Belangrijk! Zo boost je een gezonde mondflora

Beauty, Health  /   - 

Ik heb het al vaker geschreven op mijn blog: bij een gezonde lifestyle hoort ook een gezonde mond. Vorige week was ik in Kopenhagen op bezoek bij een tandartspraktijk die op een zo natuurlijk en verantwoord mogelijke manier werkt. Milieubewust, maar ook bewust in de keuze van de producten en merken waarmee ze werken. Daar vertelden zij mij dat je mond eigenlijk het begin van je spijsverteringsstelsel is. We weten inmiddels dat we goed voor bijvoorbeeld onze darmen moeten zorgen. Maar dat je mond in dit proces minstens zo belangrijk is, wist ik eigenlijk niet.

De tandarts vertelde dat de goede en slechte bacteriën in je mond in balans moeten zijn. Zie je, net als je darmen. Daar heb je ook goede en slechte bacteriën, die beiden belangrijk zijn, maar wel in balans moeten zijn. Anders krijg je klachten. Voor je mond geldt dus het zelfde. Goede bacteriën voorkomen de ontwikkeling van gaatjes en tandvleesproblemen. zendhum tandarts kopenhagen daisy

En hoe houd je die mond gezond vraag je je af? Bacteriën in balans…? Hoe doe je dat?

Good food

Ten eerste is voeding – ja daar is ie weer – heel belangrijk. Een gezond en gevarieerd eetpatroon doet wonderen. En bij voorkeur GEEN SUIKER. Daardoor groeit de hoeveelheid slecht bacteriën namelijk en ontstaat er een disbalans. Wat je zeker niet moet doen is roken, want dat is ontzettend slecht voor een goede mondflora.

Zendium

Je tandpasta is ook heel belangrijk vertelde de tandarts in Kopenhagen. Veel tandpasta’s zijn heel heftig en doden naast de slechte, ook de goede bacteriën in je mond. Zij raden in hun praktijk Zendium aan. In Denemarken is dit het nummer 1 tandpastamerk. Zendium werkt op natuurlijke wijze en gebruikt natuurlijke enzymen en proteïnen die de goede bacteriën in je mond bevorderen. Ook heel belangrijk, Zendium bevat geen parabenen, triclosan en SLS schuimmiddel. Behoorlijk clean tandpastaatje dus.

Ik heb inmiddels de Zendium tubes in de badkamer staan en poets er dagelijks mee. De smaak is lekker fris, wat ik ook heel belangrijk vind aan mijn tandpasta. Als het dan ook nog eens bijdraagt aan een betere gezondheid, ben ik om! Zendium, mondflora

Last but not least

En dan nog de laatste tip van de tandarts: neem de tijd om die tanden te poetsen! Twee keer per dag is voldoende, maar besteedt er dan wel je volle aandacht aan. Mindful poetsen dus, met Zendium, gezond eten, geen suiker en niet roken, dan komt het helemaal goed met de gezonde mondje van je!

Zendium is te koop in de drogisterij en de supermarkt.

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *