Hoe houd je je planten in leven? // Handige tips en tricks

Life  /   - 

Planten. Op het ILH HQ zijn we er gek op. Klein detail: hoe tof we ze ook vinden, een plant in leven houden is nog een dingetje. Wel of geen zonlicht (en niet te veel natuurlijk), genoeg water en zéker niet te weinig. En dat is dan weer per plant verschillend. En voor je het weet, moet je er weer afstand van nemen… Oeps. Maar dat is nu verleden tijd. ILH komt to the rescue met de beste planten tips en tricks. Zo houd jij je planten in leven!

Plantifier

De eerste grote vraag is natuurlijk: welke plant heb je eigenlijk in huis gehaald? Plantifier vertelt jou alles over je plant. Maak een foto van je plant en de app geeft jou je antwoord. Easy! 

Plantsome

Met de app Plantsome vergeet je nooit meer om je planten water te geven! Met een melding wordt jij herrinert wanneer je plant water nodig heeft en hoeveel. Zo simpel is het. Je kunt zelf instellen wanneer jij je melding wil krijgen. En dan kun je óók nog bepalen of je al je planten tegelijk water geeft of apart. Maar hoe weet Plantsome dan hoeveel water heeft jouw plant nodig heeft? Bij het aanmelden van je plant geef je aan hoelang je plant is en hoever hij van het raam staat. Op basis van die info en het lokale weerbericht (een plant in leven houden is echt wel hogere wiskunde!) berekent de app hoeveel water jouw plant nodig heeft.

Sustee

Dit is echt de uitvinding van de eeuw als je het mij vraagt. Sustee is een soort ‘pen’ die je in de aarde van de plant steekt. Deze meet vervolgens de vochtigheidsgraad van de aarde en vertelt jou precies wanneer je plant water nodig heeft. In 3 verschillende maten en in de kleuren wit en groen. Vooralsnog alleen nog te bestellen via de duitse website van Amazon. Maar wel méga handig. Check hier hun insta. 

planten tips, planten gezond, plant, sustee

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan

Kijk. Dat is precies wat wij nodig hebben. Dit handige handboek geeft jouw antwoord op al je vragen over kamerplanten. Hoe werken en waarom gaan ze dood? Vol met de beste verzorgingstips.

Nou, als je met deze tips geen plantenexpert bent, weten wij het ook niet meer. Heb jij nog tips om je planten in leven te houden? Let us know in een reactie.

Liefs, Lindelotte

PS: Dit artikel is no-spon. Gewoon handige tips en tricks op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *