!

Liefs, Chetanya en ILH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie