Dit Instagram account MOET je volgen: Celeste Barber

Health, Mind  /   - 

Onlangs schreef ik in deze blog over hoe wij worden genept op social media. Met programma’s als Photoshop waarmee je cellulitis wegwerkt of apps die je ogen groter en blauwer maken, kunnen we er ineens allemaal uitzien als een topmodel. Vooral op Instagram zie ik steeds vaker foto’s voorbij komen die gewoon te perfect zijn. Zo perfect, dat ik er spontaan onzeker van wordt.

Sproeten? Die blur je tegenwoordig gewoon weg, waardoor je gezicht ineens helemaal egaal is. Liever geen groene ogen? Dan maak je ze toch gewoon even knal blauw? Oh, en dat onderste vetrolletje, die werken we gewoon weg met de muis. Bizar toch?!

Maar zo simpel en luchtig als ik het hier nu beschrijf, zo wordt er door velen ook over gedaan. En ik merk aan mezelf dat ik daar steeds minder goed mee om kan gaan. Ik irriteer me niet alleen aan al die veel te perfecte plaatjes, maar het heeft ook invloed op mijn eigen onzekerheid. Kan deze foto wel, hij is niet bewerkt? Mijn buik is wel een beetje raar hier? Oei, hier lijken mijn benen heel dik! Hmm, nee die achtergrond is lelijk… En ga zo nog maar even door.

De lat voor een perfecte insta-waardige foto, ligt steeds hoger. We gaan bijna geloven in dat wereldje. Jonge, dunne en afgetrainde meiden die dan midden in de zomer in hun eentje op het strand liggen, zonder handdoek, met perfect make-up op. En dat is op zich prima hoor, maar dan moet er niet gedaan worden alsof ze een ‘gewone’ beachday hebben. Wil ik zo’n foto maken, dan moet ik minstens een goede visagist, professionele fotograaf, stylist en een strand afhuren.

Ik verlang denk ik gewoon heel erg naar de puur nature schoonheden. Sproetjes moeten niet geblurd worden. En heb je geen Victoria Secret body? So what! Ik kijk met veel meer respect naar een foto die gewoon écht is, grappig is, niet perfect is, maar daardoor juist mooi. In plaats van eentje waar een hele hoop aan gesleuteld is en er dan wel perfect uit ziet. Dat is tegenwoordig echt geen kunst meer.

Maar jezelf zijn, en vooral durven te zijn echter wel!

Instagram account van Celeste Barber

Wij vinden het bij ILH belangrijk om hier aandacht aan te besteden. We beseffen maar al te goed wat de invloed is van al die social media accounts. Onbewust streven we toch naar dat ideale plaatje, want daar betrappen we ons zelf ook vaak genoeg op. Maar of we daar gelukkig van worden? Motivatie uit halen? Helemaal niet!

Daisy stuitte op een Insta account, waar wij dus wel heel gelukkig van worden en juist energie uit halen! Celeste Barber, een Amerikaanse actrice en comédienne, is het overduidelijk ook niet eens met alle perfecte, veel te mooie, en niet realistische foto’s. Met een knipoog weet zij aan het hele perfecte online wereldje toch een hilarische en leuke draai te geven!

WE LOVE THIS!!!

Echt, ga haar volgen! Dit verrijkt je leven ten minste echt, in plaats van je blind te staren op onrealistische foto’s.

When you see your crush and try to stay chill. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #rhianna (? @mrsmillahs )

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber) op

Does yoga once #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #ladygaga

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber) op

Hoe kijk jij tegen deze social media ontwikkeling aan? Word je er onzekerder van? Of trek je je er juist niets van aan? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *