Calorie Teller: top app!

Food, Health  /   - 

Calorieën schrappen of tellen is echt niet zaligmakend voor het verkrijgen van een slank, gezond lichaam. Maar veel mensen hebben werkelijk geen idee wat goed of slecht is, en hoeveel calorieën er in bepaald product zitten.

Voor wie meer inzicht wil krijgen in haar calorie inname en verbruik of voor wie echt wil afvallen, is deze app een uitkomst: CalorieTeller. Calorie Teller beginscherm

Calorie Teller gschikt voor Iphone

De app is geschikt voor Iphone en hier te downloaden.

Hoe werkt het:

Na het downloaden vul je een aantal persoonlijke eigenschappen in, zoals leeftijd, gewicht, lengte, geslacht en je dagelijkse bewegingspatroon. Ook kun je je doelstelling aangeven:

– (Gematigde) Gewichtstoename

– Huidig gewicht behouden

– (Gematigde) gewichtsafname

Zoals je ziet, het is dus niet per se een afval-app, maar een app om in de gaten te houden hoeveel calorieën je binnenkrijgt en of dat aansluit op jouw doelstelling. Ongeacht of dit aankomen, afvallen of op gewicht blijven is.

Dagelijks houd je bij wat je eet en hoeveel je beweegt. Je kunt invullen wat je voor je ontbijt, lunch en diner eet, en wat je tussendoor ‘snackt’.

Het werkt super easy. Je klikt op ontbijt en vult in het zoekscherm in wat je hebt gegeten. Bijv. yoghurt met muesli. Als je yoghurt opzoekt, krijg je verschillende opties. Denk aan halfvol, vol, mager, vruchtenyoghurt, etc. Je kunt zelfs kiezen uit een specifiek merk: Mona, Campina, Alpro Soya en nog veel meer. Je kiest jouw yoghurt en je geeft aan wat de grootte van je portie is in ml’s, grams of in kopjes en schaaltjes. En dit voeg je toe aan je lijst. Je doet hetzelfde voor de muesli en voor je kopje koffie of thee bij je ontbijt.

Dit is mijn standaard ontbijtje van biogarde, kiwi, lijnzaad en tarwezemelen. De app geeft niet alleen het aantal calorie”en (200) aan, maar ook de vetten, koolhydraten en eiwitten. Voorbeeld ontbijt Calorie Teller

Op deze manier vul je alles wat je op een dag eet in op deze app. Aan het begin kan het wat lang duren omdat het even zoeken is naar de juiste voedingsmiddelen en hoeveelheden. Maar je krijgt er vanzelf snelheid in. En de app onthoudt wat je vaker eet, dus deze resultaten komen snel naar boven.

Er is ook een ontzettend handig hulpmiddel waar ik helemaal fan van ben! Je kunt ook barcodes op verpakkingen scannen met je telefoon! Zo heb je direct het juiste product gevonden! Hoe handig is dat?! Barcade scanner Calorie Teller

Naast het invullen van de calorieën, kun je ook bijhouden wat je calorieverbruik is. Zo kun je goed zien wat de verhouding tussen je inname en verbruik is. Zeker handig als je wilt afvallen. Dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je verbruik groter is dan je inname.

In mijn geval staat de app dagelijks ingesteld op 16 uur rusten (1008 kcal) en 8 uur slaap (454). Maar dit is natuurlijk heel anders. Als ik het instel op mijn dagelijkse verbruik ziet het er zo uit: Energie verbruik op Calorie Teller app

Ik heb ingevuld dat ik 8 uur per dag achter mijn bureau zit op werk, 7 uur slaap, 50 minuten fiets naar mijn werk en een half uurtje hardloop. De overige tijd is je rust tijd. Als dit mijn dagelijkse beweging is, verbruik ik 2418 calorieën.

Om het resultaat te laten zien, zie je hier een voorbeeld van hoe een dag van mij er uit kan zien. Je ziet het aantal ingenomen calorieën (1590 kcal) en het aantal verbruikte (2418 kcal). Overzicht Calorie Teller app

Ook heb ik in het voorbeeld aangegeven wat mijn streefgewicht is en wat mijn huidige gewicht is. Je ziet dat ik nog 2 kg te gaan heb.

Het goede van deze app vind ik dat het heel eerlijk is! Als jij een streefgewicht invoert dat niet gezond is bij jouw lengte en leeftijd, dan kun je dit niet invullen en geeft de app aan dat dit zeer ongezond is! Super goed.

Ik ben dus zeer enthousiast over deze Calorie Teller app. Ik gebruik de app echt niet dagelijks. Maar als ik vind dat ik weer even moet ‘opletten’, is het mega handig. Of als ik benieuwd ben naar hoe gezond of ongezond iets is, check ik het ook vaak via deze app. Het geeft je net wat meer inzicht in wat je eet en je verbruik.

Je kunt de app downloaden via Itunes. Om direct te downloaden, klik hier.

Good news, de app is helemaal gratis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *