Photo diary || My life on Bali – maand 1

Bali, Food, Health, Sport, Travel  /   - 

Momenteel ‘woon’ en werk ik voor 10 weken op Bali. Ik zeg ‘woon’, omdat ik ook in Nederland in Amsterdam woon. Maar ik probeer zo’n 5 maanden per jaar in Bali te zijn. De ene helft in het voorjaar en de andere helft na de zomer, in het najaar. Het liefst zou ik overwinteren, maar dan is het regenseizoen in Bali. En ik ga toch liever voor het zonnetje. Best of both worlds. En nee, mocht je het je afvragen, het is geen eindeloze vakantie. Je hoeft zeker geen medelijden met me te hebben. Maar ik werk hier wel gewoon door aan mijn blog. Daarbij organiseer ik eind april mijn eerste I Love Health Retreat op Bali. Dus naast al het chillen en genieten op Bali, doe ik heus nog wel wat hoor. Een beetje. Oké, klein beetje.

Zoals het organiseren van mijn eerste I Love Health Retreat op Bali. Of het maken van deze Bali photo diary van mijn eerste maandje. Kijk je mee?

Bali Week 1

Vrijdagavond 4 maart vertrek ik! Mijn nieuwe SuitSuit koffer is gepakt. Vamos! Week 1 bestaat vooral uit lekker ontbijten bij Crate, lunchen bij Peloton en açai bowls bij Nalu Bowls. Ik chill veel met de Personal Body Plan gang die ook op Bali is: Tom ‘PBP’ Barten, Jelmer ‘Geen Troep’ de Boer, Hannah ‘DoorMeal’ Vreugdenhil en Jenny ‘Healthyfans’. Zij nodigden mij uit in hun villa voor Nyepi day (thanks guys), waar ik met Jenny in de regen in het zwembad lag. Gelukkig scheen het zonnetje vaker dan dat het regende. Dus ik smeerde mijn huidje in met Biotherm zonnebrand met hoge factor (trouwens ook met bewolking doen). Ik dans met mijn voetjes in het zand bij de Sandbar op mijn nieuwe Sacha sandaaltjes. En om mijn haartjes mooi te houden gebruik ik de So Pure lijn van Keune. En ik dronk veel kokosnootjes en heb úren gesurfd. Dus dat. Hier kan ik wel aan wennen. bali suitsuit bali surf

peas please, crate, bali
daisy trainen personal body plan soham bali

bali nalu bowls

bali jenny daisy zwembad bali peloton burger

bali kokosnoot keune, sacha, biotherm Bali Week 2

De tweede week op Bali begint onvergetelijk: ik kocht mijn eerste surfplank! Zo blij! Of zoals de surfers zeggen: stoked! Compleet verliefd. Ze slaapt zelf naast me in bed. Naja dat wilde ik, maar ze nam te veel ruimte in beslag. En i like my space… snap je. Ik neem Hannah en Jenny mee naar mijn nieuwe gym in Seminyak. En als de rest van de PBP-groep weg is, gaan Jenny en ik samen op pad. We eten heerlijk bij één van mijn favoriete ‘betere’ restaurants Saigon Street en we gaan naar de Gili’s. Snorkelen met schildpadden, sunsets kijken, lekker eten en party’en is wat we daar doen.

surf daisy bali

bali personal body plan bali jenny & ik

jenny, daisy, bali, gili

bali nalu bowls bali sunset

Bali Week 3

Jenny gaat me bijna verlaten en vliegt op dinsdag terug naar Nederland. Voor die tijd eten we samen nog bij Cafe Organic, een nieuw ‘healthy food’ café in Seminyak. We doen nog een laatste cocktail bij Potato Head, lunchen bij Flinders en halen nog een laatste keer indo food bij de warung. Hmmm. Het is vooral eten wat we doen… Food bloggers he, wat wil je ook anders. Uiteraard wordt er ook getraind en veel gesurfd om te compenseren. En omdat het leuk is. bali flinders bali saigon street jenny

indonesisch eten, bali

daisy trainen personal body plan soham bali

bali ceviche peoples daisy, kokoosnoot, bali

Bali Week 4

Zonder Jenny, maar nu met heel veel oude en nieuwe vrienden. Ik had afgelopen week een paar off-days met surfen. Het ging voor geen meter. Maar ik heb de smaak weer te pakken; I’m back at it. 2 keer per dag surfen, love it. Verder geniet ik enorm van mijn guesthouse Canggu Bona Kubu en schommel ik wat in het vrolijkste zaakje van Canggu: Poke Poke. Omdat ik er al bijna 3 weken ben en letterlijk nog niet één keer langer dan 5 minuten op het strand heb gelegen ga ik samen met Nadja, mijn vriendinnetje van Mindful Bali, een dagje naar Balangan Beach in het zuiden. We hebben het zwaar. Poeh 😉 bali balangan bali bona kubu bali poke poke canggu bali peloton

bali crate ontbijt

Begin mei krijg je een update van mijn tweede maand Bali. Wat staat er op het program…? Surfen, sporten, werken, vrienden, hopelijk een tripje Lombok, een vulkaan beklimmen en…. mijn I Love Health Bali Retreat aan deze maand.

Stay tuned… 

Volg je me trouwens al op Snapchat? Daar kun je al mijn avonturen dagelijks in foto en video volgen. Volg: ilovehealth.

xxx

Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. Waanzinnig gaaf!

    In juni ga ik ook naar Bali, dus wordt erg blij met alle tips.
    Ga je nog een beetje rondtrekken of blijf je op één plek?

    Mén foodblfoggers paradijs, denk dat ik met een bom inspiratie voor recepten terug ga komen uit Bali!

  2. Heerlijk ziet het er uit! Door al deze foto’s ben ik best wel nieuwsgierig geworden naar Bali, misschien toch maar keertje kijken of ik er heen kan voor vakantie.

  3. Wauw, die foto’s. Het ziet er allemaal zo super uit. Vijf maanden per jaar op Bali proberen te verblijven klinkt echt heel goed.. een beetje als een droom :-).