Kids & supplementen; dit geef ik Izzy sinds baby tot nu

Baby & zo, Health  /   - 

Als je website I Love Health heet, lijkt het me niet meer dan logisch, dat gezond eten belangrijk voor je is. Naar mijzelf gekeken, zit dat wel snor, dat gezonde eten. Nu kook ik niet alleen voor mezelf, maar heb ik ook nog een gezellige peuterpuber rondlopen die ook graag mee eet. Of niet. Dat ligt volledig aan haar bui. Toen ik zwanger was, dacht ik (net als alle andere moeders): ik ga alleen maar gezond en vers en lekker koken voor mijn dochter. Alleen het allerbeste voor de kleine (die nog moest komen). Inmiddels ben ik 3,5 jaar verder en een illusie armer: koken voor een peuter is het probleem niet. Maar of ze het ook daadwerkelijk eet… haha is altijd maar weer de vraag.

Dus ja, ik vraag me wel eens af: krijgt ze wel genoeg vitamines en mineralen binnen uit haar voeding? Want als het aan haar ligt is het vooral wit van kleur, en zoet van smaak… niet perse wat ik voor ogen had tijdens die zwangerschap 😉

Dus los van mijn pogingen van gezonde voeding (die soms heus wel slagen hoor!) vind ik het belangrijk aan te vullen met supplementen speciaal voor kids. Zodat ze toch alle vitamines en mineralen binnen krijgen.

Vitamine K&D voor baby’s

Toen Izzy net geboren was kreeg ze (op aanraden van verloskundige en consultatiebureau) vitamine K & D. Als ik me niet vergis wordt dat aan alle baby’s aangeraden. Vitamine K is belangrijk voor bloedstolling en maken kindjes de eerste 3 maanden niet zelf aan. Deze vitamine K&D verpakking bestaat uit twee flesjes en is nota bene genoeg voor het hele 1e levensjaar van de baby.

TIP: krijg 10% korting op jouw bestelling bij Vitakruid met code ilovehealth10

Vitamine D tot 4 jaar

Inmiddels is K niet meer nodig bij Izzy, maar voor vitamine D geldt het algemene advies om kinderen tot het 4e levensjaar dagelijks 10 mcg te geven. Dus Izzy krijgt dit nog dagelijks. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van botten en het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Dus dagelijks een paar druppeltjes van dit –> Vitamine D3 voor het hele gezin. Ja ik neem zelf ook 😉

Multi junior

En daarnaast geef ik haar vrijwel elke dag een multivitamine. Ik geef haar nu al meer dan een half jaar de Multi Dag & Nacht Junior van Vitakruid. Dat is een vloeibaar supplement, een flesje voor overdag en een voor het slapen gaan. De samenstelling is dus afgestemd op haar bioritme. Het is een mix van een multivitamine en Omega-3 in een. Ik mix het door haar ochtend en avond melkje.

VItakruid heeft veel feedback gekregen over de smaak van deze Multi Junior. Veel kids vinden het niet zo lekker smaken (Izzy hoor ik er verrassend genoeg niet over ;-)). Dus ze zijn bij Vita aan de slag gegaan om een nieuwe versie met verbeterde smaak te maken. Die komt over een week of 2 uit!
vitakruid Kinder supplementen

DAG

Overdag zit er meer B12 in die zorgt voor natuurlijke energie in het lichaam van je kindje en vitamine C voor het concentratievermogen (hallo afgeleide peuter!!). Ook zit er in de Dag versie calcium toegevoegd, dat bijdraagt aan de zenuwfunctie.

NACHT

’s Nachts wil je dat je kindje zich herstelt tijdens het slapen. Slapen heeft een herstellende effect voor je kind, en dat kun je dus ondersteunen met de vitamines uit de Multi Junior Nacht: vitamine D, voor de opbouw van sterke botten en vitamine A, voor het herstellend vermogen van de huid. Ook de uniek toegevoegde omega-3 is belangrijk voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van je kindje.

Toch fijn, om te weten dat Izzy hierdoor alles binnenkrijgt, als ze een dagje (of weekje…) niet zo gezond eet als ik zou willen! Hoef ik mij daar in elk geval geen zorgen meer om te maken.

Liefs!

Daisy

Deze blog heb ik in samenwerking met Vitakruid geschreven. Ik werk nu zo’n jaar heel fijn samen met dit mooie merk, maar ik gebruik het al járen. Ver voor de samenwerking, voor Izzy, tijdens mijn zwangerschap (Foliumzuur!) en ook daarvoor al. Super leuk dat ik na al die jaren  ook mag samenwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie