3 x de allerleukste rooftops in Berlijn

Citytrips, Travel  /   - 

Niks lekkerder dan op een zonnige dag op een rooftop chillen toch? Het heeft altijd iets magisch. Ineens zie je de stad van een totaal andere kant. Het is er stiller, rustiger en misschien wel zonniger! I love rooftips! In Amsterdam ga ik er graag naar toe, zoals de nieuwe Jackie, maar ook in Berlijn was ik regelmatig op het dak te vinden. De leukste rooftops in Berlijn, aldus mijn bescheiden mening. Meer tips zijn altijd welkom!

>>Lees ook: 3 leukste hotels in Berlijn>>

Mijn favo rooftops in Berlijn

Kafer – Reichstag

Ontbijten op het Reichstag, het parlementsgebouw in Berlijn. Op het dak vind je restuarant Kafer, waar je zowel binnen als buiten kunt eten. Waanzinnig uitzicht over Berlijn. Kun je daarna gelijk even een rondleiding krijgen en wat Berlijnse kunst en cultuur opsnuiven.

Käfer: Platz der Republik 1, Berlijn.

Käfer Reichtag berlijn

Klunkerkranich – Neukolln

Hotspot van Berlijn hoor! Uberhippe stek boven op parkeergarage van een winkelcentrum in Neukolln. Het wordt slecht aangegeven, maar je gaat met de lift in het winkelcentrum naar de 5eetage en je loopt vervolgens naar de zesde. Verrassing, die had je niet zien aankomen. Mega leuke rooftop. Niet fancy en chique, juist lekker Berlijn-stijltje. Veel hout, groen, vlaggetjes en een zandbak voor de kids. Beetje a la Hannekes Boom en Cafe de Ceuvel in Amsterdam. Maar dan dus op 6 hoog, met een fijn uitzichtje over Berlijn. De Moscow Mules zijn fantastisch, just saying.

Klunkerkranich: Karl-Marx-Straße 66, Berlin

rooftop in berlijn, klunkerkranich
foto: FindingBerlin.com

Neni & Monkey Bar – Tiergarten

Op de tiende etage van het (wederom) hippe 25 Hours Bikini Hotel vind je zowel Neni (restaurant) en de Monkey Bar. Neni is een fantastisch rooftop restaurant (dat ook naar Amsterdam komt!!!) met een Libanees-Israëlisch-achtige keuken. Denk aan humus, babaganoush, falafel en fijne vis- en vleesgerechten van de grill. Ik ging voor een mezze trio, yummm. Zowel binnen als buiten kun je goed zitten. Doe ook een drankje bij dé hotspot Monkey Bar op dezelfde etage. Daar zit je helemaal goed! Soms moet je wel even wachten, want je bent niet de enige die zich te goed wil doen aan een cocktail bij Monkey Bar.

Neni & Monkey Bar: Budapesterstrasse 30, Berlijn (in het 25 Hours Bikini Hotel)

monkey bar 25hours bikini hotel berlijn, rooftops in berlijn
Monkey Bar
25 hours bikini hotel berlijn, rooftops in berlijn
Neni

Wat zijn jouw favoriete rooftops in Berlijn? Ik hoop snel weer te gaan en dan nieuwe fijne plekken te ontdekken. Tips zijn dus altijd welkom!

>>Dit zijn de leukste cafés en restaurants in Berlijn>>

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *